Plavecké kurzy pre 4-ročné deti v Bratislave
Dobrý deň,
Viete mi poradiť v BA plavecký kurz pre 4 ročne dieta? Najlepšie taký, kde dieta aj reálne naučili plávať.
Ďakujem
@medda_beda @medda_beda Bože robíš sa tu strašne múdra...
Áno, jasne, že neviem plávať 100 percentne technicky správne ako závodný plavec, ale neplávam "na paničku" s hlavou nad vodou. Tak radšej ani nemám plávať? 🙄
Odporúčam Plaveckú Akadémiu, moje deti chodili na Šustekovu. Už po pol roku plávania bol starší 6 ročný schopný preplávať do 10 metrov, mladšia štvorročná 3-4 metre. Majú výborný prístup k deťom, teplé bazény a pre najmladších je to výborný kurz.
@belllinka Daj si čokoládu keď si vzťahovačná.
@medda_beda dík, dala som si 🙂 Zabudla si zas pripomenúť, že tvoj muž je špičkový plavec 🙂
@belllinka Ja to o ňom viem, to mi stačí.
Daj si ešte lebo evidetne sa chceš naťahovať a mne sa nechce.
@medda_beda hlavne, že si to tu už 3x musela spomenúť 😂
Ale tak jasne, Plavecká akadémia je hlavne o tom, aby si dieťa prihlásila aj na ďalší kurz, tak to strašne naťahujú
@belllinka Keď sa ma niekto snaží nazvať teoretičkou alebo má maminky bez kvalifikácie chcú presviedčať o niečom tak prečo by som to nespomenula každej ktorá si chce rýpnuť? Hm?
Ak sa ma niekto opýta či mám niečo spoločné s plavaním tak mám napísať, že áno dnes rožky v tescu boli tvrdé?
Nechápem o čo ti ide.Tak isto ako je tu 10 komentárov rovnakých ako deti vedia plávať tak isto odpovedám aj ja.
Kedže komentár venuješ urcitej osobe s ktorou diskutuješ.
@belllinka Kurzy sa nenaťahujú.
Každý tréner má inú kvalifikáciu a učí rôzne vekové skupiny kde deti stagnujú alebo ašpirujú.
Je to tak rozdelené preto aby sa vzájomne neobmedzovali kedže sa nedá venovať slabému aj lepšiemu zároveň.
Takto z toho nemá úžitok ani jedno dieťa.
A píšem ti to len ako informáciu nie ako rýpanie.
@belllinka U nás je napríklad klub kde chodia detičky z MŠ (deti s vestou ktoré sa po skončení kurzu vedia udržať na vode bez pomôcok za týžden/dva a preplávu pár metrov), potom môžu pokračovať buď na zdokonaľovací kurz alebo si nájsť iný klub kde sa venujú prevažne začiatočníkom tak isto vestička alebo bez..
Kedže v našom klube už prípravka nie je tak detičky z týchto klubov sa postupne presúvajú buď na plávanie kde je už normálny tréningový proces ak to zvládajú (niekoľko km plávania) a potom sa presúvajú do najlepšej skupiny keď sú staršie alebo sa prihlásia na vodné pólo.
@medda_beda vies, "kvalifikacia" moze zniet strasne honosne a po mojich realnych skusenostiach z mnohych desiatok pretekov doma a v zahranici som presvedvena, ze u nas doma mame z velkej vacsiny len unudenych amaterov neochotnych sa samovzdelavat, bez predpokladov prace s malymi detmi a federaciou v totalnom rozklade, ktorej je to jedno. Treneri s odbornym vzdelanim huciaci na deti, neochotni zvolit individualny pristup. To ze trener je byvaly plavec je nic, ak nema predpoklady, pristup a hlavne chut. A u nas je to slabe. Pri mensich detoch este ako tak, ale velki plavci u nas nemaju jedineho kvalitneho oficialneho trenera. Moze mi tu hovorit kto chce co chce, aj kolkokrat bol na pretekoch (😅 bulharsky meter), ak "vyborny "trener" u nas nedostane kvalitneho hotoveho plavca, tak o nom nikto nevie a zrazu zasvieti ako petlica...s jedinym plavcom a zase po nom NIC. Nahoda? Nie, tie neexistuju. Pre mna je vychovat kvalitneho plavca zalezitost celeho timu a ten dostane z neotesaneho kamena maximum. Takych timov mame u nas strasne malo....nie vsetci maju odsedene v laviciach, ale lepsie pracuju s mladezou ako ti ostemplovani
@ddaassuullaa Ja s tebou plne súhlasím, že niektorí tréneri sú strach a hrôza a taktiež aj s tým, že plavecká federácia je v rozklade.Vodné športy jedna katastrofa.
Bez kvalifikácie však tréner nemôže mať na zodpovednosť deti kedže sa to zapisuje do registra trénerov a oficiálne vzdelávanie a najlepšie prebieha priamo na univerzitách či už ako odbor alebo kvalifikovaný kurz.
Plávanie ako také je veľmi ťažký šport, rozhodujú tam stotiny, je to každodenná drina, obeta, dodržiavanie stravy, váhy, suchého tréningu a samozrejme aj nejaký genetický predpoklad.Preto je tak málo úspešných plavcov pretože tí najlepší väčšinou do 25ťky skončia.Na to aby bol človek úspešný plavec by nemohol chodiť do školy/práce a tak ako som už písala musí mať fyzické predpoklady na úspech a snahu.
Môjho manžela trénuje tréner ktorého zverenkyňou od mladého veku bola bývala reprezentantka ktorá sa skoro dostala na Olympiádu a tam ťa naozaj zradia stotiny.A skutočne je to jeden z mála ktorý sa na tréningy pripravuje rok dopredu.Vidí snahu, snaží sa z ľudí dostať čo najviac.
Ale je to staršia generácia a nebude ho mať kto zastúpiť.
Môj muž mal veľké predpoklady to niekam dotiahnuť, ale ako mladý sa na to vykašľaľ, ale udržiava sa vo forme keď sa môže dostať bez problémov na preteky aké boli v Japonsku.
Plávanie však nie je šport pri ktorom by sa oplatilo toľko drieť ak človek nemá peniaze, sponzorov takže pláve pre dobrý pocit a zbieranie medailí ktoré nemám už kde dávať.
My na SK nemáme podmienky aby nám tu rástli dobrý plavci ako huby do daždi.
@ddaassuullaa A tréneri sú väčšinou pracovne vyťažení ľudia ktorí to robia buď ako učitelia na školách alebo vo voľnom čase.A tak to aj vyzerá.
@medda_beda poznam plavanie a aj suvisiace veci velmi dobre, cize aj viem, ze na zaklade zakona o sporte je nutne, aby sportovi odbornici boli registrovani a splnali kvalifikacne predpoklady na zapis v registri sport. odbornikov. No tiez viem, ze na ziskanie kvalifikacie III.stupna staci trenersky kurz.
A ano, plavanie nie je hokej, futbal, zaujmove sporty kde sa tocia peniaze. A tiez ze plavanim sa zivit v nasich podmienkach neda. Napriek tomu nam vsetkym tie roky dali vela, nase decka su vytrvale, cielavedome, odolne a 🙏zdrave🙏. Ale vychovane su tak, ze vzdelanie je na prvom mieste, toto je casovo narocny a krasny konicek. Mlademu pomahaju vysledky k vyske stipka, takze povazujem to za kompenzaciu za tu drinu a investicie, v podstate win-win
@ddaassuullaa Áno, stačí kurz a ten sa robí priamo na univerzite a trvá to niekedy niekoľko rokov kým sa dostane človek k špecializácií kedže táto špecializácia sa neotvára často.Obsahuje teoretickú časť, praktickú a záverečnú prácu ktorá vyzerá ako bakalárka.
Áno všimla som si to aj ja, že plavci sú zvyčajne (nie všetci) kľudný.Majú disciplínu.Je to pekný šport.Ťažký, ale má veľa výhod.
Dievcata Ďakujem vám všetkým krásne za vaše odporúčania na plavecké kurzy. Popozeram ich vsetky a rozhodnem sa na ktorý dcérku prihlasim.
Samozrejme ze som nemyslela aby dieťa po prvom kurze plávalo tak ze moze ist na majstrovstvá :D skor som myslela aby to neboli zbytočne hodiny kde dieta nenaučia vobec nic. Uplne mi staci ked sa po prvom kurze udrží na hladine pripadne trosku záplava rukami. Aspon aby dostala úplný základ.
@anonymka5555
Tu je moja skúsenosť. Mám tri deti. Všetky začali plávať cca 3-4 ročné. Syn má 12, pláva super, dcéra má 8, momentálne je v skupine, kde sa už len zdokonaľuje technika a trénuje výdrž, najmladšia má 5, dnes po testoch postúpila do skupiny, kde začnú drilovať techniku jednotlivých plaveckých štýlov. Všetky deti sa mi naučili plácať v Plaveckej Akadémii. Majú na to metodiku, presné postupy, pravidlá a určené veci, ktoré musí dieťa zvládnuť, aby postúpilo vyššie. Chodím tam s deckami roky. Aj moje mali fázu, že pišťali a nechceli chodiť. Staršej dcére raz nesadol tréner, sekla sa a nechcela plávať. Rok nechodila, teraz už pláva ako ryba a miluje to. Každý raz, keď tam sme, tam nejaké dieťa vyrobí scénu, že nejde, nechce , neviem čo. Tréneri sú skúsení, oni s týmito ufňukancami vedia v 90% prípadoch super poradiť a decko odchádza domov vysmiate a spokojné. Pobočky majú po celej Bratislave.
@yoxinka ďakujem pekne, urcite zvážim aj plaveckú akadémiu. S mojou dcérou je to momentálne tak ze najprv mi pílila uši ze chce chodit plávať, ked uz som isla objednať kurz povedala ze uz nechce chodit tak som ho nezaplatila. A o 3 dni na to sa opýta kedy ma plávanie :D tak asi to prve rozhodnutie musim urobiť ja. Je mi jasne ze sa jej budú striedať obdobia chcem- nechcem. Tak to mala aj minuly rok na gymnastike veľakrát nechcela ist a teraz doma s radosťou robí kotule ktoré ju tam naučili.
@anonymka5555
No, to je s deťmi tak. Držím palce!
@anonymka5555 Tak toho sa báť nemusíš 🙂.
Ešte som nezažila kurz kde by sa dieťa ktoré malo záujem nenaučilo aspoň niečo.
@anonymka5555 ahoj .môj 6 ročný bol včera na prvom plavani . Len chcem napísať , mala som obavy ,keďže on je na svoj vek maličký ( 17 kg a 119 cM ) a teda aj vo veľkom bazéne nedočiahne na dno. Ale zvládol to super , tréner bol spokojný , vydržal vo vode 50 min pracovať , a chcel ísť aj dnes ( ale budeme chodiť zatiaľ len 2x , neskôr 3 x do týždňa ) . Tak som len chcela povzbudiť , že treba vyskúšať ,a dúfam ,že natrafis na minimálne tak dobrého trénera ,ako majú moje deti . ( Trénoval jednu z členiek junioriek na olympiádu, aj na MS a ME ) tak som rada ,že sú v dobrých rukách ,a aj deti majú k nemu dôveru ,a majú ho radi ,a skvresiekt ,co je dôležité . Držím palce , hlavne ,nech máte z toho radosť 🙂

A pre autorku tak
@ddaassuullaa ti odporučila veľmi dobrý plavecký klub kedže je tam možnosť pokračovať ďalej ak bude dieťa chcieť.