Potrat - možnosti Bratislava

16. apr 2022

Pekne sviatky prajem, kamarátka ma taký problém jej malý syn nemá ani pol roka (snažili sa o neho rok a pol) a teraz proste na prvý krát prvý sex po pôrode otehotnela znova.. Partner jej pracuje v zahraničí takže je doma len cez víkendy, na malého je sama čo zvláda v pohode ale ďalšie dieťatko a ešte k tomu byť tehotná pri bábätku by nezvládla a psychicky tiež sa na to necíti.. Ďalšia vec je ten finančný problém ktorý poznáme všetci.. Proste nepripadá do úvahy aby si to nechali.. Lenže sa bojí kyretu.. Že do budúcnosti nebude môcť mať deti.. Ale ja som tu na MK niekde zaznamenala že už v Bratislave praktizujú nejakú inú formu potratu kde nie je potrebný kvázi výškrab.. Vie o tom niekto viac? Radi by sme o toom počuli.. PROSÍM NEPÍSAŤ ŽE ŠÚ AJ INÉ MOŽNOSTI AKO POTRAT A PODOBNE, NEPOZNÁTE ÚPLNÚ SITUÁCIU ČI UŽ HMOTNÚ ALEBO ZDRAVOTNÚ ŽENY. vopred ďakujem ženám ktoré odpisu na danú otázku

marisoul
16. apr 2022

Nie, tak ako pre zvyšok SR aj pre Bratislavu plati rovnaká legislatívna úprava o prerušení tehotenstva. Ak máš na mysli tabletkovu formu, smer zahraničie.

mimka1402
16. apr 2022

Z Ba má Viedeň na skok, to isté aj Cz hranice.. Takže jedine tam

petricka22
16. apr 2022

Kyretaz sa robi zenam bezne aj pri inych problemoch, nie len kvoli potratu, popripade ked dietatko umrie, ale samovolne neodide. Rizika su samozrejme vzdy, ale to aj pri inych jednoduchych zakrokoch. Az tak by som sa toho nebala, ja sama som pocula o nejakej tabletke, ale myslim, ze tam je velke riziko, ze neodide vsetko a za kyretaz je potom nutna taktiez

barborachors
16. apr 2022

Zial na Slovensku tabletka nie je schválena. Nech sa objedna do Brna, v CR je to schválené. Ak sa jej nedá, tak nech sa neboji kyretu, to len tak strašia lekari, je to davno mýtus. Uz sa nepíšu 80-te roky. A cim skor podstúpi kyret, tym lespie pre nu aj pre telo aj pre zárodok. Tabletku na SR nezozenies, nase zdravotníctvo ju neschválilo ako jedine v EU, okrem PL. Drzim palce.

bluka2
16. apr 2022

Ak by chcela kontakt vo Viedni, napíšem do správy

silvike
16. apr 2022

@barborachors ...ze " ... tym lepsie pre zarodok" To ako fakt ? Ako uz len moze byt kyret lepsi pre zivy zarodok🙉

melanta
16. apr 2022

@silvike ona nepíše, že je to dobré. Píše, že keď už, tak čím skôr. Je predsa rozdiel podstúpiť UPT v 6-7tt alebo v 11-12tt.

lavinis
16. apr 2022

Nie, ina moznost nie je ani v Ba, to pocula zle. Klasicky potrat.

zuzanka.zuzu
16. apr 2022

vo viedni sa da tabletkou, webstranku maju aj v slovencine (a mozno aj lekar/sestra je zo SR)
@silvike 🙄

emalka
16. apr 2022

Som tehotna po kyrete, keby kyret sposoboval neplodnost tak by sme tu mali velmi malo deti 🤷‍♀️. V dnesnej dobe ho vedia spravit naozaj precizne, technologie su uz niekde uplne inde ako v minulosti.