icon

Pomaturitná pedagogická škola na Bieloruskej: Prijímacie skúšky a príprava

mija2020
3. sep 2024

Ahojte,nájde sa tu niekto ,kto si podával žiadosť na bieloruskú školu externe na rok 2025?Zaujíma ma, či budú prijímacie skúšky ,prípadne načo sa pripraviť

Strana
z3
bamboolka89
21. okt 2024

@mija2020 dobry den, vy ste si uz podavali prihlasku? Lebo aj ja mam zaujem tam ist, len sa mi zda, ci to nie je este skoro podat teraz

uhrikovci
21. okt 2024

Nerobia sa prijímačky. Čím skôr podáš, tým je väčšia šanca, že si budeš môcť vybrať, ktorý deň budeš chodiť do školy. Chodi sa štvrtok, piatok poobede a v sobotu doobeda.

uhrikovci
21. okt 2024

Ja akurát končím druhý ročník, maturujem. 😫

bamboolka89
21. okt 2024

@uhrikovci no tak asi bude dobre podat ju co najskor. Chcela by som si vybrat sobotu, len problem bude ako sa tam dostat 🙈.. Ja som od Prievidze a v sobotu je to so spojmi do BA bieda ... Rano ide vlak, ktory ma prichod do BA cca 9:05 a to je neskoro... A zasa v tyzdni nechcem chodit do skoly kvoli praci.. Tak neviem ako to vymyslim 🙊

bamboolka89
21. okt 2024

@uhrikovci tak super, gratulujem, uz to budete mat za sebou 😉... Je tazka ta skola... Ja mam aj obavy do toho ist, ale hadam to zvladnem... Najhorsie bude pre mna asi to cestovanie 🤣

uhrikovci
21. okt 2024

@bamboolka89 takto, prvý ročník bol prechádzka ružovou záhradou..ani nvm ako prešiel, teraz je to masaker, vymenili nám učiteľa za učiteľku, ktorá si to pomýlila asi s Pg vysokou, toľko učenia, do toho veľká práca na obhajobu plus malé práce a ďalšie písomky, mame dosť.
Co sa týka dochádzania, uvidíš, treba na začiatku pobehať triedy, či Vás není viac od Prievidze, aby ste chodili spolu viaceré. Ja chodím piatok, momentálne som doma, takže mne bolo jedno.

bamboolka89
21. okt 2024

@uhrikovci hmmm, takze druhy rocnik zaberak riadny... Pisete casto pisomky? Lebo na stranke pisu, ze skusky raz za polrok. Alebo to plati asi na ten prvy rocnik 🤣 Treba sa teda asi ucit zo soboty na sobotu, ze? A na telesnej co robievate? No hadam sa tam este niekto najde od PD 😁

bamboolka89
21. okt 2024

@uhrikovci a tie stvrtky/piatky sa od kolkej zacina poobede vyucovanie? A do kolkej trva?

uhrikovci
21. okt 2024

@bamboolka89 nie nie, za každý predmet máš v každom polroku po jednu známku, žiadne náhodné písomky, normálne sa preberie učivo a dohodne písomka na dátum, alebo píšeš prácu do určitého dátumu. Žiadna telesná sa necvičí, preberá sa teória. Max. sa musíš za dva roky naučiť dve pesničky napríklad na klavíri, jednoduché.

bamboolka89
21. okt 2024

@uhrikovci takze v pohode sa to da zvladnut, ze? Az teda na to, ze teraz toho mate vela pred maturou.. Ale tak tie 2 roky ubehnu rychlo, si myslim

uhrikovci
21. okt 2024

@bamboolka89 ale áno, len teraz je veľký tlak do Vianoc, tak sme troška na nervy. Už nech je máj 🙈 ale zase nechcem moc koniec, lebo sme fajn partia.

bamboolka89
21. okt 2024

@uhrikovci tak to je super, ze si tam spokojna, ze ste fajn partia.. Ja skusam niekoho nahovarat, nech ide do toho so mnou, aby som sama nechodila, ale nikomu sa nechce ucit 🙈.. A tie stvrtky piatky od kolkej zacina vyucko a kedy konci?

uhrikovci
21. okt 2024

@bamboolka89 aj mňa nablaznila kamoska a ona sla vo štvrtok a ja v piatok nakoniec, lebo ona si ešte mohla vyberať. V triede zvykne byt okolo 40 báb, nás je cca tak, sú síce skupinky, ale vytvorili sme aj cez mesenger spoločnú skupinu a tam si radime. Vyučovanie začína o 13tej, konci 17:50h.

uhrikovci
21. okt 2024

Máš tri dvojhodinovky, prestávka 10min. medzi nimi.

mija2020
autor
6. feb 2025

@uhrikovci
@uhrikovci ahojte,prosím Vás vraj sa robia na tento rok talentové skúšky na pomaturitné štúdium?

bamboolka89
6. feb 2025

@mija2020
dobry den, ja ked som volala do skoly kvoli prihlaske a pytala som sa na talentove skusky, tak mi zriadovatelka povedala, ze sa budu robit, ale ze je to v stadiu riesenia, ze mi k tomu nic blizsie nevie povedat... Tak som teraz netrpezliva, ze co nas caka.. A vam to niekto hovoril, ze sa budu robit talentovky?

uhrikovci
6. feb 2025

@mija2020 ahoj, vôbec netuším. A úprimne si to nvm ani predstaviť 😅. Ja akurát končím a som aj rada 😅

dadikl
6. feb 2025

@bamboolka89 ja som si poslala prihlášku a tiež prvý krát počujem o talentovkach...:/

dadikl
6. feb 2025

@mija2020 odkiaľ ste počuli že sa budú robiť?

dadikl
6. feb 2025

@uhrikovci dobrý deň chcela by som sa vás spýtať či ste museli chodiť aj na prax do škôlky napríklad a ak áno koľko hodín ?ďakujem pekne

bamboolka89
6. feb 2025

@dadikl
No mne to takto povedala zriadovatelka, inak nic od nikoho neviem... Ja len dufam, ze si to rozmyslia a nebudu ziadne talentovky... Neviem si predstavit co by od nas na skuskach vyzadovali 🙈

uhrikovci
6. feb 2025

@dadikl ahoj, áno v pravom ročníku je to prax v MŠ a v druhom ŠKD. Fúú ale netuším koľko hodín tuším cca 60 fakt si nepamätám. Ale nekontroluje to nikto 😉 donesieš iba papier o absolvovaní praxe plus hodnotenie od školiteľa.

mija2020
autor
7. feb 2025

@bamboolka89 tiež som volala a riaditeľka spomenula ale nevedela viac povedať,ale dúfam ze ak majú poslať papiere do Mája, tak snáď sa nebudú robiť tak neskoro.

mija2020
autor
7. feb 2025

@uhrikovci držím palce nech to úspešne dotiahnete do konca

uhrikovci
7. feb 2025

@mija2020 ďakujem krásne, akurát odovzdavam prácu o týždeň. Ešte práce a testy z predmetov a končíme. Ako fakt to rýchle ubehlo, keď si predstavím aký som mala stres, že každý piatok v Ba a cestovanie a ucenie. A už mám o chvíľu po tom.

mija2020
autor
8. feb 2025

@uhrikovci môžete popísať trosku viac aké práce,testy sa tam robia?ja mam zaujem iba o soboty,tak uvidime.

uhrikovci
8. feb 2025

@mija2020 takto, čím skôr pošleš prihlášku, tým väčšia šanca, že budeš mať možnosť si vybrať, ktorý deň budeš chodiť do školy. Ja som bola medzi poslednými a mne ostal len piatok, mne to aj vyhovuje, lebo cez týždeň riešim deti, v piatok už viem, že druhý deň sobota a mám kľud.
Čo sa týka štúdia. Tak každý učiteľ si určí čo chce ako ukončenie svojho predmetu. Píšeš prípravy ako do MŠ alebo ŠKD, píše sa písomka napríklad zo psychológie, pedagogiky, hudobná príprava plus naučiť sa jednoduchú pieseň na klavíri. Ale úplne v pohode sa to dá zvládnuť, keď si budeš postupne robiť a nenechavat si to na poslednú chvíľu.
Ozaj na tu MK si všetky tykame 😉

mija2020
autor
9. feb 2025

@uhrikovci tak ti ďakujem,budem písať ako som dopadla

uhrikovci
9. feb 2025

@mija2020 napíš, som zvedavá. V piatok som nebola v škole a spolužiačky písali, že máme nového telocvikára. A ze ich nechal behať po schodoch v škole 🙈 tak som sa pobavila.

bamboolka89
9. feb 2025

@uhrikovci
No zbohom 🙈...lebo si pisala, ze ziadna telesna sa necvici, ze len teoria sa prebera... Tak novy telecvikar to zobral az moc vázne... Tak to som uvedava, co nam daju na tych talentovkach robit... To nespravim 🙄.. Si tak nadavam, co som si nepodala prihlasku uz minuly skolsky rok, mohla som ist bez skusok... Teraz sa bojim, ze sa tam nedostanem

Strana
z3