icon

Odporúčania na detského chirurga v Bratislave - problémy s predkožkou

4. máj 2025

Poraďte mi prosím dobrého detského chirurga v Bratislave. Syn bude mať tento mesiac 12 rokov. Neide mu stiahnuť predkožka. Pred dvomi rokmi používal Pinďa masť. Pekne sa mu odlepovala už, neišla stiahnuť už len na kúštiku. Na to jeho chirurg mu to necitlivým spôsobom stiahol, trochu mu to natrhol, Predpísal mu otrasnú mastičku, ktorá absolútne nepomohla a už to má prilepené úplne. Minulý rok nás poslal na Kramáre. Tam lekár povedal, že musí ísť na obriezku. Neišli sme. Stále dúfam, že mu to nejak povolí. Už pol roka si to zasa natiera Pinďa masťou, ale neide mu to stiahnuť. Máte niektorá skúsenosti s nejakým chirurgom, že by mal snahu nejak pomôcť v tomto a nie hneď posielať na operáciu?

pribinak
4. máj 2025

12 ročný ….tu už asi nie je veľmi priestor na natieranie mastičkámi
…hneď na operáciu…neposiela 2 ročného ale 12 ročného
Je to jednoduchý zákrok a vyriešená vec

autor
4. máj 2025
@pribinak

12 ročný ….tu už asi nie je veľmi priestor na natieranie mastičkámi
…hneď na operáciu…neposiela 2 ročného ale 12 ročného
Je to jednoduchý zákrok a vyriešená vec

@pribinak syn nechce ísť na tu operáciu, že to vyzerá obrezané otrasne a že nieje žid, preto sa snažím, či sa nejak ešte nedá tomu pomôcť. Že by nejaký iný chirurg niečo s tým vyskúšal spraviť, alebo nejak pomôcť, poradiť.

pribinak
4. máj 2025

Zid? To fakt?

Tak mu vysvetli že za pár rokov bude mat pomerne veľký problém, však zas nie je bábätko, tak mu otvorené povedz čo ho čaká

Veď mu možno ani nebudú robiť celkovú obriezku

deedol
4. máj 2025

mozno by som riesila konzultaciu u urologa a az potom chirurga. v ba napr. mudr molcan v mlynskej doline. ale ked urolog povie, ze uz to treba, tak to rieste.

taktotedanie
5. máj 2025

12? Prepac ale toto je uz zanedbany stav, riesila by som urologa , vymenny listok potrebujes
Tu uz nemas co cakat a dufat
Preboha co s tym ma viera a zidovstvo? Nevies mu to vysvetlit?- asi nie, nastuduj a zachovaj sa ako matka

katie253
5. máj 2025

U nás urologička predpisuje túto masť, nám je predpísal obvodný, keď som ho pýtala. Mastiť raz za deň na noc. Kamoškin syn mastil 2 mesiace a pekne mu zišla dole. Mojim to teraz mastím a vidím pokrok. Vyskúšajte.

autor
5. máj 2025
@katie253

U nás urologička predpisuje túto masť, nám je predpísal obvodný, keď som ho pýtala. Mastiť raz za deň na noc. Kamoškin syn mastil 2 mesiace a pekne mu zišla dole. Mojim to teraz mastím a vidím pokrok. Vyskúšajte.

@katie253 presne túto masť predpísal aj jemu chirurg a vôbec nepomohla. Skôr ta Pinďa masť pomáhala.

e1i
5. máj 2025
@katie253

@katie253 je to kortikoid,ma sa natierat raz denne max 7 dni.

denya
5. máj 2025

My chodime na Strecniansku k mudr.Hudecovi,robil synovi zákrok ambulantne,necháva do 10 rokov kym si to stiahnu,ak to nejde,urobi zakrok.Ten pozostava v namazani kremom,ktory to znecitlivy a potom takou spachtlou obehne dookola,je to bezbolestne,potom troska stipe,nic co by sa nedlo vydrzat.Potom natierat framykoinovou mastou.Zavisi ale ci ide o fymozu-akoby prilepene alebo uz zrastene.Treba vysetrit.Drzim paste

ivana9191
5. máj 2025

my sme boli u MUDr. Kerdíkovej v Karloveskej poliklinike. presne ako píše kočka vyššie, aj nášmu 5-ročnému to robila ambulantne so spachtlou. bolelo ho to, ale dalo sa to vydržať a teraz mu to už ide pekne. ja ju odporúčam, je to už staršia ale velmi skúsena doktorka a obe so sestričkou sú veľmi milé.

althejka
6. máj 2025

Viete,bud sa budete vsetci doma trapit a vymyslat co s tym,alebo podstupi kratky zakrok ,v narkoze bez stresu z bolesti , ktory je tak casty ,ze nejaka hranica medzi nabozenskou obriezkou a zdravotnou sa uz vlastne stratila. Chirurg mu sposobil nasilnou dekonglutinaciou akurat tak jazvu a stav nevyriesil. Teraz chcete opat podstupit to iste a nakoniec na tej cirkumcizii aj tak skonci. Ak je predkozka uz opakovane zuzena,pripadne sa tvorili trhlinky a tie sa uz zhojili , masticka nepomoze. Kura triamcinolonom je dlha 6 tyzdnov 2x denne,aby mala efekt,nie tyzden. Stav sa moze potom opat vratit. Skusit samozrejme mozete. Chalani v jeho veku uz su uvedomelejsi, preto intezivne vnímajú vsetko v intimnej oblasti. drzim palce