Poznáte v Bratislave a okolí slušného človeka bez domova/bez práce?
Ahojte.
Chcela by som sa vás spýtať, či viete o človeku, čo je napríklad bez domova alebo dlhšie bez práce že ho nechcú zobrať napriek tomu že pracovať chce. Kedysi som sa dohadovala na leto s ľuďmi bez domova cez organizácie, ale už vtedy to bol trochu problém pretože chceli vidieť zmluvy a podobne ale vedela som im dať prácu vo firme kde som pracovala a následne som sa s ním jednotlivo dohodla už sama. Opat máme naplánovanej dosť práce na záhrade a okolo domu a najradšej by som si zase dohodla brigadovanie u nás s niekým kto možno nemá toľko šancí ale teda cez organizácie sa to už neda vôbec ( snažila som sa s nimi komunikovať niekoľko mesiacov ale proste nieje to možné z ich strany poskytnúť mi kontakt na ich klientov keďže to nieje oficiálna zmluvná brigáda)...brigáda je normálne platená + teplé jedlo, odvoz dovoz ku nám z nejakého bodu ( dom je pri BA ) a nieje problém sa postarať aj o ostatné veci ( bežné som brigádnikom čo nám chodili celé leto dali oblečenie, veci potrebné pre život, mobil napríklad keď mali pokazený a podobne...) píšem to všetko pre to aby ste chápali že nechcem nikoho zneužívať , viem si na tieto veci zaobstarať aj chalanov a mládež z dediny ale myslím že o nich je postarané dostatočne a títo ľudia aspoň zatiaľ boli vždy veľmi vďačni za túto príležitosť...ak viete o niekom schopnom , prosím, prepojte nás.. z kontaktov ktoré som mala ( boli 4) mi už žiaľ nikto neostal, buď ochoreli alebo odišli žiť inde...vopred ďakujem.
@miskakyblik to radšej študentov a nie bezdomovcov.
@gov kto pre boha hovorí o nasťahovaní? Ja sa pýtam preto lebo nie každý je na ulici preto prečo píšeš a čudoval by si sa koľko ľudí si za to môže samých, a koľko ľudia aj urobili chybu ale druhá šanca už nebola k dispozícii, čo je proste len smola života...u nás napríklad brigádoval muž, ktorý doopatroval svojich rodičov a až po ich smrti zistil že dom už roky nepatria im, ale oblbi ich niekde v kostole kde všetko prepísali... Bol tu chlapík, ktorý začal piť , lebo sa nevedel zmieriť so smrťou syna...a kým vytriezvel bolo už neskoro...nepil už 15 rokov ale to už nikoho nezaujímalo , už bol na ulici a nemal nikoho kto by mu pomohol lebo predsudky tak ako máš aj ty....mala som tu kuchára, ktorý celý život robil za minimalku, lebo v gastre to na 99% funguje takto...a po dlhšej PN nemal z čoho platiť , mal zápal pľúc a problémy s chrbtom takže naozaj dlho...a opakujem , ja nehovorím o ubytovaní, ale o práci . Ďakujem za pochopenie.
@3009 študenti si toto nevedia vážiť...skúsili sme to ale viac boli na mobile než by mali hrable v ruke...oni chcú peniaze na nový telefón alebo na vodičák a hneď ako dostanú tak nemajú tendenciu sa vracať...takýto človek nám bude rad brigádovať celé leto , aj jeseň kým je sezóna kým sa dá...lebo si to váži..
@miskakyblik a nevieš sa spojiť s tými, ktorý u teba už robili?
@miskakyblik tuto na MK jeden chalanisko stale hladal nejaku pracu aj brigádu. Myslim, ze pisal, ze je z Ga. Skusim pohladat meno
@miskakyblik uz nema ucet na Mk
@dusankomoj píšem to vyššie , jeden odisiel úplne inde žiť, dvaja sú chorí jeden z nich je naozaj na tom veľmi zle , roky na ulici sa prejavili no a štvrtý z nich nemá telefón a v tom zariadení mi nechcú/nemôžu poskytnúť spojenie s ním ... Preto som chcela či náhodou niekto nepozná, niekedy ľudia vedia o niekom kto sa snaží a nemôže zohnať prácu alebo niekto kto sa naozaj nešťastím ocitol v zlej situácii...
@gov ty aj po sebe čítaš čo sem vygrciavas alebo len náhodne generujes blbosti ? Povedala som že platíme normálne brigádu, nikto ani bezdomovec nepôjde robiť zadarmo teplé jedlo má aj v zariadení a charite. Najprv si to pre teba spodina ktorú treba vystrčiť mimo spoločnosť a potom tu za nich bojujes so mnou lebo imlch zderiem z kože ..keby to tak bolo tak by tu nerobili celé sezóny. Tak prosím choď onanovat nad niekým iným , lebo ja ti tu tieto žvásty ,,nezeriem,,...hlupák a bezhranične ego, to je mi kombo teda..🤦
@betulinka1 ďakujem za snahu, si zlatá ❤️
@miskakyblik nevsimaj si to. V kazdej jednej diskusii sa najde provokatér s vlastným nazorom. Podla mna je to skvela myšlienka, s niekomu pomoct takto konkretne, bez predsudkov. U nas v meste ako je centrum pre bezdomovcov, tam vies normalne zavolat a spytat sa, kto si hlada brigádu a aj ti povedia, kto vie co robit. Bezne im tak dohodla pracu. Skus zavolat do nejakeho OZ v Ba. Alebo sa spytat aj ludi, co predavaju Nota Benne.
@miskakyblik kontaktuj niekoho z notabene a oni ti.vedia odporucit schopneho cloveka
@miskakyblik
Potrebujes skor muzov na nejake tazsie prace ci kludne moze byt aj zena ?
@betulinka1 tak to máte super , že sa to dá. U nás neviem prečo to nejde...bola som v kontakte s depaulom tam to ale išlo dole vodou ako som spomínala no a dnes už neposkytujú žiadne info, nemôžu, vraj gdpr...skúšala som aj vagus , ale tam mi vtedy hneď na začiatku povedali že toto oni nerobia že ak chcem pomáhať, dajú mi zoznam čo im treba ale to je tak všetko...🤦 Notabenaci , oslovila som dvoch u nás čo predávajú pred obchodom a na zastávke ale oni mi povedali že to mi nikto nepôjde lebo musia tie časopisy predavat ked ,,nenakupia,, časopisy automaticky prichádzajú o možnosť predávať a musia potom znova žiadať o možnosť , nieje to vyhovené kaDemu...a majú svojich ,,zákazníkov o,, od ktorých vedia ze prídu takže tam v tých časoch musia byť no a ked nebudú alebo dlhsie nebudú predávať ze budú robiť u mňa tak im to niekto vyfukne že na predvanaie notabene je poradovník...čiže keď u mňa dokončí , nebude mať prácu ani jednu ani druhu....
@lubka2510
@silvike asi mužov, sú to záhradné práce , furikovanie, dlažba, a pomoc pri epoxidovom chodníku a podobne , môj muž väčšinu práce robil s nimi aby nemali stres že niečo nevedia , a bola to práca pre chlapov zatiaľ...❤️
@miskakyblik Aha, tak jasne, to skor pre chlapov. Tak nic.
@miskakyblik fuuha o tych prekazkach s Notabenakmi ci depaul.som.netusila....Normalne clovek chce urobit dobry skutok a nema ako 🫤.inak.krasne gesto od teba 🩷Este skusim.napisat jednej znamej co by ma stale.pracovat v notabene a dam ti vediet mozno.ma.niekoho schopneho v poradovniku co este nepredava..
@lubka2510 hej bolo to naozaj náročné už vtedy keď sme chceli do firmy , na ofi zmluvu, tak museli schváliť podmienky, musela sa firma zaviazať na hodinovú mzdu a u nich to išlo cez tri oddelenia kým to schválili a až potom oni hľadali medzi klientami depaulu tých čo by mali záujem... Aj to na jednej strane chápem ale to bol tak dlhý proces že v tej firme kým ten človek reálne prišiel podpísal dohodu, ukázal dohodu v depaule a až potom prišiel reálne robiť, prešli dva mesiace a polovicu veci už musel urobiť niekto iný takže reálne si mohol zarobiť viac resp. Dlhšie ale nebolo to mozne..potom sme sa už poučili a dohadovali sa skôr ale je to škoda že to má taký dlhý reťazec kto všetko do toho ma čo rozhodovať a hlavne že sa s tým moc neponáhľali no...
@lubka2510 ale to máš napríklad mnohokrát aj s darovaním oblečenia , sú charity kde ti vezmú iba oblečenie so štítkom z čistiarne že si to dala vyčistiť... Tiež to na jednej strane chápem že si nechcú dovliext napríklad do nocľahárne nejaké vsi alebo čo zas na druhú stranu...c'mon veď tí ľudia čo to chcú darovať to radšej hodia do kontajnera , platiť za čistiareň je dnes veľmi dráhy špás ... Tiež nás raz takto otočili s autom plným uterákov a podobne , nie teda depaul ale iná menšia organizácia ktorá mala vyslovene zoznam čo potrebujú a aj sme to priniesli ale nevzali to, keď sme sa ich pýtali že či nemajú oni zmluvnú čistiareň tak že to nie , že oni to vziať nemôžu ... Keď sme spolupracovali s jednou malou charitou na strednom Slovensku, kooperovali sme rozbiehajúcej bistro a chceli sme čo sa nepredá dovážať tam... Ale tiež mali také podmienky že sa ti neoplatilo , museli sme jednotlivé jedla hermeticky baliť , každú prílohu zvlášť, a chceli presné počty koľko toho prinesieme na týždne dopredu čo bol nezmysel ..lebo sme nevedeli koľko čoho kedy ostane , samozrejme aj s popisom a obsahom alergénov ...tiež na jednej strane chápem ale na druhej...sa na to človek proste vykašle a tak sme sa nezávislé dohodli s klientami, dvomi tromi , nech vždy večer prídu , nech si to rozšíria medzi svojich a museli sme pri cestu obísť...
@miskakyblik jemine to je take komplikovane aj darovanie vo velkom organizaciam??...ufff potom.uz vela ludi nema.na to nervy a drbne to do humany pripadne komunalu 🫤🫤ale ved take.podmienky splnat uff...ja mam stastie ze mam susedu ktora.mi komplet vsetko poberie na oravu co si vytriedim.ale....tebe riadne prekazky naskakuju aj s tym.bistrom och a napriek tomu si odhodlana dalej pomahat..Klobuk.dole.pred.tebou ..napada.ma uz len listocky polepit na stlpy s inzerciou ci niekto nechce vecerne jedlo.alebo brigadu
@lubka2510 dakujem snazim sa a to iba preto, ze na konci tychto nezmyselnych podienok a opatreni su ludia ktori za ne nemozu a koli chýbajúcemu zdravemu rozumu sa nenajedia ludia ktorí by mohli ale vyhodí sa jedlo, ktoré na vyhodenie nieje... je dostojnejsie aj pre nich si jedlo nehladat v kontajneri ale normalne sa najest , su to ludia ktorí su niekomu deti, niekomu rodicia, bratia, sestry...od malicka ma velmi tazilo ze niektorí ludia musia zit takto... ked ma nasi brali do hrackarstva , v tej dobe v starom meste v BA, presli sme okolo tolkych zobrakov a pri kazdom som plakala aby mu dali korunku ze kym sme prisli do hrackarstva peniaze uz neboli, a vraj mi to robilo vacsiu radost ako keby som si nieco ozaj kupila asi mi to ostzalo.. ale raz som pri ,,ocividne opitom chlapovi´´ zase plakala ocinovi aby sme ho vzali domov, ze mi ho je luto... odmietla som od neho odist , ze ho tam nemozeme nechat.. mala som 4 rokz vtedy... tak teda tatino nahnevany sa k nemu sklonil a skusil ho prebrat, a ukazalo sa ze ten clovek mal mrtvicu... dostal sa z toho a pravidelne sme sa stretavali , kazdy rok mi poslal pohladnicu ze za mna dakuje... odvtedy som uz naozaj nenechala lezat bezdomovca na zemi kym som sa nepresvedcila ze nepotrebuje pomoc..a odvtedy mam v hlave kolko ludi pomoc potrebovalo a nedstalo... a naozaj aj kontakt s tzmi ludmi bez domova to niekedy su take pribehy ze clovbek ostane smutny sklamany z tohto sveta... preto sa ma velmi dotýka ak niekto hadzde vsetkyhch do jedneho vreca... je to nezmysel asi ako : vsetci lekari su zlí, alebo zeny za volantom hlupe a podobne... ale v tejto problematike predsudky mozu aj nepriamo byt zivot ohrozujuce... a to je na tom hrozne desive...
@lubka2510 inak najvdacnejsie boli vzdy domy seniorov, tieto zariadenia mali vzdy len jednu podmienku, nemohli pre to jazdit tak to trebalo vzdy doniest a ponosit dnu... tam sme nikdy nemali problem a starcekovia boli vydz v kazdom zariadení tak detsky nadšení ze som vzdy plakala od dojatia ako vedeli dakovat za stare casopisy, vlnky, latky , gombíky, farbicky..za plysiaky na mojkanie.. nikdy nebol problem s nicim, vsetko vzali a boli vdacni ...ale napriklad detske domovy, tam sme boli velmi sklamani nie podmienkami ale akoby som to povedala... rozmaznanostou tých detí a tie vzchovavatelky im ocividne nikdy neprotirecili... tam pisali decka jeziskovi , a pýtali si pradlo victoria´s secret, drony, adidas topanky.... nasa sefka im vtedy nakupila alternativy v H&M napriklad alebo tak a tie decka ked to zbadali tak to ofrflali a zahodili... vdacne boli iba tie najmensie, ked si prosili sadu na kreslenie napriklad alebo jeden chlapcek chcel chodit na keramicky kruzok tak sme mu ho zaplatili... ale s detskými domovami sme odvtedy nechceli robit... bolo to narocne a firemna motivacia sa tym deckam na nieco skladat bola velmi klesajuca.... tak posledne roky sme to vzdali... to len tak pre zaujimavost ze vselikde je to vseliako.. cloveka by nenapadlo niekedy co za tym vsetko moze byt..
@miskakyblik Ja bohuzial nemam kontakt, len chcem prejavit uznanie za tvoju snahu ❤️ Tiez som kedysi obcas zamestnala bezdomovcov na narazove prace, ti moji boli tiez v pohode, mili, slusni, len tiez sa uz odstahovali z mojho okolia. Tak dufam, ze sa ti podari niekoho najst.
@miskakyblik presne tak cloveka by ani nenapadlo co vsetko za tym.moze byt.....ach tie detske domovy to je smutne dost😭cely svet je rozmaznany a nevdacny coraz viac
@miskakyblik wow dievca...od malickeho dietatka si teda velmi empaticka a pomahajuca osoba s dobrym 🩵velmi dobre sa to cita taky zivotny pribeh ze dobry ludia este existuju.....este ma teraz napadla.nejaka krestanska organizania...martindom ma.nejake spolocenstvo ludi co si spominam z Godzone
Mna napadlo mozno vylepit inzerat pobliz tych organizacii - depaul, notabene...

🩷