Pohotovosť v Bratislave
Najstaršia pohotovosť v Ba, matka s dcérou z východných hraníc , nadrzovku sa predbehli, hneď ukazujú pasy, že zadarmo či je ošetrenie. Pád z elektrokokobežky. Na to peniaze majú.
@sasa1983 to, ze sa predbehli, samozrejme nie je ok. No ze spadla z elektrokolobezky? Mozno ju mala od niekoho pozicanu, mozno sa ako kazda matka snazi dat dietatu to najlepsie… ja si spominam, ako za sociku si otec odoprel ine veci - jedlo - na sluzobke na zapade, aby mi mohol doniest Bravo 🤷♀️ Bolo pre mna nesmierne dolezite… chcel mi urobit radost. Mozno aj tato matka?
@simsalabim možno hej. Možno nie. Ale pasy ukazujú radi aj inde než v nemocnici
@sasa1983 asi vies, ze v BA su elektrokolobezky na prenajom za par eur 🤷♀️ kazdy piaty slovak na pohotovost nakraca a snazi sa predbehnut a ak navyse nevies ako to funguje, tak sa asi ides niekoho spytat a klopes na prve dvere, mozno to je aj ich pripad - nezastavam si ich, neviem ako to bolo ale z tvojho prispevku citit silny hejt, takze si dovolim pochybovat o tvojej objektivite a len tak mimochodom tie pasy im ukazovaz kazu v centre pomoci, kedze vdaka nim maju napr. MHD zadarmo, ktoru im tu tak radi zavidime
nerozumiem lekarom ze ich uprednostnili len na zaklade pasu ved na pohotovosti by mal rozhodovat stav
@loginexistuje a niekde je napisane, ze ich uprednostnili len na zaklade pasu? ved vobec nepise, ci a kedy ich osetrili
@loginexistuje no a taká možnosť že stav bol zlý, taká nie je?
@jana_eyre_2 ved samozrejme ze je ja som napisala podla stavu a nie pasu
vzdy ked vidim staznosti na Ukrajincov, predstavim si seba, v susednej krajine bez rodiny, bez domova, dieta sa mi zrani na kolobezke, neviem poriadne jazyk a mam ist na pohotovost... asi by som tiez vytiahla pas, aby pochopili, ze nehovorim ich jazykom a preco som taka zufala...
@kat_ ešte aj úraz závidieť, cudzinci v krajine - nesli na dovolenku, ako keď my ideme a vybavíme si poistku a okamžite vybavujeme cez delegáta urgentne ošetrenie dieťaťa. Na úteku a stres z úrazu, a pas veľa vysvetlí,
Aj u mňa v práci v nemocnici musia ukázať pas, vieme že ideme volať ukrajinského lekára, čo chvíľu trvá kým príde, ktorý ich potom naviguje. Oprášila som aj pár ruských slov a ohromne im pomôže ľudský prístup
@sasa1983 A čo keď majú peniaze??? Mali odísť z domu bez peňazí, tu si sadnúť na ulicu a žobrať? To by si bola spokojná??? Pred vojnou utekajú ako chudobní, tak aj bohatí ľudia. Tú kolobežku si mohli priniesť z domu (neni to až taká strááášne drahá položka), alebo im ju mohol aj niekto darovať alebo si ju mohli požičať na ulici za pár drobných. Milujem takéto drbnuté komentáre. Ty keď budeš utekať pred vojnou, tak si neber ani auto, ani mobil a čo najstaršie oblečenie a užívaj si mhd v cudzej krajine zadarmo. 🙄
@sasa1983 Ježišu Kriste 🤦 hrôza. Umrelo ti dieťa medzitým? Ty čo si sa nestrčila tiež do dverí a mávala občianskym? Ja som na pohotovosti zažila to isté a lekár ich vykázal von a zavolal ich keď boli na rade. To nie je o tom že sú z ukrajiny, to je o tom ako si to tam zmanažuje doktor a sestra. Takže nabudúce zaklop im a zdžub ich.
Poradie prijmu pacientov urcuje lekar, a na pohotovosti to plati 2nasobne. Ostatne nekomentujem, mna napriklad fascinuje ako ozranom sluzi pohotovost a sanitky ako zachytka.

@sasa1983 ozvala si sa tam?