icon

Obyvateľky Nuppu v Ružinove

juliet86
13. apr 2023

ahojte ak su tu nejake obyvatelky Nuppu v Ruzinove v Bratislave budem vdacna ak mi zhrniete plusy a minusy byvania tu. Dakujem pekne

Strana
z2
2ivana5
16. apr 2023

Ja som chvíľu bývala v nuppu ruusu v podnájme a tam mi vadilo že bolo strašne vidieť do bytov oproti … proste to bolo veľmi blízko a tiež lokalita nič moc, bola som odkázaná na autobusy a autobusové zastávky boli ďalej ale ok … a tiež mi vadilo že boli na blízku len jedny potraviny

bora0123
16. apr 2023
hope07
16. apr 2023

@juliet86 V Nuppu je hluk, clovek si pozrie mapu a musi to byt jasne aj hluchemu, akurat, ze niektore byty to maju horsie a niektore lepsie, ale pri otvorenom okne tam spat asi nedokazes (teda aspon mne sa nedalo), takmer ziadne sukromie, vidis druhym pomaly do spalne (zalezi od domu), v lete ked si operies alebo si chces len vyvetrat, no mas smolu, lebo partia, ci rodinky si griluju a bud budes mat pradlo vyudene alebo proste budes susit doma. Nonstop krik z ihriska. Ano mam deti a mam ich rada, ale ked je to nonstop doma, nonstop z vonku, tak to je na psychiku zahul. Cez steny pocut vsetko. Uspis svoje dieta a vedla z bytu zacne vrieskat dalsie… Pisala si, ze klasicke stare panelaky nechcete, no ale zvukovo Nuppu nie je o nic lepsie.
A ten Slovnaft je ozaj blizko:/
Ak hladas kludnejsiu a cistejsiu lokalitu, Nuppu to nie je. Pises, ze si dala dcerku do Petrzky kvoli lepsiemu vzduchu, tak rozvazat z Ruzinova budes musiet tak ci tak. Nebolo by lepsie najst byt aj skolu v cistejsej a tichsej lokalite?🙂 Ale vyzera to aj tak, ze uz si rozhodnuta, napriek vsetkym minusom, tak hadam vy tam budete spokojni🙂

juliet86
autor
16. apr 2023

@hope07 dakujem za skusenost. byvala si tam ? smiem sa spytat ktory dom a ako dlho? bola som sa tam dvakrst prechadzat doobeda na ibrisku takmer nikto a uplne ticho ze by som ani nevedela ze tam ta cesta je. to z ekde su grily voci Asteri musim pozriet. nemala som dojem ze dovidim inym ludom do spalne
s vedlajsim bytom susedi len jedna spalna kde bude mat manzel pracovnu. ostatne dve spalne su len vnutorne v byte. rozpravala som sa s mamickami na ihre vraveli ze im byva dobre ze pocuju len pustanie vody splachovanie. orzpraval.som sa s typkom co tam byva na dvoch roznycj miestach tiez vravel se fajn ale ze bo lprach led sa vedla stavalo. ano s mhd mas pravdu ale vacsinou chodime autom. ono chceme 4izbovy byt a takych je naozaj malo v BA.ja verim ze skolu budeme mat Kosicku cize nepoznam oblast ktora bybola aj pokojna aj nie daleko..

zaza911
16. apr 2023

@juliet86 no ved prave to, ze ludia z dedin maju sice prirodu pobliz, ale cim kuria a ako… podla mna argumentovat ovzdusim v BA je divne. Alebo ze niekomu vadi hluk z ihriska. Tak ked chceme ihriska pod blokom, musime ratat s hlukom. Mne takyto typ hluku nevadi. Smrad z grilov - ok, ale koniec koncov mi to pride fakt ako snaha developera nieco sem tym ludom dat. Keby to vacsike vadi, tak uz sa tu hlasuje o zruseni. Leto a zima ke ina. V lete to zije, hluk k tomu patri. A teda vacsina ludi ma vonkajsie zaluzie aj vnutorne a ked by im vadilo, ze im niekto vidi do spalne, zastrie 🙂 my ked sme sa nastahovali, prvu noc som tu spala sama s babaom a mne sa pacilo vidiet ten zivot v bytovke, neprislo mi, ze by ludom vadilo, ze maju odostrete.

hope07
16. apr 2023

@juliet86 Ano, skusobne v 3 roznych bytoch, v rodine mame jedneho sponzora od developera, tak sme mali tu moznost.
Zas Kosicka praveze ale nie je spadova. Tam sa robi vyberove konanie a tusim brali len 22 deti. A neviem ci je mozny prestup z inej skoly.
Bola si sa tam prechadzat v lete?🙂
Pozerala si napr Zwirn? Neviem teda, ci uz sa predavaju, ale tiez su myslim od YIT. Alebo toto?
https://www.bytygreenatrium.sk/lokalita/
Mas pravdu, peknych 4 izbakov je malo.
Ono kazdemu vyhovuje nieco ine. Niekomu gril vonia , no ja som to nemohla zniest, ze aj dnu mi periny z toho bolo citit, stacil mi mesiac a mala som dost. 🙈

hope07
16. apr 2023

@zaza911 no kurenie na dedinach je na drevo ci uhlie asi uz iba kdesi na Orave a podobne🙂 Teda aspon co chodime po dedinach v okoli BA, Senca, Pezinka, Modry, Zahorie… tak maju po vacsinou uz iba elektricke alebo na plyn.
Kvalita ovzdusia v meste a na dedine bola a vzdy bude ina. V minulosti bolo na dedinach horsie, v mestach bolo malo aut a vsade plyn a elektrina, dediny boli zacmudene z dreva, uhlia. Teraz je to naopak. V mestach nehorazny smrad, smog, hlavne v BA kde su fabriky a este aj Slovnaft (v inych statoch som zatial nenasla taku “srandu” ako je u nas postavena rafinerka v meste, taketo budovy maju daleko na periferiach) a tych aut co pribuda, to je katastrofa. Este dedo ked bol maly tu v meste, hovoril, ze sa na ceste hravali hokej, ked islo raz za 20 minut auto, sli nabok. Teraz je tolko aut, ze bez semaforu neprejdes. Predstava, ze sa na tej ceste hral hokej je uz pre nas scifi. Mame rodinu aj v Petrzke a pamatam si, ako decko sme sa hravali na parkovisku, teraz je tak plne, ze neprejdes ani s kocikom. :(

eliska13
16. apr 2023

@juliet86 Nuppu za 380 t eur je čisté šialenstvo.To by som radšej stavala na pozemku pri čističke.Byvanie v okoli Ba Vajnory, Cierna Voda, Most p.Bratislave ste vylúčili?

juliet86
autor
16. apr 2023

@hope07 urcite pozrirm kde je ten gril vovi bytu. zeirn je krasny ale velmi drahy nad nas rozpocet pozriem aj to dalsie co posielas dakujem

juliet86
autor
16. apr 2023

@eliska13 ano je nam to od ruky. dochadzania z.Mostu som zazila 20rokov. aj rozvozy na kruzky to nie. a my sme na stabanie veeelmi nesikovni. obaja
plus by to trbalo este aspon dva a pol roka kym by sa dalo byvat a my by sme chceli nasu situaciu riesut teraz alebo do roka

zaza911
16. apr 2023

@hope07 to bol koment na margo toho pana z Liptova s rakovinou. Na Svk ako aj vssde vo svete je znecistene ovzdusie problem. U nas sa ale skor umiera na rakovinu skrz alkohol a zlu stravu a teda Slovac neprestava pit sninsa lepsie stravovat 😅 Ja nebudem Nuppu obhaajovat ako nejaky ideal, kedze pre mna samotnu je kompromis, ale nepride mi tak hrozny ako sa prezentuje

eliska13
16. apr 2023

@juliet86 už len z ekonomického hľadiska 85 stv za 380 t je dosť.Este, ak to je 4 izbový byt.Nech sa rozhodnete správne🙂

hope07
16. apr 2023

@zaza911 ved jasne, nie kazdy kto byva na dedine je zdravy a kazdy v meste ochorie. Ale statistiky poslednych rokov ukazuju jasne. Ludia z miest umieraju aj v 65tke (plus minus) na infarkty a porazky, na rakoviny… ludia na dedinach sa doziju aj 80-90. V meste takych starych najdes na prstoch dvoch ruk a z nasej generacie sa toho asi nedozije fakt uz asi nikto z toho co vsetko dychame, co jeme, aky mame uponahlany a stresujuci zivot.
V potravinach same ecka, nekvalitne suroviny, uz aj ten dazd a poda su zhumplovane :(
Len za tu sumu je Nuppu no…ale tak kazdy ma ine naroky a ocakavania. Nech sa vam dobre byva🍀

hope07
Autor odpoveď zmazal
juliet86
autor
16. apr 2023

@hope07 dakujem pozrieme

juliet86
autor
16. apr 2023

@hope07 pozrela som greenatrium porovnatelne metre su za 450tisic. vau na to realne nemame

zaza911
16. apr 2023

@juliet86 kazdopadne, ked by ti napadli dalsie otazky, rada zodpoviem 🙂 a drzim palce v rozhodovani a hladani

juliet86
autor
16. apr 2023

@zaza911 dakujem ti pekne!

Strana
z2