Oplatí sa otvoriť salón na cukrový nástrek v Bratislave?
Ahojte. Chcela by som podat žiadosť o dotaciu na tento typ podnikania. Zaroven chcem v salone občasne líčiť, hlavne ale chcem robiť cukrový nástrek. Mám ale obavy, či o to záujem je a tak som sa chcela spýtať, či tu je nejaká z vas, ktora má takyto druh podnikania konkretne v Bratislave (nie v menšom meste).
Chcem menší salón, budem robiť zatiaľ sama, avšak mám stále otázniky, či je táto služba tak žiadaná a či sa s tým dá uživiť aby mi na konci mesiaca v zabehnutom režime vyšlo aspoň 1300- 2000€ v čistom po odratani všetkých povinných platieb vrámci salonu.
Ďakujem
To záleží od mnohých faktorov . Nie len takto chcem a kolko. Záujem o službu podľa mna je .. ale …Robila si si nejaký prieskum , kolko takýchto salónov resp služieb v ba je ? V ktorej konkrétne lokalite to chceš ? Priestory máš svoje alebo budeš platiť nájom ? Atd atd
@sisa0818 Ahoj Sisa. Ďakujem za tvoju reakciu. Prieskum som robila - tam kde chcem aby bol salón v časti Ružinov sú 2 avšak chcela by som sa orientovať ďalej od nich. Chcem si priestor prenajímať. Zatiaľ je to v štádiu neustáleho prieskumu preto som napísala tu.
No takto ti poviem, potrebuješ min 7-10 zákazníčiek denne na ten nástrek nahnať aby si mala spomínaný zisk.
Čož je pomerne dosť, lebo stále je kvantum báb čo chodí do solárka a potom ešte kvantum báb čo sa opáliť nechce, opaľujú sa samoopaľovákom prípadne sú ok s tým, že sú biele.
Na to aby si nahrabala daný počet denne potrebuješ určite zapnúť aj nejaké reklamy a tie aby boli efektívne zas obnášajú ďalšie a ďalšie náklady.
(Som mudr. práve otváram vlastnú kliniku na estetické služby)
Plus ešte treba rátať s tým, že je to dosť "sezónne" väčšina zákazníčiek ti nebude chodiť 2x mesačne aby boli stále opálené. Prídu skôr jednorázovo pred dovolenkou či pred svadbou/plesom. Čiže budeš potrebovať robiť reklamu určite..
Koľko rátaš, že si budeš pýtať za ten nástrek ? 20-50e?
No takto ti poviem, potrebuješ min 7-10 zákazníčiek denne na ten nástrek nahnať aby si mala spomínaný zisk.
Čož je pomerne dosť, lebo stále je kvantum báb čo chodí do solárka a potom ešte kvantum báb čo sa opáliť nechce, opaľujú sa samoopaľovákom prípadne sú ok s tým, že sú biele.
Na to aby si nahrabala daný počet denne potrebuješ určite zapnúť aj nejaké reklamy a tie aby boli efektívne zas obnášajú ďalšie a ďalšie náklady.
(Som mudr. práve otváram vlastnú kliniku na estetické služby)
@procrastique mojou výhodou práve je, že aktuálne pracujem na marketingovej pozícií kde spravujem práve tvorbu grafiky a samotné spúšťanie reklám v ženskom segmente. Ešte rozmýšľam o ponúkaní líčenia spolu s nástrekom, čo je ďalší benefit. Inak s tým jednorázovým opálením len na nejaku udalosť je dosť dobrý point.
Plus ešte treba rátať s tým, že je to dosť "sezónne" väčšina zákazníčiek ti nebude chodiť 2x mesačne aby boli stále opálené. Prídu skôr jednorázovo pred dovolenkou či pred svadbou/plesom. Čiže budeš potrebovať robiť reklamu určite..
Koľko rátaš, že si budeš pýtať za ten nástrek ? 20-50e?
@procrastique podľa prieskumu tak 30€-35€ .. líčenie tak 40€ -50€ v závislosti od obtiažnosti
Ber to ako laický názor klienta, ktorý tieto služby iba vyhľadáva, nepracuje s tým, ale nástrek aj líčenie mi príde také sezónne, leto + možno obdobie plesov a stužkových, bála by som sa že čo celoročne…
Ber to ako laický názor klienta, ktorý tieto služby iba vyhľadáva, nepracuje s tým, ale nástrek aj líčenie mi príde také sezónne, leto + možno obdobie plesov a stužkových, bála by som sa že čo celoročne…
@lindous baby a napadá vás niečo, čo pridať ako službu ak nemám kozmetickú školu , viem líčiť a viem si urobiť krátke Rýchlokurzy ? Chcela by som sa venovať skrášľujúcim technikám avšak bez toho aby som napríklad strávila 1 celý rok len študovaním niečoho
Akože chceš najskôr ženu ofúknúť nástrekom a potom namaľovať? Tá pridaná hodnota je v čom? že pôjde špinavá a smradlavá na ples? 😀 (len sa pýtam)
13:39
Zapletať vlasy/predlžovať vlasy je hit celoročne a k tomu netreba remeselnú živnosť, je to otvorené pre všetkých.
Inak si si istá, že mejkap artist je zaradený do volnej živnosti a nie pod kozmetiku? (teda treba mať na to výučný list prípadne akreditovaný kurz?)
Akože chceš najskôr ženu ofúknúť nástrekom a potom namaľovať? Tá pridaná hodnota je v čom? že pôjde špinavá a smradlavá na ples? 😀 (len sa pýtam)
@procrastique nie, tieto dve veci chxem robiť nezávislé od seba. Nejaká žena napríklad príde na nástrek a iná na líčenie. Tak ako keď idete k niekomu len na pleťové ošetrenie ale práve nechcete aby vám aj pichla botox 🙃
13:39
Zapletať vlasy/predlžovať vlasy je hit celoročne a k tomu netreba remeselnú živnosť, je to otvorené pre všetkých.
Inak si si istá, že mejkap artist je zaradený do volnej živnosti a nie pod kozmetiku? (teda treba mať na to výučný list prípadne akreditovaný kurz?)
@procrastique som na úplnom začiatku takže skôr chcem poradiť na čo treba pozerať negativa / pozitiva a čo mi možno ušlo, preto hľadám odpovede na niečo, čo možno mi aj uniká
mne v Ba chýba depilácia cukrovou pastou neviem ale či to spadá pod tvoj odbor 🙂
okrem insta modeleciek nepoznam nikoho kto by chodilk na nastreky, ani kamosky ani kolegyne ani rodina...
inak nemozes cakat ze ti poradi niekto kto uz v tomto podnika, predsa nebude radit potencialnej konkurencii. a prepac ale znies trochu naivne so snom o podnikani pritom o tom nic nevies a radit sa chces na MK... "Chcela by som sa venovať skrášľujúcim technikám avšak bez toho aby som napríklad strávila 1 celý rok len študovaním niečoho"... to je mi teda biznis plan 🙈 nemyslim to v zlom

To záleží od mnohých faktorov . Nie len takto chcem a kolko. Záujem o službu podľa mna je .. ale …Robila si si nejaký prieskum , kolko takýchto salónov resp služieb v ba je ? V ktorej konkrétne lokalite to chceš ? Priestory máš svoje alebo budeš platiť nájom ? Atd atd