icon

Najlepšie súkromné základné školy v Bratislave

mima_mima00
23. apr 2025

Ahojte, máte niekto osobnú skúsenosť s konkrétnou súkromnou základnou školou v Bratislave ? je v podstate jedno v ktorej časti BA. Hľadám rešpektujúci prístup, malé triedy- dôležité, rešpektovanie aj introvertnosti dieťaťa, moderné metódy vzdelávania, vzdelaných učiteľov, jazyky, málo domácich úloh. Viem, že veľmi veľa závisí od učiteľa a určite sa to dá vtedy aj na štátnej, ale chcela by som to skúsiť takto. Máte skúsenosti so školami : Félix, Naša školička, Edulienka, Dobrodružstvo, Škola Neškola Petržalka, Montessori školy- štvorlístok Ružinov/ Borinská/ Jollyschool- farma Pezinok, Galileo, Narnia. Budem veľmi vďačná za vaše skúsenosti a rady. 🙂

veklipo
23. apr 2025

Ja mam deti na Walldorfskej a nemenila by som.

balerina2025
23. apr 2025
@veklipo

@veklipo ok a cena? beru kazdeho ale bo vyberove, dakujem

mima_mima00
autor
23. apr 2025
@veklipo

@veklipo a kvôli comu si sa rozhodla pre tuto školu ? Ale sú jej výhody, skolne ? Ďakujem pekne

stormie
23. apr 2025
@balerina2025

@veklipo ok a cena? beru kazdeho ale bo vyberove, dakujem

@balerina2025 tam je velmi tazke sa dostat, urcite neberu kazdeho, ministerstvo im nedovolilo navysenie kapacit, co viem v prvom rade beru surodencov a uz to zoberie cast kapacit

stormie
23. apr 2025
@mima_mima00

@veklipo a kvôli comu si sa rozhodla pre tuto školu ? Ale sú jej výhody, skolne ? Ďakujem pekne

@mima_mima00 nepoznam vsetky skoly co si vymenovala ale uz len z tych co poznam tak su veeeeeelmi odlisne - napr Galileo vyborna volba na anglictinu, maly pocet ziakov ale individualny pristup neocakavaj a takisto si dieta zamaka co sa tyka jazyka ak tam nechodilo do skolky a anglictinu este nevie. Ak ti ide viac o individualny pristup tak Edulienka ale zase necakaj native speakera na jazyky. Felix co sa tyka jazykov to iste, neviem co povazujes za moderne metody vzdelavania ale obe skoly vyuzivaju splyvave citanie, Hejneho, comenia script a su bez uloh …

Na tvojom mieste idem na den otvorenych dveri, zistim si tam co najviac a teda za mna rozhoduje aj vzdialenost od domu. Vozit dieta hodiny denne v aute som odmietla, ani vo vyssom veku s mhd by to nedalo lebo by to bolo komplikovane a casovo narocne

mima_mima00
autor
23. apr 2025
@stormie

@mima_mima00 nepoznam vsetky skoly co si vymenovala ale uz len z tych co poznam tak su veeeeeelmi odlisne - napr Galileo vyborna volba na anglictinu, maly pocet ziakov ale individualny pristup neocakavaj a takisto si dieta zamaka co sa tyka jazyka ak tam nechodilo do skolky a anglictinu este nevie. Ak ti ide viac o individualny pristup tak Edulienka ale zase necakaj native speakera na jazyky. Felix co sa tyka jazykov to iste, neviem co povazujes za moderne metody vzdelavania ale obe skoly vyuzivaju splyvave citanie, Hejneho, comenia script a su bez uloh …

Na tvojom mieste idem na den otvorenych dveri, zistim si tam co najviac a teda za mna rozhoduje aj vzdialenost od domu. Vozit dieta hodiny denne v aute som odmietla, ani vo vyssom veku s mhd by to nedalo lebo by to bolo komplikovane a casovo narocne

@stormie ďakujem pekne za info. Áno plánujem ísť na dni otvorených dverí. Len tým, že tu v BA nepoznáme veľa ľudí, nemám žiadne referencie alebo odporúčania. Galileo je až niekde medzi poslednými v mojom výbere. S vozením v aute súhlasím, avšak budeme sa sťahovať tak by sme to vedeli prispôsobiť aj podla školy.

tortelinka
23. apr 2025

@mima_mima00 ešte Esprit by som pridala

mima_mima00
autor
23. apr 2025
@tortelinka

@mima_mima00 ešte Esprit by som pridala

@tortelinka ďakujem, o tej som doteraz nepočula. Máš aj skúsenosť s ňou ?

ajajaj00
8. sep 2025

ahoj mozem sa spytat ako skolu ste nakoniec vybrali?

mima_mima00
autor
9. sep 2025
@ajajaj00

ahoj mozem sa spytat ako skolu ste nakoniec vybrali?

@ajajaj00 ahoj, zatiaľ žiadnu, syn je ešte v škôlke, ale keďže viem, že na súkromne školy sa treba hlásiť a pytst skôr, tak zatiaľ zisťujem. Máš záujem o nejakú konkretnu ?

ajajaj00
10. sep 2025
@mima_mima00

@ajajaj00 ahoj, zatiaľ žiadnu, syn je ešte v škôlke, ale keďže viem, že na súkromne školy sa treba hlásiť a pytst skôr, tak zatiaľ zisťujem. Máš záujem o nejakú konkretnu ?

@mima_mima00 edulienka

sellycka13
3. dec 2025
@mima_mima00

@tortelinka ďakujem, o tej som doteraz nepočula. Máš aj skúsenosť s ňou ?

@mima_mima00 mám a neodporúčam,lebo majú praktiky a spôsoby takmer také isté ako bežné základné školy, nie je tam žiadna benevolencia, dohoda, všetky ich pravidlá sú podobné štátnym školám

ajajaj00
Autor odpoveď zmazal
ajajaj00
4. dec 2025
@ajajaj00

@mima_mima00 edulienka

nam sa v edulienke nepacilo