Prečo je stupavská kapusta na Miletičke výnimočná?
Ahojte, včera na obed som šla cez trhovisko Miletičova a pri stánku so stupavskou kyslou kapustou v zadnej časti trhu bola na tú kapustu fronta ako za socializmu na toaleťák. Rad sa ťahal okolo priľahlých stánkov, niekoľkokrát sa točil a koncil za rohom za tým stánkom, mal možno 50 metrov. Vedľa sú ďalšie dva stánky s kapustou, tam nebol skoro nikto. Čím je táto kapusta taká výnimočná, že človek si musí vziať pol dňa dovolenky, aby sa k nej dostal??
Je vynikajuca. Maju vyborne pikantne kvasene uhorky, calamadu a vodu. Zampiony uz velmi dlho nemali, ale tie su top
Nostalgia z čias komunizmu keď bola len tato kapusta.
@jankar1995 lebo je najlepšia a dokonca ju dodávali na Kráľovský dvor pre Queen Elizabeth II. To je pravda nie žart, myslím, že to pán spomenul keď bol v Inkognite.
Ja som takto bola minulý týždeň. Nechcelo sa mi stat v tom rade, hlavne boli asi tri stupne a ja som len vybehla z auta v tenkom kabate a lodickach, tak som išla do toho prázdneho stánku a keď som urobila segedin, pochopila som...
Takže nabudúce sa lepšie oblečiem a stojím v rade.
Ja si robim kapustu doma kazdy rok a znami co byvaju v Bratislave povedali, ze ta stupavska sa na moju nechyta 😀. Takze kazdorocne ked sa pred Vianocami stretneme, beru si za vedierko kapusty odo mna, aby mali dobru kapustnicu na Stedry den. ☺️
Odporucam urobit si kapustu tym padom doma, 15kg rezanej kapusty natlacit do sudka zaberie 2 hodinky. A mate vystarane na cely rok. Ja si ju tlacim sama rukami,nie je to nic take ze by to zena nezvladla.
Jedna vec, ze je vyborna. Druha vec, ze su za par dni vianoce. Cez rok je v rade vzdy len par ludi
@jankar1995 lebo ma napis stupavska pritom aj ostatne su zo Stupavy, robene z polskej kapusty.
Ja som takto bola minulý týždeň. Nechcelo sa mi stat v tom rade, hlavne boli asi tri stupne a ja som len vybehla z auta v tenkom kabate a lodickach, tak som išla do toho prázdneho stánku a keď som urobila segedin, pochopila som...
Takže nabudúce sa lepšie oblečiem a stojím v rade.
@tilly autom do stupavy a nazad to mas skor ako stat tu soru, alebo v trznici na trnavskom si aspon v teple.
lebo spomienkový optimizmus 🤪 moja svokra tiež tak rada postoji.
Lebo ľudia sú niekedy ako ovce. Už len z princípu sa postavia do najdlhšieho radu, myslia si, že tam je to najlepšie, keď tam aj ostatní stoja. A prídu ďalší a tí rozmýšľajú tak isto. Pred Vianocami často človek prichádza o rozum.
ničim len ludia si to myslia
Je chuťovo lepšia. Neviem ako to robia, či je to odrodou kapusty, alebo na akej pôjde ju pestujú, alebo ako, ale je fakt výborná. My sme išli z horného záhoria po ňu a ešte som brala aj našim do Martina.
Lebo ľudia sú niekedy ako ovce. Už len z princípu sa postavia do najdlhšieho radu, myslia si, že tam je to najlepšie, keď tam aj ostatní stoja. A prídu ďalší a tí rozmýšľajú tak isto. Pred Vianocami často človek prichádza o rozum.
@anonym_d6cec2 tým to zrejme nebude...sa mi páči,ako od istého času ľudia radi používajú termín Ovce
@jankar1995 po pravde veľakrát som ju mala , aké odvtedy čo je tam taký dlhy rad idem ďalej a vermi je rovnako výborná ako stupavska takže nemusím toľko čakať
Nie je vynimocna. Len sa vezie na vlne oblubenosti spred 20 rokov. Uz som mala z Mileticky aj vysloveny hnus. Je to len spomienkovy optimizmus. Zahoraci chcu tiez len zarobit a predaju vam hocico.
Je chuťovo lepšia. Neviem ako to robia, či je to odrodou kapusty, alebo na akej pôjde ju pestujú, alebo ako, ale je fakt výborná. My sme išli z horného záhoria po ňu a ešte som brala aj našim do Martina.
@konikvrany oni ju nepestuju lol kupia v madarsku
@jankar1995 Pozerala som v telke, neviem nejakú relácii a tam hovorili, že je to pôdou na ktorej sa pestuje

Chuťou je najlepšia v prvom a druhom stánku od p. Slezáka. Ostatne nie sú take chutné resp. mne a ani známym čo tam chodíme nechutia až tak. Hlavne čalamada je top od nich.