Pozitívna skúsenosť s lekárkou pri pôrode v Ružinove
⚠️ Rada by som sa podelila o svoju skusenost, konkretne s pani doktorkou Otapkovou. Verim, ze nou pomozem rodickam, ktore zvazuju, kde a koho mat pri porodne alebo ku komu chodit do poradne.
K pani doktorke Otapkovej som zacala chodit do rizikovej poradne tehotna s dvojickami zhruba v 5. mesiaci. Od prveho stretnutia som si ju neuveritelne oblubila - vsak uznajte, ktory/a doktor/ka vas v uvode pekne pozdravi, oslovi vas krstnym menom a privita vetou "ako sa mate"?
Zvlast rada by som vyzdvihla jej citlivost, empatiu a zaroven profesionalitu. Nikdy nic nepodcenila, zaroven mala boziu trpezlivost, sama ma na poradniach pravidelne vyzyvala, aby som sa jej pytala na vsetko, co ma zaujima. Pokojne mi zodpovedala moje otazky aj 20 minut, co ma vzdy neuveritelne potesilo, pretoze za tie roky chodenia po lekaroch ma vzdy clovek pocit, ze doktorov svojimi otazkami obtazuje a zdrzuje.
Obzvlast vdacna som jej za jej laskavy pristup. Psychicky ma podrzala, ked som mala mensi breakdown v ambulancii a upokojovala ma, delila sa o svoje skusenosti a tym mi velmi moc pomohla.
Nedalo mi si ju nevybrat k porodu a som za to moc rada, ze som v sale plnej cudzich ludi (pri planovej sekcii) mohla vidiet znamu tvar, navyse dobre naladenu s timom, s ktorym bola dobre zladena. A sice sa do toho nevyznam, myslim, ze odviedla brilantnu pracu, pretoze jazva, ktora mi ostala je velmi pekna a vkusna, ak sa hodi pouzit prave toto slovo. 😅
Pani doktorka je neobycajny, cenny drahokam v tomto nasom slovenskom zdravotnictve a aj som neuveritelne stastna, ze som mala moznost ju mat v zivote. Tehotenstvo a porod su najzranitelnejsim obdobim v zivote zeny a tento empaticky a citlivy pristup, ktoremu sa mi vdaka nej dostalo bol ako balzam na dusu.
Nikdy jej tu empatiu a laskavost nezabudnem a vrelo ju vsetkym zenam odporucam. ❤

@carbafa napíš recenziu aj na google