icon

Odporučte zubára veterinára pre psa

22. júl 2026

Prosim odporucte mi zubara pre psa v BA, okolie BA, TT. Je to 6 rocny pes, je barfovany, lebo maval z granul reflux. Ked bol na granulkach maval pekne biele zubky. No mozno bol aj mlady este... Ked je na barfe uz cca 3 roky, tak sa mu robi vela kamena, cca 3x do roka chodime cistit do Stastne zubky - ta pani to vie bez narkozy nejako urobit. Niekedy aj dva tyzdne za sebou, aby mu to docistila bolo treba.

Nas pes ma sikmy skus a ako mu spiciaky na boku dosadaju na dasno, ma tam akoby opuch, vacok, akoby mu tie horne zuby vadia dalu na dasno, zranuju tym ze nezapadaju ako maju to spodne dasno, obcas to ma vacsie, obcas mensie, ma to na oboch stranach dolu. Veterinarka povedala, ze ked by bol velky problem, ze zvykne sa to vypalit. Teraz mu uz cca tyzden hodne smrdi z papulky a myslim, ze je too kvoli tym vackom. Mozno to ma zapalene alebo ma pokazene zuby sa bojim. Potrebujeme to zhodnotit, ocistit, osetrit.

Prosim odporucte mi veterinara ci zubara, s ktorym mate ksuenost s opravou zubobv u psov. Ked bol kastrovany, tak nas upozornili, ze mu fibrilovalo srdiecko, ze to vzdy mame hlasit, tak mam trochu strach z narkozy, ale inak to asi nepojde. Nasa veterinarka, to je tak na ockovanie, zakladne veci, na toto by nemali vybavenie.

A tak isto prosim odporucte ako sa starate psom o zuby. Nas take tie dentalne tycinky nechce, to len onucha, nikdy nepohryzie ani trochu. Obcas mu davame kost na obhryzanie. Ale necistili sme zatial kefkou zuby... Pripadne davate nejake doplnky do stravy kvoli zubom?

anonym_7f0474
22. júl 2026

Davas len mlety barf?Pri barfe praveze psy s tym maju menej problemov ako granulaci kedze dostavaju aj kosti. Urcite len raz za cas kost na zuby nestaci najma ak ma mlety barf kuraci krk, morcaci krk, kuracie stehno, kacacie behaky atd... by som davala aspon 1ks denne samozrejme zalezi od velkosti psa a spravne zakomponovat do jedalnicka. Dalsia moznost je, davat cast barfu mierne zamrznutu (nie priamo z mraznicky, mierne povolenu) aby to mal ako "kost" na zuby. Mne sa osvedcil aj plague off proti zapachu, ked som sa snazila ho vysadit zacalo zapachat po opatovnom nasadeni zapach prestal. A samozrejme cistenie zubov tiez by nebolo do veci.

anonym_d58959
22. júl 2026

Dr. Hanzel Trivet Cifer

maca1984
22. júl 2026

Na klinike Pašek tt , Mvdr .Hrčka

colsami
22. júl 2026

Ahoj, toto je ukon, ktory Ti dokaze kvalitne spravit kazde vyssie a vybavene pracovisko. Predoperacne vysetrenia, monitoring pocas zakroku a skuseny veterinar na samotny ukon.

Za mna obrovska chyba, davat cistit zuby do salonov a vycvikov a kadekomu, pretoze sa tym zbytocne skryvaju problemy, ktore potom vyjdu najavo a mohlo sa o nich vediet skor, keby ta dentalka bola urobena riadne a aspon v sedacii. Ale ako hovoris, tie sluzby su o tom, ze to "vedia nejako urobit", len potom treba pocitat s tym, ze je to "nejake".
Kazdopadne, drzim palce pri vysetreni, ak sa mu tie zuby zanasaju a navyse ich ma skrizene, take komplexne vysetrenie s ukonom psikovi urcite padne vhod 💪😊