Nespádová základná škola v Bratislave

eba7
18. nov 2021

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci ma niekto (aktualne) skusenosti s tym, ze dal dieta do nespadovej zakladnej skoly. Rada by som dala dieta do inej ako spadovej skoly (mame za domom). Existuje vobec nejaka realna sanca, ze by dieta aj niekde inde zobrali, alebo je hladanie inej skoly strata casu? Este otazka k tej spadovosti..kazda skola ma pridelene nejake ulice (ako u doktora), ci je to len v ramci mestskej casti?
Dakujem!

bamboa
18. nov 2021

@eba7 Bolo to síce dávnejšie, syn je štvrták, ale nechodí do spádvej školy. Zobrali ho bez problémov. Ale určite záleží od školy, či má plné stavy, aká veľká je tam tlačenka... Skús si zavolať a spýtať sa priamo v škole, ktorú máš vybratú.

belllinka
18. nov 2021

@eba7 každá škola má pridelené ulice, aj čísla. A to že školu máte za domom neznamená, že je aj vaša spádová. My mám jednu tiež bližšie, ale spadáme do vzdialenejšej, tak si to over na inetrne.
Do nespádovej ti ju v pohode zoberú, ak bude voľné miesto.

lucik194
18. nov 2021

@eba7 kedze pozeram ze si z BA, takze tuto to funguje podla MC, Kazda mestska cast ma rozdelene svoje ulice do jednotlivych skol.
Jedine MC Ruzinov zrusil spadovost podla ulic.....

tu si pozries
https://bratislava.sk/sk/mapa-skolskych-obvodov

kika831
18. nov 2021

@eba7 ak chcete dat dieta do inej skoly ( mimo spadovu oblast), treba kontektovat riaditela. Ten jediny vam povie ci moze alebo nemoze prijat dieta. Hlavne z kapacitnych dovodov.

3009
18. nov 2021

@eba7 my sme teraz od septembra dávali do nespádovej školy, ale v rámci MČ. Treba kontaktovať riaditeľa školy kde ju chceš dať a ten di dá info či je šanca alebo nie. Ak ťa zoberú na nespádovú školu, tak musíš to oznámiť riaditeľovi spádovej školy, že tam dieťa nenastúpi. Majú to zaznamenané v nejakom systéme kde to vidia. Treba si dať určite prihlášku aj do spádovej školy aj do nespádovej, aby sa ti nestalo, že v nespádovej škole vás nezoberú a nedáš si prihlášku do spádovej školy a potom ti mestská časť môže prideliť školu hoci kde kde bude miesto. Do školy nastúpiť musí.

eba7
autor
18. nov 2021

Dakujem vsetkym za odpovede 🙂
@belllinka skolu mam spadovu za domom, to viem na isto 🙂
Dobre vediet, ze to vobec ide, uz len dufam, ze budu kapacity. Dakujem za rady, budem teda kontaktovat potom riaditela.