icon

Poplatky za pôrod v nemocnici Bory

lena222
14. aug 2025

Ahojte, poculi ste o tom, ze by mali mat Bory spoplatneny porod pre vsetkych?

Strana
z2
babushkaem
14. aug 2025

pocula

lena222
autor
14. aug 2025
@babushkaem

pocula

@babushkaem a nemate info ze odkedy?

babushkaem
14. aug 2025
@lena222

@babushkaem a nemate info ze odkedy?

@lena222 pocula som, ze od oktobra, ale to nei je overena info, mne to hovorila sestricka u gynekologicky. tak isto aj to, ze sa v ba bude zatvarat jedna porodnica.

nikolani
14. aug 2025
@babushkaem

@lena222 pocula som, ze od oktobra, ale to nei je overena info, mne to hovorila sestricka u gynekologicky. tak isto aj to, ze sa v ba bude zatvarat jedna porodnica.

@babushkaem aj na december ešte určite budú neplatené termíny, tento mesiac sa na ne bude dať registrovat. Ale to je aj na ich stránke, iné info nemám

babushkaem
14. aug 2025
@nikolani

@babushkaem aj na december ešte určite budú neplatené termíny, tento mesiac sa na ne bude dať registrovat. Ale to je aj na ich stránke, iné info nemám

@nikolani mozno registracie od oktobra, ale hovorim, mozno to ani nebude, to je jedna baba povedala.. ziadne overene info, len otazka bola, ci sme poculi, tak poculi..

nikolani
14. aug 2025
@babushkaem

@nikolani mozno registracie od oktobra, ale hovorim, mozno to ani nebude, to je jedna baba povedala.. ziadne overene info, len otazka bola, ci sme poculi, tak poculi..

@babushkaem aha takto, môže byť. Inak tiež som tak počula že to smeruje len k plateným ale zároveň som počula aj také že vraj nejaky počet neplatenych pôrodov budú musieť nechať ale nepamätám si už čo mal byť dôvod.. ostáva len počkať ako sa nemocnica rozhodne

snowww1
14. aug 2025

@babushkaem ktorá pôrodnica sa má zatvárať?

babushkaem
14. aug 2025
@snowww1

@babushkaem ktorá pôrodnica sa má zatvárať?

@snowww1 to nik nevie zatial. vsetci rodia v boroch, ja len som teraz rodila na antolskej, za 48h co som bola na porodnom boxe rodili dve baby. na 600nedeli nas bolo 7 aj to sme boli na nadstandarde a zadarmo. antolsku ale nezavru podla mna, lebo maju najlepsie neonatologiu na svk, takze bud ruzinov alebo kramare. ale hovorim, aj toto je jedna baba povedala, nie su to overene info

babushkaem
14. aug 2025
@nikolani

@babushkaem aha takto, môže byť. Inak tiež som tak počula že to smeruje len k plateným ale zároveň som počula aj také že vraj nejaky počet neplatenych pôrodov budú musieť nechať ale nepamätám si už čo mal byť dôvod.. ostáva len počkať ako sa nemocnica rozhodne

@nikolani dovod som pocula, ze je nemocnica strasne zadlzena. veed zober si ako vyzera, vsetky nove pristroje a a co z toho preplaca stat..

nadaphotography
14. aug 2025
@babushkaem

@nikolani dovod som pocula, ze je nemocnica strasne zadlzena. veed zober si ako vyzera, vsetky nove pristroje a a co z toho preplaca stat..

@babushkaem penta vie velmi dobre co robi, od statu dostava za zdravotnicke vykony dost.

anonym_98d9ee
14. aug 2025

Špekuluje sa aj o tom, že bezplatné pôrody už nebudú mať jednolôžkové izby

babushkaem
14. aug 2025
@anonym_98d9ee

@anonym_98d9ee to uz som tiez pocula, ze zacali davat dve postele na izbu, ale nemam nikoho kto by tam teraz rodil, ze by to vyvtratil

patta89
14. aug 2025
@babushkaem

@anonym_98d9ee to uz som tiez pocula, ze zacali davat dve postele na izbu, ale nemam nikoho kto by tam teraz rodil, ze by to vyvtratil

@babushkaem ziadne 2 postele na izbe nie su, rodila som tam...kamoska tam robi sestricku a 2 postele ani neplanuju zatial v najblizsej dobe davat

nikolani
14. aug 2025
@babushkaem

@babushkaem toto áno, dôvod spoplatnenia som tiež počula. Myslela som dôvod, pre ktorý by "museli" nechať nejaký počet pôrodov bezplatný, ten si už nepamätám co to malo byt 🙂

malinka_00
14. aug 2025
@anonym_98d9ee

@anonym_98d9ee to nie je pravda, pisala som tam a odpísali mi oficiálne že to neplánujú, že poskytujú štandard jednolozkovyxh a neplánujú to meniť

babushkaem
14. aug 2025

baby, opakujem, ze to absolutne nie su overene info a je to jedna baba povedala. napisala som len to, co som pocula. pisem to pomaly v kazdom komente

lienka.7
14. aug 2025

@lena222 postupne bude všetko spoplatnené, ja neviem co ste si mysleli. Je to súkromná nemocnica a navyse stále sú v strate. Ci si myslíte že taká Penta je charita?
Ostatné odd.uz majú po 2 lôžka, ak chceš byť sama, zaplat si. Staci si vyhľadať články na nete o podpisovani nadštandardnej starostlivosti...Co hovori nejaká sestricka tam nie je vôbec relevantné. Ona nemá žiadne info, co planuje/neplánuje manažment. Dostanú taky istý oznam ako vy.

kiki68
14. aug 2025

Ja som pocula, ze Ruzinov sa bude zavierat ked tak, ale uvidime. Ked to spoplatnia, tak tam pojde iba klientela, co si to vie dovolit. Keby som v BA, tak idem na Antolsku skrz ich neonatologiu, tu maju vymakanu.

anonym_8e99cc
14. aug 2025

Ja inak neviem baby, ale co vidite na tych Boroch? Pekne priestory? Lebo ozaj, keby sa nieco skomplikuje, za mna jednoznacne Antolska. Nikam inam by som ja rodit nesla v ramci BA. A potom uz jedine zahranicie zvazujem - CR alebo Rakusko.

nikolani
14. aug 2025
@patta89

@babushkaem ziadne 2 postele na izbe nie su, rodila som tam...kamoska tam robi sestricku a 2 postele ani neplanuju zatial v najblizsej dobe davat

@patta89 to by bolo fajn. Viem že aktuálne sú jednolôžkové ale tiež som pozerala tie programy (čo sa bude registrovat na december) a naozaj píšu samostatnú izbu po pôrode len pri tých platenych. Tak snáď to tak dali len aby to pri platených programoch vyzeralo že je tam toho viac 😀

lienka.7
14. aug 2025
@kiki68

Ja som pocula, ze Ruzinov sa bude zavierat ked tak, ale uvidime. Ked to spoplatnia, tak tam pojde iba klientela, co si to vie dovolit. Keby som v BA, tak idem na Antolsku skrz ich neonatologiu, tu maju vymakanu.

@kiki68 Ružinov a Antolská sú výučbové pracoviska pre lekárske fakulty, takže tie určite zatvoriť nemôžu len tak. Ma sa zatvárať nemocnica staré mesto ako prvá a potom kramare. Ale to je ešte hudba budúcnosti, lebo najskôr musí stať nová nemocnica s komplet kampusom. Cize tak 10-15 rokov ešte?

lienka.7
14. aug 2025
@anonym_8e99cc

Ja inak neviem baby, ale co vidite na tych Boroch? Pekne priestory? Lebo ozaj, keby sa nieco skomplikuje, za mna jednoznacne Antolska. Nikam inam by som ja rodit nesla v ramci BA. A potom uz jedine zahranicie zvazujem - CR alebo Rakusko.

@anonym_8e99cc marketing 🤣 aspoň je pekne vidno ako sa dajú ľudia oblbnut. A tie ich počiatočné reklamy, ze nemocnica pre 5,5 milióna ľudí 🤣🤣🤣 haló zabudnite. Pokial nezacvakate, mate smolu. To je pre horných 10.000👍

selena_luna
14. aug 2025
@anonym_8e99cc

@anonym_8e99cc jadro neonatologickeho timu z antolskej je v boroch. Zohraty tim odbornikov. Aj pristroje porovnatelne. A nie je to o peknej izbe, ale o pristupe. Pokial sa statne nemocnice nezacnu k rodickam spravat s respektom a dostojne, normalne ako k ludskym bytostiam, tak mi nie je luto ziadnej ktoru zatvoria. To maju za vsetky traumy, ktore sposobili. Zeny proste chcu rodit bez toho aby na nich niekto krical, alebo si honil svoje ego.

kiki68
14. aug 2025
@lienka.7

@kiki68 Ružinov a Antolská sú výučbové pracoviska pre lekárske fakulty, takže tie určite zatvoriť nemôžu len tak. Ma sa zatvárať nemocnica staré mesto ako prvá a potom kramare. Ale to je ešte hudba budúcnosti, lebo najskôr musí stať nová nemocnica s komplet kampusom. Cize tak 10-15 rokov ešte?

@lienka.7 uvazujem skrz Kramare, ze oni maju tiez dost vela tych pracovisk, ked sa nieco dodrbe. Takze mozno nezavru ziadnu, alebo to naopak spravia ako vo Viedni a okoli, kde po novom niektore porodnice zrusia namiesto toho tam daju geriatriu a demenz oddelenia. Lebo to uz neni kde davat a deti sa viac ako teraz rodit nebude. Cize preskupuju personal a vsetko. Lebo to stoji peniaze pre par rodiciek sa to neoplati, ked tam 85rocni nemaju kde ist lezat

lienka.7
14. aug 2025
@selena_luna

@anonym_8e99cc jadro neonatologickeho timu z antolskej je v boroch. Zohraty tim odbornikov. Aj pristroje porovnatelne. A nie je to o peknej izbe, ale o pristupe. Pokial sa statne nemocnice nezacnu k rodickam spravat s respektom a dostojne, normalne ako k ludskym bytostiam, tak mi nie je luto ziadnej ktoru zatvoria. To maju za vsetky traumy, ktore sposobili. Zeny proste chcu rodit bez toho aby na nich niekto krical, alebo si honil svoje ego.

@selena_luna zaujímavé, že v tých štátnych sa predtym chovať nevedeli, ale zrazu v Boroch ti pomaly budú liezť do zadku? Stačí si na FB prečítať, ze ani tam nie je 100% spokojnosť, práve naopak, ale všetky to nakoniec zaklincovali, vsak aspoň izba bola pekná. Ale to je to najposlenejsie, co ma zaujíma. a čierne ovce sú jednoducho všade. Je to tým, že personálu je malo a jednoducho aj keby chceli, vyhodiť ich nevýhodia... Na druhej strane, nedajú sa porovnávať pôrody, to si treba pamätať ako prve.
Bory nakoniec skončia tak, že pokiaľ si nezaplatis, sama na izbe nebudeš uvidíme, odkedy to spustia. Ci od nového roka. Ako tu už bolo spomenuté, píšu o tom v programoch.

selena_luna
14. aug 2025
@lienka.7

@selena_luna zaujímavé, že v tých štátnych sa predtym chovať nevedeli, ale zrazu v Boroch ti pomaly budú liezť do zadku? Stačí si na FB prečítať, ze ani tam nie je 100% spokojnosť, práve naopak, ale všetky to nakoniec zaklincovali, vsak aspoň izba bola pekná. Ale to je to najposlenejsie, co ma zaujíma. a čierne ovce sú jednoducho všade. Je to tým, že personálu je malo a jednoducho aj keby chceli, vyhodiť ich nevýhodia... Na druhej strane, nedajú sa porovnávať pôrody, to si treba pamätať ako prve.
Bory nakoniec skončia tak, že pokiaľ si nezaplatis, sama na izbe nebudeš uvidíme, odkedy to spustia. Ci od nového roka. Ako tu už bolo spomenuté, píšu o tom v programoch.

@lienka.7 v boroch maju vsetci pravidelne treningy komunikacie napriklad. A sukromny zamestnavatel sa velmi lahko rozluci so zamestnancom, ktory sa nepekne sprava k pacientom, pretoze ten vztah k pacientovi je ich vizitka. Zatial co statu to je sumafuk, lebo malo ludi, tak za sestry su dobre aj psychosky, co by v koncentracnych taboroch vynikali ako dozorkyne. Ver ze som zazila rozne nemocnice a teda ten pristup je tisic a jedna.
Osobne si myslim ze drviva vacsina nespokojnych recenzii je od prvorodiciek, co nemaju s cim porovnavat. Ale ano, nemusi sa pacit kazdemu. Ale bory prevzali prvenstvo v porodoch, pretoze priniesli zenam, to po com tuzili a vdaka dobrym skusenostiam si kludne mozu dovolit vybicovat cenu 3.000 za porod.to je ich vizitka.
Ze stat musi nejaku porodnicu zavriet, lebo nie je zaujem rodit tam aj zadarmo, to je zas jeho.vizitka

Ja mozem porovnavat svoje vlastne porody a vidim, ze statna porodnica zlyhala na plnej ciare v mojom pripade.

babushkaem
14. aug 2025
@selena_luna

@selena_luna ja som teraz rodila na antolskej a veru nikto na mna nekričal, chodili ma ninstop kontrolovať a pýtať sa ako sa citim, ci nieco nepotrebujem. Oddelenie šestonedelia prerobené, pekne, a same nory sa vyjadrili, ze sa vedia postarať o predčasne narodené az od nejakého 30-31tt. Na antolskej je to skor, tusim 27 mozno aj menej. A tiez aj laktačná mi prišla na izbu, no proste urcite tam pojdem znovu. A zas na druhu stranu, vsetko je aj o ľuďoch, kiksy sa môžu stať aj tam aj tam, jednej babe napríklad v boroch zabudli 5cm placenty v maternici, po 600 nedelí musela ist na kyretaz…

lienka.7
14. aug 2025
@selena_luna

@lienka.7 v boroch maju vsetci pravidelne treningy komunikacie napriklad. A sukromny zamestnavatel sa velmi lahko rozluci so zamestnancom, ktory sa nepekne sprava k pacientom, pretoze ten vztah k pacientovi je ich vizitka. Zatial co statu to je sumafuk, lebo malo ludi, tak za sestry su dobre aj psychosky, co by v koncentracnych taboroch vynikali ako dozorkyne. Ver ze som zazila rozne nemocnice a teda ten pristup je tisic a jedna.
Osobne si myslim ze drviva vacsina nespokojnych recenzii je od prvorodiciek, co nemaju s cim porovnavat. Ale ano, nemusi sa pacit kazdemu. Ale bory prevzali prvenstvo v porodoch, pretoze priniesli zenam, to po com tuzili a vdaka dobrym skusenostiam si kludne mozu dovolit vybicovat cenu 3.000 za porod.to je ich vizitka.
Ze stat musi nejaku porodnicu zavriet, lebo nie je zaujem rodit tam aj zadarmo, to je zas jeho.vizitka

Ja mozem porovnavat svoje vlastne porody a vidim, ze statna porodnica zlyhala na plnej ciare v mojom pripade.

@selena_luna ok, tvoj názor, ja ti ho neberiem. Len je zaujímavé, že aj keď sú nejaké sťažnosti, ti ľudia sú tam aj tak ďalej. Prečo asi? 🤔 no lebo ich asi lopatami neprehadzaju....
Ono všetko je iba o ľuďoch, problém môže nastať tam ci tam, ale teraz glorifikovat preto Bory, ze tam je to super, je proste mimo.

selena_luna
15. aug 2025
@lienka.7

@selena_luna ok, tvoj názor, ja ti ho neberiem. Len je zaujímavé, že aj keď sú nejaké sťažnosti, ti ľudia sú tam aj tak ďalej. Prečo asi? 🤔 no lebo ich asi lopatami neprehadzaju....
Ono všetko je iba o ľuďoch, problém môže nastať tam ci tam, ale teraz glorifikovat preto Bory, ze tam je to super, je proste mimo.

@lienka.7 akoze ked si mam vybrat porodnicu kde svoj stav viem iba podla toho, co po sebe krici denna a nocna smena pri vymene sluzby sluzby zpola po madarsky, alebo kde mi kazdy ukon podrobne vysvetli lekar a caka na moj suhlas, tak to nie je mimo glorifikacia. Je to o ludoch, ale aj o systeme. Kym na slovensku je bezne ze namiesto pozdravu mas zrazu cudziu ruku po laket vo vagine, v boroch maju protokol, kde sa kazdy doktor predstavi a oznami ti ze sa ta teraz dotkne a caka na suhlas. Znie to ako blbost, ale naraz sa z mastale s otelenymi kravami dostavame do nemocnice, kde je zachovany respekt k pacientovi.

@babushkaem teraz sa vsetci snazia o dusu byt mili, odkedy su bory. Kym neboli, bola to ina pesnicka. Kazdopadne gratulujem k porodu s ktorym si spokojna a kiezby boli len take.

lienka.7
15. aug 2025
@selena_luna

@lienka.7 akoze ked si mam vybrat porodnicu kde svoj stav viem iba podla toho, co po sebe krici denna a nocna smena pri vymene sluzby sluzby zpola po madarsky, alebo kde mi kazdy ukon podrobne vysvetli lekar a caka na moj suhlas, tak to nie je mimo glorifikacia. Je to o ludoch, ale aj o systeme. Kym na slovensku je bezne ze namiesto pozdravu mas zrazu cudziu ruku po laket vo vagine, v boroch maju protokol, kde sa kazdy doktor predstavi a oznami ti ze sa ta teraz dotkne a caka na suhlas. Znie to ako blbost, ale naraz sa z mastale s otelenymi kravami dostavame do nemocnice, kde je zachovany respekt k pacientovi.

@babushkaem teraz sa vsetci snazia o dusu byt mili, odkedy su bory. Kym neboli, bola to ina pesnicka. Kazdopadne gratulujem k porodu s ktorym si spokojna a kiezby boli len take.

@selena_luna ale prosím ta, neviem, kde si chodila - do akej maštale, ako píšeš. Ja som sa s takýmto prístupom nikdy nestretla, nikdy mi nikto nerobil nič iba tak. Ale poznám rodicky, ktoré by lekárovi aj vraveli, ako má čo robiť...možno patríš do tejto skupiny.
K lekárom aj sestrám sa správam slusne, detto oni ku mne. Pokial nie, ozvem sa slušne, ze haló...btw, k tomu uzasnemu protokolu, zaujimave, ze iné to popisujú inak, čo rodili na Boroch. Nevedeli kto čo bol, co im robia ani čo im dali do infúzie. Jaj, to sú ale podľa teba asi tie hlúpe prvorodicky, co nevedia co a ako chodi. Obe deti som rodila na Antolskej, este pred nejakými úžasnými Borami, ani raz sa ku mne nikto nespraval neslušné. Pokial bolo potrebné moje sledovanie, pravidelne každú hodinu ma chodili kontrolovať, monitorovať ci uz lekar alebo sestra. Postel mi prezliekali asi 10x, absolútne bez reptania, ešte ja som sa ospravedlňovala. Odpoveďou mi bolo, že nemám za čo, je to predsa ich robota a povinnosť (sanitarky). Každé 3 hodiny mi nosili malu, aby sme boli spolu (nemuseli podotykam... poprosila som, vyhoveli mi). Pokial som ich nepotrebovala, nechápem, naco by ženou oni chodiť? Vsak mam ústa, viem prísť, ozvať sa, poprosiť...

Strana
z2