Plat muža v Bratislave: Je jeho mzda spravodlivá?
Prišla som si pre iný pohľad, názor.Moj muž má 45 r a pracuje ako materiálovo technický pracovník.V obore pracuje 20 r pre špecifickú oblasť.V tejto firme je 7 r.Predtym pracoval pre nadnárodné spoločnosti teraz u súkromníka.Zacinal 1000 eur netto, teraz pracuje na živnosť a fakturuje 2100 eur.Nema vysokú školu, jazyky nepotrebuje, ale vie, ale nie na dobrej úrovni.Jeho náplň práce je cez vybavovanie povolení, všetky úrady pri otvárani nových prevadzok plynárne, elektrárne, kataster, BOZP, havarijné situácie, nákup regálov a celé materiálové zabezpečenie prevádzok, servis.Ked začínal mali 15 prevádzok teraz vyše 45 , takže práce pribúda a idú prevziať ďalších 20.Pracuje v kancelárii necestuje, neobchádza prevádzky, nadčasy či prácu po večeroch nema.A prejdem k veci jeho pohľad práca ho baví, nemá ju ďaleko, kolektív zlý často sa meniaci marketing, manageri, účtovníčky stále jadro sú 4 ľudia.Danovy audit, občas nejaký negativny článok v médiách, to, že sa tam robia veci na hrane zákona každý vie, ale môjho muža sa to netýka, ale firma a majiteľ prosperujú a vie v tom chodiť. On nemusí spolupracovať s ostatnými kolegami, ale má dosť veľkú zodpovednosť za sankcie, pokuty, ak sa niečo nestihne, nestihne sa spravit revízie atď...z domu robiť nemôže.
Môj pohľad nakladajú mu prácu, ktorú by mali robiť dvaja ľudia.Fakturovat viac nemôže, lebo majiteľ povedal, že NIE, ze buď prijme nového človeka, alebo celú sieť predá, tým sa vyhráža už 3 roky.
Ja som za pohľad muža. Sám vie na čo má.
Podľa mňa na to že fakturuje berie málo.

Pohľad mojho muža nemám VS ani ju k tejto práci nepotrebujem, neviem poriadne jazyky, všetko tu poznám, dodávateľov atď..kam by som išiel?Ambiciózny nie je.Pozna x firiem, ktoré im niečo dodávajú, vybavujú a boji sa, že bez VŠ nebude mať taky plat.Ak ste tu personalistky či ženy znale trhu práce je jeho plat v jeho veku, prax málo, veľa, primerane?Ponúkali mu oblastného managera to by musel cestovať po celom kraji mať na starostu aj personálne veci a to nechcel a fakturacia este menej, ale možno by nepracoval 8,5 hod, ale obehal si potrebné a išiel domov.Nechce už toľko šoférovať neprijal to.Jeho prácu robí iba on, keď má dovolenku práca mu stojí v nutnom prípade a urgentných veciach ho zastúpi kolega, ale nie plnohodnotne.