icon

Plánujeme kúpiť dom v okolí Bratislavy

minesasubu
9. máj 2021

Ahojte , prestahovala sa niektorá z Vás v poslednom období do okolia Ba . Myslím rusovce, čunovo, jarovce, vajnory, blatné , bernolákovo atd .
Planujeme kúpiť dom na okraji ale nevieme sa rozhodnúť že kde . Nemáme žiadne obmedzenia. Poradte oblasť 🙂 dakujem

Strana
z2
froschka
9. máj 2021

Keby som sa nemusela držať rozpočtu tak určite niečo blízučko BA niekde pri lese s veľkým pozemkom a s dobrou infraštruktúrou. My sme v Kalinkove 3 rok s predtým sme boli v Senici na predmestí. Na predmestí bolo super pešo som sa dostala všade.na dedine je zas väčší kľud ale za lekármi zubarmi školou atd treba cestovať. Je to o zvyku však a my sme spokojný no na 100% to nie je bývanie do konca života stále nám čosi chyba - haha rozpočet - lebo keby mám ten neobmedzený tak som niekde pri malých Karpatoch na aspoň 2000m2 🙂

lusyc
9. máj 2021

Aj Malacky na južnom okraji sú fajn. Do prace v BA za polhoďku autom. Aj vlaky sú fajn. Plná občianska vybavenosť.

sasa1310
9. máj 2021

@minesasubu keď nemáte žiadne obmedzenia, a teda fakt žiadne. Nešla by som v živote bývať v blízkosti BA ako je Hamuliakovo, Ivanka pri Dunaji, Most pri Bratislave atď.
Čiže by som určite ostala v BA, čiže Rusovce, Jarovce, Biskupice, Vrakuňa, Ružinov, Rača. V týchto častiach v BA sú všade rodinné domy

tanisha
Autor odpoveď zmazal
stanzi
9. máj 2021

@minesasubu Ak nemate ziadne obmedzenia, ostala by som v Ba, nesla by som do satelitov urcite. Cize za mna Rusovce, Liscie udolie, Koliba, Raca.

simsalabim
9. máj 2021

@luccija preco mas pocit, ze v Rusovciach nic nie je? Byva mi tam brat a je to normalne cast BA a podla mna super - skola, skolky, kino, posilovne v Ponteu, su tam LSU, sportove kluby, restauracie, zmrzlinarne, pizzerie, niekolko potravin, specializovane obchody ako predajna bicyklov, zeleziarstvo, zahradnictvo, kvetinarstva, cukrarne..... lesopark, jazera na plavanie, hradza, chodi mhd - v centre si za 20min autobusom, co je lepsie, ako z napr. Devinskej.... Podla mna to je praveze super lokalita v ramci BA, ak su peniaze. Urcite to nie je zabudnuta “dedina”.

nikitkad
9. máj 2021

@qetka Dva, tri roky dozadu na grbe, cestou do favoritu sme ho nasli 😁 Tiez stal 250000, bol to holodom, lebo zene umrel muz, tak to predavala. Cize ideal, len dorobit podla seba. A nedavno sa tu v okoli predaval uuplne stary rozpadnuty dom za 180000, dalsi o trochu v lepsom stave za 240000.

hviera81
10. máj 2021

@luccija tie su aj inde, napriklad v ruzinove, v raci...

hviera81
10. máj 2021

ja byvam v raci. keby som nemala obmedzeny rozpocet, tiez si vyberiem racu. ale dom. nie so spolocnym dvorom, ale so samostatnym a normalnou zahradou.
do mesta elektricka - bez zapchy. lesy a priroda v pesej vzdialenosti. obcianska vybavenost. na dialnici za chvilu a bez zapchy (smer trnava), lidl, kaufland, plus brendon 🙂

19mmm71
10. máj 2021

@hviera81 veru rodinne domy su krasne Trnavka,Stare mesto....kopec lokalit v Bratislave-Vrakuňa,dokonca aj v Petržalke sa ešte nájdu

yvfkfk
10. máj 2021

Neviem ci si pozerala inzeraty 😁 Tie mestske casti Ba co si vymenovala su cenovo uplne niekde inde ako blatne a bernolakovo. Zije tam uplne ina "kasta" ludi. Ti co tam byvaju ani nerozmyslali nad tymito dedinkami.

yvfkfk
Autor odpoveď zmazal
yvfkfk
10. máj 2021

Stlacila som zle odoslat😁 No z vlastne skusenosti ti toto napisem. My sme kupili novostvbu Rd v Podunajskych a je tu vsetko skoly, skolky, lekari, podniky, nemocnica, priroda, hradza. Hned za rohom je Vrakuna, kde su dalsie skoly lekari atd. Kvazi spolu zdielaju obciansku vybavenost sa da povedat. Uz je to nejaky piatok co sme kupili a teraz tu stoja 2 nasobne tolko. Kupovali sme od developera, pozerali sme este Zahorsku, Devin, Rusovce, Racu, Vrakunu.. proste muselo to byt na uzemi Ba bola hlavna poziadavka. V Jarovciach bolo pocut dialnicu, v Rusovciach bol blizko vlak, Zahorska bol velmi divny dom ale lokalita fajn aj pozemok celkom. Devin bol terasovy dom ale zas o dost mensi, a cena bola na hrane. Vsetko to boli holodomy na novych uliciach. Vrakuna nic zaujimave v ponuke, rozumej nesmrdi tam skladka a nie Hradska a tie pidi radovky kde ti sused vidi do taniera.

Nakoniec rozhodol samotny dom a blizke okolie domu. Kazda cast (uplne kazda) ma aj dobre aj zle lokality. Dnes stoja lukrativne pozemky (rozumej ze nie je tam ziadny zadrhel) na dobrych uliciach v Ba 350-400/m2 Zahorska, Biskupice, Vrakuna, Raca, Rusovce(okolie).. Cize kludne zaplatis vyse 200tis len za slusny "maly" pozemok.

Nas vsetci znamy prehovarali, ze co nejdem do Ivanky, Luznej a neviem este kam.. ze preco take prachy platime za predrazeny dom, ked oni dali o polovicu menej. Kupovali sme ako prvy a ked uz domy stali, tak posledny rovnaky volny dom od nasho developera sa predaval o 80tis viac ako ten co sme kupili. Asi preto 🙂

yvfkfk
10. máj 2021

No a dalsia rada ak ti mam poradit, tak nad lokalitami ako Rendez, Zlate piesky, Zabi majer, Trnavka, Domove role, Palenisko a dalsie zahradkarske oblasti a podobne medzioblasti ani neuvazuj. To radsej poriadny dom v jednej z tych obci. Ak by som mala ist mimo Ba, bolo by to urcite BLIZKE zahorie, Marianka, Stupava, max Borinka. Za Vajnory a Biskupice a Racu (mozno este Sv. Jur), by som byvat nesla. Ale rozhoduje vzdy cena, aj ako dom vyzera, tak sa necudujem ze tolko ludi ide byvat do dediniek, ale vacsinou Bratislavcania chcu ostat vzdy v Ba alebo sa eventualne vratia. 🙂

taga
10. máj 2021

@yvfkfk zbezne si pozri ponuku v Marianke 😉 pozerali sme tam dllho... pokial nemas pozemok v starej casti, smola.. tie nove radovky, co tam ponukaju uz 3 roky v zivote nepredaju, vies preco? Cierne stavby.. resp nevysporiadane cesty, nikdy to neskolauduju.. aj my sme pozerali zahorie, ale po 3 rokoch sme to vzdali. Ponuka nulova. A ked uz ma niekto byvat v podunajskych, alebo o kusok dalej v nejakej dedinke, kam sa dostane po obchvate za 10 minut, tak za mna radsej ta dedinka

makova333
10. máj 2021

@yvfkfk ad1 v Rusovciach byva veeela starousadlikov a ich rodin, nie len prachaci. ad2 mna by do PD nedostal nikto (byvala som chvilu kym som prerabala v PD a nikdy viac) ad3 Marianka je daleko vyssia palka ako Rusovce.

h2
10. máj 2021

@yvfkfk Ahoj, môžeš mi, prosím Ťa, vysvetliť, ako si to myslela s tou "kastou"?

yvfkfk
10. máj 2021

@makova333 Vidis mna by zas nikto nedostal do toho domu v Rusovciach, co sa aj po 5 rokoch stale predava. 🙂 To neznamena, ze Rusovce niesu pekna a ticha lokalita, len ta cast proste nebola ono. Ano vsade byvaju starousadlici aj na kolibe a slavine, ale momentalne su ceny take ake su, a pre priemerne zarabujeceho je dom v meste drahy. Naposledy nedavno ked som Marianku pozerala boli stavebne pozemky 180€/m2, co je urcite menej ako hocikde v Ba. Mozu byt teraz za viac, ale urcite nebudu drahsie ako v Zahorskej.

yvfkfk
10. máj 2021

@h2 nemyslela som to zle ani urazlivo. Skor tak ze v Perle Ruzinova budes mat inych susedov ako v Eurovei. Tak si to predstav pri Rd. To neznamena, ze tam budu horsi alebo lepsi susedia. Skor tim co maju velke domy, vela veci okolo prekaza. Hadam sa to nikoho nedotklo. 🙂

makova333
10. máj 2021

@yvfkfk stavebny pozemok nie je dom a nie je stavebny pozemok ako stavebny pozemok.

gigie24
10. máj 2021

@sylvie V Devinskej, napr. časť Glavica je teraz na predaj par záhrad a stavajú tam ľudia domy aj na menších pozemkoch 😊. Je jednoduchšie si kúpiť záhradu s chatkou, nemusíte vybavovať stavebné povolenia, len akoby zväčšenie či nadstavbu chaty.

h2
10. máj 2021

@yvfkfk No ja neviem, písala si to tak, akokeby ľudia, ktorí žijú v Bernolákove, boli horší, ako tí, čo žijú v Podunajských. A ako by sa rodený Bratislavčan nikdy mimo neodsťahoval a ak aj áno, tak sa vráti, ako keby si spätne uvedomil tú strašnú chybu.
A tomu, že v Perle Ružinova budú iní susedia, než v Eurovei, tomu už vôbec nerozumiem.
Ja som, napríklad, rodená Bratislavčanka, vyrástla som v Ružinove a žila som tu, najprv na Štrkovci, potom na Trávnikoch, až do svojich 34 rokov. Potom som sa presťahovala do domu s veľkou záhradou v Miloslavove. Nie do miniatúrnej developerskej novostavby na bývalú roľu, ale do starej zástavby v centre obce. Do Bratislavy sa už nikdy nechcem vrátiť. A hoci sa mi nepáči, ako sa to tu šialene rozrastá, ak by som odtiaľ mala odísť, tak jedine ešte ďalej od BA, kde je väščí kľud.
Ináč, keď sme už pri tých "kastách", ja nechcem byť zlá, ale bratislavská "spodina" bývala vždy v Podunajských a vo Vrakuni. (Nepíšem svoj názor, ale to, ako to bolo všeobecne vnímané.)

yvfkfk
10. máj 2021

@h2 bolo to tak vnímané a ešte je. Ja som o dost mladsia, vyrastala som na Posni v 4i byte. Od rodicov viem, ze Petržalka bola tiez vnimana nejako a stale je, to iste Trnavka a Dubravka. A predsa tam vznikaju byty ktore ludia chcu a su ochotni si zaplatit. Ja by som najradsej byvala pri Horskom Parku s vyhladom na mesto a s pesou dostupnostou do stareho mesta, ale to je pre mna nerealne, pre jeden dovod - financie. Super ak ste sa uz usadili, my este nie, nevieme kde budeme o par rokov, mozno v PB mozno nie.

S tymi bratislavcanmi som myslela nasich znamych. Nejdem to viac rozoberat, ale jedny si kupili dom v tomasove, byt v panelaku predali a zistili, ze to nie je pre nich byvanie kvoli dochadzaniu a kupili si 4i byt v novostavbe na kazanskej (kam by ma nikto nikdy nedostal byvat) pritom dom si este nechali na rekreaciu a do buducna. Dalsi sa stahuju z Noveho mesta z bytu do Bernolakova, do trojdomu. Chcu deti a podla vlastnych slov by chceli najradsej byvat v dome v Bratislave alebo aspon vo vacsom byte ale nemozu si to dovolit, zial ani byty v radovke vo Vrakuni.

yvfkfk
10. máj 2021

Este k tym averziam z lokalit. Kazdy mame lokalitu kde by nas nedostali byvat ani zadarmo ako sa povie. Pre mna su to Rd bez sukromia priamo pod bytovkou (to je jedno kde), tie nove satelitne dediny a vyssie lokality co som spomenula.

sylvie
10. máj 2021

@gigie24 poznam velmi dobre tu lokalitu. Celu tu zahradkarsku oblast vidim z nasich okien. Je to tam pekne, asi lepsie ako panelak, no my sa tam nejako nehrnieme. Ma to aj viacero nevyhod.

janamoto78
11. máj 2021

@minesasubu tie prvé tri nie sú okolie Bratislavy, ale Bratislava V. Takže ceny prestrelené. My bývame v Čunove a do Eurovei mám autom bez zápchy do 20min. Na tento smer zápcha nebýva, ale nič tu nie je.

kikushaa
12. máj 2021

@minesasubu tazko radit lokalitu, kazdemu vyhovuje nieco ine, spisat si svoje preferencie a ocakavania a urobit si +/- danej lokality. My sme tiez pozerali vselico vramci ba (vzdy bol nejaky zadrhel a nedostavil sa ten waw efekt) ak mozem este poradit, skuste pozerat aj pozemky a postavite si podla seba (teda samozrejme je s tym viac roboty,aj teda si pockate, ale budete mat vas vysnivany dom ktory bude dobodky splnat vase poziadavky) 🌷

Strana
z2