Plánujeme kúpiť dom v okolí Bratislavy
Ahojte , prestahovala sa niektorá z Vás v poslednom období do okolia Ba . Myslím rusovce, čunovo, jarovce, vajnory, blatné , bernolákovo atd .
Planujeme kúpiť dom na okraji ale nevieme sa rozhodnúť že kde . Nemáme žiadne obmedzenia. Poradte oblasť 🙂 dakujem
@minesasubu jednoznacne Jarovce, Rusovce, Cunovo. Rychla dostupnost, pekne prostredie. Mne sa velmi paci najmä Rusovce alebo Jarovce. Cunovo je tak kusok od ruky, ale aj to je v pohodke.
@minesasubu oblast taka aby vam vyhovovala. Zvazit si dochadzanie za pracov, zaluby a celkovo ako na vas posobi okolie. Ak chcete mat dom kde budete dochadzat do prace 1,5hod.tak cas budete travit viac na ceste ako v dome
@minesasubu pokiaľ ste v centre BA, nešla by som zaručene nikde na okraj. Mate teraz všetko blízko a potom... Ani keby mi zadarmo davali
Treba sa zamerať na školy, skolky, to je v BA a v okoli dosť problém. Takisto pediater. Či máš v mestskej časti nejakého pediatra, alebo v prípade choroby sa budeš musieť trepať nikde cez pol mesta.
@minesasubu Rusovce, Čunovo drahšia lokalita, ale fajn doprava aj miestny bus, keby deti potrebovali...blízko hrádza, vodné športy...Bernakovo tiež fajn musíš ísť osobne a popozerať čo Ti je milé.Rusovcce, Čunovo také klasické dediny kde nič nie je😜zmrzlina, reštaurácia, krčma možno Ti to vyhovuje.plus je rusovsky park,jazero neviem či využijes...blízko do AT, HU
@makova333 suhlasim, dokezite moze byt aj to, ze Rusovce a Jarovce maju skolu a vacsie potraviny. V Cunove skola nie je, potraviny myslim su prijatelne.
@minesasubu určite Modra. Príjemne je tu. Príroda na okolí, stále je kam chodiť 🙂
My sme kupili dom v Devinskej. Nedame tu na to dopustit. Je tu priroda, skoly, skolky, lekari, obchody, dostupnost do mesta ako z okrajovej casti celkom v pohode, lepsia ako mimo BA 😊 rozmyslali sme nad mimo BA, ale kvoli cestovaniu sme si radsej o nieco priplatili a ostali v BA, aj ked je to tu ako na dedine 😊
Prve styry, ktore si vymenovala nie su okolie BA, ale casti Bratislavy. Su to podla mna dobre lokality, hlavne Jarovce a Rusovce, ale aj dost drahe. Blatne bude cenovo niekde uplne inde, ale dochadzanie ovela horsie. Ale zase zavisi od toho kam potrebujete dochadzat. Kolegyna dochadzala z Bernolakova do BA, rano musela vystartovat z domu pred 6:00. Poobede uz utekala z prace pred 14:00, aby nechytila zapchy. Ale taky piatok uz aj o 14:00 trcala v zapche..
My sme kupili v miloslavove/ad, este nebyvame ale zatial to vyzera fajn. Je tam vsetko.
Keby sme nemali obmedzeny budget tak sa v prvom rade sustredim na devinsku, racu, podunajske, vrakunu... kolibu a take ani nespominam :D alebo potoom zahorsku, marianku, jarovce, rusovce a tak.. ale teda na henten smer na samorin je to o dost lacnejsie vsetko.
Mam svokrovcov v Bernolakove a tam sa rokmi tak zahustilo že katastrofa,naštastie oni byvaju este v starej časti čiže velký dom-velky dvor a nie tie kralikarne co tam teraz stavaju a ludia ich potom predavajú , ze sa tam neda byvat....a doprava rano a popoludni jeden des,skoly,skolky preplnene... to isté Ivanka.
@nikitkad a kedy ste natrafili na dom? My sme tiez mali stastie, ale teda je to uz vyse 10 rokov. Teraz len tak zo zaujimavosti pozeram, lebo kamosi by tiez chceli dom, ale je to peklo. Este pred mozno dvoma rokmi bol v ponuke pekny dom na pieskovcovej, s peknou zahradou za 260 000. Zdalo sa to ludom drahe. Teraz bol pri rybniku za 265 000 stary, skoro so ziadnou zahradou a predal sa v podstate hned. inak dllllho nic. Ani lacne, ani drahe. Proste nic 🙂
A uz si aj pozerala nejake ponuky? Lebo tvoja otazka mi pride trosku naivna - rusovce, cunovo, ked uz naaahodou najdes nieco tak ti z tej palky odpali dekelt. Jarovce podobne.. vychytene lokality, ponuka malinka, pokial teda nehľadas radovku s predzahradkou 200m2. My sme pozerali všetky mozne smery snad 3 roky, nakoniec sme kupili az v kvetoslavove a sme velmi zvedavi, aka bude doprava, ked sa otvori d4r7 cez petrzalku. Kym postavia dom, mohlo by to byt otvorene a tym padom to dufam bude pohoda. Lebo podunajske to je zabijak celej ba asi, tam by som ja dobrovolne nesla byvat ani keby mi niekto kupil to byvanie
@sylvie dochadzame z Blatneho a nie je to ziaden problem. Okraj BA (Palace zlate piesky) mam za 12 minut. Ta dialnica ide velmi rychlo. Z Bernolakova je to paradoxne horsie aj ked blizsie.
@retatka stavia developer, tam ani nie su k dispozicii pozemky len tak pre 'smrtelnikov' vsetko mauu rozchytane developeri 🙈 my to zas mame tak, ze zides z obchvatu, prva odbocka v dedine a si tam, takze pripojenie v kvetku super.. len keby uz boli tie jarovce otvorene, lebo teraz len hadame co a ako.. a poviem ti, uz toto bola palka, 250 v zakladnom standarde, mne to pride celkom dost. Ale cunovo / rusovce, tam tak 500-600 🤣 to je az smiesne uz. Skolku a kruzky budeme asi aj tak riesit v blave, lebo tu nemame ziadnu rodinu, takze tie deti nam aj tak nema kto vyzdvihnut zo skolky, ale zatial to beriem, ze ta zahrada mi za to stoji. Petrzalku milujem, ale byt uz nechceme. No uvidime, ake to bude, ked tam budeme 😊
@retatka áno, veď všade je niečo.Ja tam mám sestru a až som sa zľakla😉nad hlavou lietadlo nízko.Rusovce, Čunovo sú veľmi vysoké ceny.Zase v Moste problém s prvakmi musia pristaviť školu terajší prváci dostali na výber Kalinkovo či Pentagón v Ba.Ak je žena sama si nemajú 2 autá veľký problem.Mne sa páči Hamuliakovo, Kalinkovo, ale doprava nič moc.
@luccija no mne ale toto pride take vtipne, ze baby sa stazju ze su odrezane od sveta na dedine.. ale sak sadnem do auta, ale prinajhorsom kludne aj do vlaku a za polmhodinu som v meste... kamoska vyplakava ze ona nema ako dosjt za nami do ba lebo musi pockat na muza kym dojde a odvezie ju.. tak na nevirm, keby som tym tak trpela ze som odrezana od sveta tak sa hecnem a zacnem soferovat nie? Ved to nie je taky problem nejake kondicne jazdy dat a postupne sa odvazit... takze toto je taky vymysleny problem za mna...
Teda ak nemaju na to druhe auto, to je ina vec, ale kopa ludi ma len babenka sa “boji”...