Prestup na Grösslingovú zo strednej školy

andrelius
25. apr 2022

Dobrý deň, chcel by som sa poradiť ohľadom prestupu. Som žiakom druhého ročníka bilingválného gymnázia a chcel by som prestúpiť na Grösslingovú alebo na Novohradskú. Nemáte niekto s tým skúsenosti, že ste prestupovali na jednu z týchto škôl resp. niekto z vašich známych? Povedali vám aké témy budú na rozdielových skúškach? Mali ste nejaké problémy s prestupom?

Budem rad za každú odpoveď,
ďakujem, prajem pekný deň.

katikaba
25. apr 2022

@andrelius ja sa chcem spýtať,ci je štúdium narocne na bilingválnom gymnaziu a ktore predmety sa ucia v cudzom jazyku, či všetky?dcera chce strašne ist

lucik194
25. apr 2022

ono hlavne závisí ci chces prestupit do normal triedy, alebo bilingualnej

plus grosslingova ma matematicke triedy takze tam Ti asi nedovolia len tak prestupit.

kenzom
25. apr 2022

Rozdielove skúšky sa robia pri každom prestupe do každej triedy. Je otázne, či budú mať voľné miesto. Lebo skúšky môžeš urobiť, ale nepomôže ti to.

andrelius
autor
25. apr 2022

@katikaba, závisí to od školy. Na našej škole sme si mohli vyberať počet predmetov v cudzom jazyku (minimálne 2). Na Pankúchovej mam spolužiačku ktorá ma všetky predmety po anglicky.
Či je štúdium náročne na bilingválnom gymnáziu závisí od viacerých faktorov. Ja som si vybral školu s jazykom ktorý už viem, čiže som to mal ľahšie síce mam dvojfázové tréningy a hodiny po škole. Zatiaľ to nejako stíham, ale cítim to tak, že musím skončiť s tréningmi. Všetko je to veľmi individuálne ale podľa mňa vaša dcéra to v pohode zvládne, hlavne keď tam chce isť.

andrelius
autor
25. apr 2022

@kenzom neviete či musím mat aj dôvod prestupu?

kenzom
26. apr 2022

@andrelius to myslím, že nie...
Ale skrátka teraz je dosť zlá situácia.... vychytené gymnázium, záujemcov veľa, a ešte aj Ukrajina,... stále niekto ide aj do zahraničia... treba zavolať priamo vedeniu..

lady083
29. apr 2022

Ak chces ist na iny jazyk, ovladas ho? Lebo ak ides do vyssieho rocnika, ako student bilingvalu vies, ze prvy rocnik je hlavne cudzi jazyk. A skus sa najprv informovat, ci maju volne miesta, lebo velka sanca prave na tych gymnaziach asi nie je. Drzim palce!