icon

Pracovný čas učiteľky v Bratislave

vierka8388
13. okt 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať ako je to s pracovným časom učiteľa. Funguje to tak, že učiteľ odučí poslednú hodinu a môže ísť domov alebo sa už po novom učitelia "pípajú" a musia v škole zostať až kým nemajú odpracovaných napr. 7 a pol hodiny? Je mi úplne jasné, že sa učiteľ musí aj pripravovať na druhý deň, ale to môže aj doma, preto sa pýtam, či to stále funguje tak, že napr. končím 5. hodinou a môžem ísť. Ďakujem za odpovede.

anonym_a52fc2
13. okt 2025

@vierka8388 zavisi od skoly. My tam musime byt v jeden den do 16.00, v ine dni ideme po poslednej hodine. Kazda skola to ma inak

kacena4
13. okt 2025

my sme do 14tej

bebebi
13. okt 2025

@vierka8388 je to výhradne na rozhodnutí riaditeľa školy. Sú školy, kde môžu ísť domov po poslednej hodine, ale viem aj o školách, kde musia byť každý deň do 16:00.

nelka2121
13. okt 2025

@vierka8388 každý deň do 15:30 😐

vkatush
13. okt 2025

Väčšina kamošiek má do 14tej a niektoré jeden deň v týždni do 16tej.

katulienkax
14. okt 2025

ako si to ktora vydupe, kedze napriklad na prvom stupni v Petrzalke su radi riaditelia ze su radi, tak si ucitelia mozu vydupat vhodnejsie podmienky

katulienkax
14. okt 2025

ako si to ktora vydupe, kedze napriklad na prvom stupni v Petrzalke su radi riaditelia, ze su radi, tak si ucitelia mozu vydupat vhodnejsie podmienky. Dceru ucila jedna, co tvrdila ze ma 3 prace a nemoze ucit viac ako 5 hodin denne a vedela ze jej nik nemoze moc rozkazat.

sunny3
17. okt 2025

.

vierka8388
autor
2. nov 2025

Ďakujem baby, môžem sa ešte spýtať, či viete do akej platovej triedy je zaradený učiteľ s rigoroznou skúškou (PaedDr ), už s niekoľkoročnou praxou. Ďakujem.

anonym_5c7bb2
2. nov 2025

Casovy fond ti musi sediet - 7,5h denne. Zvycajne maju ale potom este ucitelia kruzky. Alebo si vykazuju pracu z domu.

anonym_1d66f2
2. nov 2025
@vierka8388

Ďakujem baby, môžem sa ešte spýtať, či viete do akej platovej triedy je zaradený učiteľ s rigoroznou skúškou (PaedDr ), už s niekoľkoročnou praxou. Ďakujem.

@vierka8388 závisí to od toho, či si už predtým učila, či tvoj doktorát z pedagogiky súvisí s aprobáciou.
Ak si ešte neucila, začínaš v triede 6, potom myslím po troch mesiacoch trieda 7.
Ak si učila a uznajú ti rigoróznu ako náhradu atestácie, sú v triede 8.