Pôrodnica - Bory, Ružinov, Kramáre
Ahojte baby, mám termín začiatok júna a rozhodujem sa medzi týmito pôrodnicami. Ak máte recenzie, skúsenosti z posledného roka, budem rada, ak poradíte kam ísť či neísť. Som prvorodička a dosť sa bojím 🙂 dakujeeem
Rodila som v Kochu v roku 2018 a druhý pôrod bol na Kramaroch a musím povedať že na Kramaroch som bola maximálne spokojná so všetkým, mala som krásny pôrod a nemôžem na nich pol krivého slová povedať. Ja už som s pôrodom skoncila ale keby som mala rodiť niekde ešte raz tak ani neuvažujem a idem rovno na Kramáre 🙂 sú tam všetci veľmi milí, nápomocní, ochotní, starostlivo, novorodenecké oddelenie tiež sú veľmi precízni a dbajú na každý detail, veľmi sa o bábätko zaujímajú a nič nezanedbaju. Dokonca už je pôrodnica aj zrekonštruovaná, takže aj priestory sú nové. V Kochu som spokojná bohužiaľ nebola, napriek tomu že v Tom čase ma tam pôrod vyšiel na 1400 eur plus mínus.
@lucka27391 žena rodila pred pár dňami a v Boroch bola spokojná. Prve dieťa rodila na Antolskej a starostlivosť bola podobná. Ale na rozdiel od Antolskej nemusela priplácať za samostatnú izbu (v roku 2023 vyše 300 Eur) a samostatná izba bola samozrejmosťou (nie ako na Antolskej, kde keď nebola k dispozícii, tak sa nedala ani zaplatiť).
Rodila som v 02/2024 na Kramároch a bola som veľmi spokojná 😍 prístup super, priestory tiež fajn, išla by som tam kľudne znovu
Ja mám z Kramárov slušnú traumu, ale ide o to, ako pôrod vnímaš a čo od neho očakávaš. Pôrod má byť najkrajším zážitkom v živote, obohacujúcim, posilňujúcim. To na Slovensku nezažiješ nikde. Za mňa jedine Česko (prípadne Rakúsko, ale tam je to drahé). Prístup je tam úplne iný a to je to najdôležitejšie. Ale ešte stále si to väčšina žien neuvedomuje, väčšine stačí obyčajná slovenská pôrodnica so zastaranými praktikami a často arogantným prístupom. Stále sa veľa žien lieči z tráum z pôrodu, pretože u nás sa dá zažiť všeličo. Je to taká lotéria.

@lucka27391 pracujem v zdravotníctve, v Ružinove a na Kramároch som praxovala. V 11/25 som rodila v Boroch. Druhý krát by som si vybrala Kramáre zo strany zdravotnej starostlivosti. Ak by mi záležalo na pohodlí a súkromí tak Bory ale určite by som tam viac bola otravná lebo som mala pocit že o mňa nemá nikto záujem a reálne kebyže sa niečo stalo tak by to zistili až na ďaľšej vizite. Bolo tam trocha cítiť že kto má platený pôrod a kto nie. Ale je to môj súkromný názor ovplyvnení popôrodnými komplikáciami a následnou zlou skúsenosťou s laktačnou.