icon

Problémy s administratívou na FŠ Felix Bratislava

sokotra
30. aug 2025

Som presvedčená, že učitelia a organizácia vyučovacieho procesu na tejto škole sú výborné. Avšak administratíva v nás úplne zabila chuť ísť do tejto školy. Prvá vec, ktorá nás šokovala, bolo to, že listy prichádzajúce od administratívy obsahovali hrozby, ultimáta a prísne časové obmedzenia. Často bolo v listoch napísané: „ak nesplníte podmienky v stanovenom termíne, bude to považované za nezáujem o našu školu“. To už samo o sebe vytváralo napätie.

Po absolvovaní skúšok sme zaplatili 500 eur s istotou, že dieťa bude navštevovať túto školu. Tento poplatok bolo potrebné uhradiť mesiac pred vyhlásením výsledkov z iných škôl, čo vás pripravuje o slobodu výberu školy. O dva týždne neskôr prišiel list, že obaja rodičia musia povinne podpísať dokumenty. Žiaľ, v tom čase som už odišla z krajiny a nemala som žiadnu možnosť sa vrátiť. Administratíva nechcela zohľadniť našu situáciu, hoci sa dala nájsť možnosť, ako tieto dokumenty podpísať. Dostali sme niekoľko listov s presne určeným dátumom a časom, do ktorého som sa musela dostaviť.

Boli sme nútení zapísať dieťa do inej školy. Stále však chcem, aby mi bolo vrátených mojich 500 eur, pretože naše miesto obsadilo iné dieťa. Tento postup ponižuje Felix.

P.S. Recenzie na školu Felix sú všade zatvorené. Boja sa šírenia pravdy?

Strana
z2
mircalla
30. aug 2025
@lienka.7

@mircalla tak tak... by som chcela vidieť tie ich zmluvy, na základe čoho to robia. Félix... to nie je náhodou bývalý minister školstva???

@lienka.7 To neviem, ale uz 10 rokov dozadu som si povedala, ze extremne divne sposoby a sposob komunikacie. Ja ked som spomenula, ze skusame este Juraja Hronca Anglicku triedu, uz na mna pozerali ako vraha, ze som si to vobec dovolujem a naco tam vobec som, ked nemame o skolu zaujem, akoby nebolo bezne skusat viac skol

mircalla
30. aug 2025

Myslela som Novohradsku, Juraja Hronca je samozrejme gympel.

anonym_16fc94
30. aug 2025

@sokotra tak stále nerozumiem tomu, že keď odo mňa škola pýta za zápis 500€, tak viem do čoho idem. Asi nejaká žobrota z predmestia sa tam nebude trepať. Musím byť pripravený cvakať a cvakať a cvakať celú školskú dochádzku. To nebude škola pre chudobných.

mircalla
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@sokotra tak stále nerozumiem tomu, že keď odo mňa škola pýta za zápis 500€, tak viem do čoho idem. Asi nejaká žobrota z predmestia sa tam nebude trepať. Musím byť pripravený cvakať a cvakať a cvakať celú školskú dochádzku. To nebude škola pre chudobných.

@anonym_16fc94 Tu nejde o to, ze kolko. Ide o to, ze pytaju za zapis, hoci nevies, ci dieta zobrali. Ked ho zoberu, tak si 500 eur nechaju bez ohladu na to, ci dieta nastupi alebo nie. Za mna zvlastne. Vratia ti to, len ak dieta nezoberu. Prakticky ta nutia si tym padom vybrat Felix, ak zvazujes aj ine skoly. Inak prides o 500 eur. Toto by som im z principu nepodpisala

oriesocek
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@anonym_16fc94 este raz ti zopakujem, keďže evidentne mas nejaky vzťah k tej škole. Na zápise inde nemusia byt obaja rodičia, ak termín nevyhovuje, vedia sa prispôsobiť, veď reálne ten zápis je formalita… ani na vs už nechodíš, tak ako 15 rokov dozadu. Kde je vola, tam je cesta…. Ak rodičia chcú, aby dieťa nastúpilo, tak škola sa dohodne…. Jedine žeby Félix….a moje deti chodili aj do súkromných škôlok, štátnych, cirkevných, súkromná škola, VS, aj ja som kadečo vyštudovala…

mircalla
30. aug 2025
@oriesocek

@anonym_16fc94 este raz ti zopakujem, keďže evidentne mas nejaky vzťah k tej škole. Na zápise inde nemusia byt obaja rodičia, ak termín nevyhovuje, vedia sa prispôsobiť, veď reálne ten zápis je formalita… ani na vs už nechodíš, tak ako 15 rokov dozadu. Kde je vola, tam je cesta…. Ak rodičia chcú, aby dieťa nastúpilo, tak škola sa dohodne…. Jedine žeby Félix….a moje deti chodili aj do súkromných škôlok, štátnych, cirkevných, súkromná škola, VS, aj ja som kadečo vyštudovala…

@oriesocek Myslim, ze na tom tak baziruju prave kvoli tym 500 euram. Podla mna nehorazne a neeticke

lienka.7
30. aug 2025
@mircalla

@anonym_16fc94 Tu nejde o to, ze kolko. Ide o to, ze pytaju za zapis, hoci nevies, ci dieta zobrali. Ked ho zoberu, tak si 500 eur nechaju bez ohladu na to, ci dieta nastupi alebo nie. Za mna zvlastne. Vratia ti to, len ak dieta nezoberu. Prakticky ta nutia si tym padom vybrat Felix, ak zvazujes aj ine skoly. Inak prides o 500 eur. Toto by som im z principu nepodpisala

@mircalla podľa mňa už to bude minimálne neetické. Lebo v podstate zápisné nepytaju, lebo predsa dieta este prijaté nemáš...tak čo je to vlastne za poplatok?

anonym_16fc94
30. aug 2025
@oriesocek

@oriesocek a ja ti ešte raz zopakujem, lebo evidentne nie si schopná porozumieť písanému textu, že so školskou dochádzkou musia súhlasiť obaja rodičia, obaja zákonný zástupcovia, jedine, že ty si si nenechala otca svojich ( asi mnohých) detí zapísať do rodného listu. Účasť oboch rodičov je nutná, kvôli podpisom na úradných dokumentoch. Ešte raz opakujem, lebo tebe asi dakto stojí na vedení, že autorke škola dala náhradný termín, to písala, stačí čítať. Ona na náhradný termín neprišla. To ešte koľko sa jej mali prosiť? Ešte si prosím prestať vymýšľať, že som na tej škole alebo podobné drísty.Som z východného Slovenska a takej škole som v živote nepočula. Pracujem v štátnej správe a podobne múdre ženské, čo si myslia, že svet sa točí okolo toho ako majú oni čas riešim na dennom poriadku. Nie škola sa bude prispôsobovať jednotlivcovi, ale jednotlivec sa bude prispôsobovať škole. Ak to nevie, tak nech platí za svoju hlúposť.

anonym_16fc94
30. aug 2025

@mircalla nikoho tá škola nenúti ísť k nim, každý platí dobrovoľne, či nie? Áno je to divné. Ja by som tam dieťa nedala, pretože už len ten úvod ( 500€ za zápis) je veľa. Ale tak ako opakujem ľudia tie peniaze platia dobrovoľne, tak asi vedia začo.

mircalla
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@oriesocek a ja ti ešte raz zopakujem, lebo evidentne nie si schopná porozumieť písanému textu, že so školskou dochádzkou musia súhlasiť obaja rodičia, obaja zákonný zástupcovia, jedine, že ty si si nenechala otca svojich ( asi mnohých) detí zapísať do rodného listu. Účasť oboch rodičov je nutná, kvôli podpisom na úradných dokumentoch. Ešte raz opakujem, lebo tebe asi dakto stojí na vedení, že autorke škola dala náhradný termín, to písala, stačí čítať. Ona na náhradný termín neprišla. To ešte koľko sa jej mali prosiť? Ešte si prosím prestať vymýšľať, že som na tej škole alebo podobné drísty.Som z východného Slovenska a takej škole som v živote nepočula. Pracujem v štátnej správe a podobne múdre ženské, čo si myslia, že svet sa točí okolo toho ako majú oni čas riešim na dennom poriadku. Nie škola sa bude prispôsobovať jednotlivcovi, ale jednotlivec sa bude prispôsobovať škole. Ak to nevie, tak nech platí za svoju hlúposť.

@anonym_16fc94 Zrejme ty nerozumies. Su nutne podpisy oboch rodicov, nie je nutne nacupitat v ten isty den osobne. Niekto moze byt napriklad aj v nemocnici ci zomierat na rakovinu. Ono ta statna sprava tak aj vyzera, ked tam pracuju mile tetusky ako ty. Vsetci s nimi mame skusenosti

lucilaines
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@anonym_16fc94 ved ale v poriadku, autorka neprisla, oznamila to asi dost jasne, ze sa dostavit nemoze, situacia sa zo strany skoly nedala nijak inak vyriesit, jej dieta teda nenastupilo, nastupilo miesto toho ine dieta. Tak si autorka prosi naspat svoje zapisne 500€. Aj keby to bolo stokrat zmluvne v poriadku, tak je to proste totalne neeticke a maximalne trapne jednanie, zvlast od skoly, ktora sa hrdi tym, ze je respektujuca, progresivna a neviem aka. Toto su presne praktiky hodne tak nejakeho uradu, kde sa neda, nechce, nevybavime, nezaujem.

mircalla
30. aug 2025
@lucilaines

@anonym_16fc94 ved ale v poriadku, autorka neprisla, oznamila to asi dost jasne, ze sa dostavit nemoze, situacia sa zo strany skoly nedala nijak inak vyriesit, jej dieta teda nenastupilo, nastupilo miesto toho ine dieta. Tak si autorka prosi naspat svoje zapisne 500€. Aj keby to bolo stokrat zmluvne v poriadku, tak je to proste totalne neeticke a maximalne trapne jednanie, zvlast od skoly, ktora sa hrdi tym, ze je respektujuca, progresivna a neviem aka. Toto su presne praktiky hodne tak nejakeho uradu, kde sa neda, nechce, nevybavime, nezaujem.

@lucilaines Presne

rejka7
30. aug 2025
@mircalla

@anonym_16fc94 Zrejme ty nerozumies. Su nutne podpisy oboch rodicov, nie je nutne nacupitat v ten isty den osobne. Niekto moze byt napriklad aj v nemocnici ci zomierat na rakovinu. Ono ta statna sprava tak aj vyzera, ked tam pracuju mile tetusky ako ty. Vsetci s nimi mame skusenosti

@mircalla keby všetci vrátane teba vedeli čítať a písať a hlavne dodržiavali by to, či podpisujú, nikto by sa nemusel sťažovať. Ale NATO treba byť inteligentný a treba vedieť čítať a porozumenim. To inak doporučujem aj tebe, doručiť sa to.

oriesocek
30. aug 2025
@lucilaines

@lucilaines presne súhlasím. Ja som zvyknutá zo služieb, ktoré riešim celý život sa dohodnúť s klientom/zaksznikom. Ale je pravda, že pohľad štátnej správy sa od toho veľmi líši…. Ako vyššie pani poučuje… a uráža….

anonym_16fc94
30. aug 2025
@lucilaines

@lucilaines tak áno, ja súhlasím, je to neetické. Ale vieš, " čo je psáno, to je dáno", alebo inak povedané, " litera zákona nepustí". A je to tak správne, lebo len na vlastných chybách sa ľudia učia, že to čo podpisu, to platí. Možno neetické, možno neľudské, ale prečítané a podpísané, takže v konečnom dôsledku platné, bohužiaľ.

anonym_16fc94
30. aug 2025
@oriesocek

@lucilaines presne súhlasím. Ja som zvyknutá zo služieb, ktoré riešim celý život sa dohodnúť s klientom/zaksznikom. Ale je pravda, že pohľad štátnej správy sa od toho veľmi líši…. Ako vyššie pani poučuje… a uráža….

@oriesocek no dovoľ, aké uráža, ľudia podpisujú kadečo, platia a potom nadávajú.Možu tak jedine na seba, že nečítajú a nie sú znalí práva. Keby si miesto vypisovania sťažnosti na konikovi doštudovali, čo vlastne v zmluve podpisujú, nemuseli by sa tu všetci osočovat.

mircalla
30. aug 2025
@rejka7

@mircalla keby všetci vrátane teba vedeli čítať a písať a hlavne dodržiavali by to, či podpisujú, nikto by sa nemusel sťažovať. Ale NATO treba byť inteligentný a treba vedieť čítať a porozumenim. To inak doporučujem aj tebe, doručiť sa to.

@rejka7 Vdaka za tento vsebecny, klise, nicnehovoriaci a najma zbytocny a nekonkretny prispevok. No mozno si ta ista co vyssie spominany anonym by som si tipla, tentokrat pod vlastnym nickom. S tymito anonymnymi trolls clovek nikdy nevie, kedy pise pod sebou a kedy pod anonymom. Podla stylu a obsahu sedi, tak pozor, aby si si nepomylila.

Ale ved zakladatelka si je velmi dobre vedoma, co podpisala, akurat si mozno myslela, ze nebudu taki chuji. Vsetko sa da riesit, ked sa chce.

benit
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@mircalla ešte raz hovorím, že je to Zapisné, a na samotný zápis autorka z vlastnej viny nedošla. Je hlúpa, že sa zapísala a zaplatila na školu, na ktorú vlastne ani nechcela ísť. Keby naozaj chcela, zorganizuje si život tak, aby na ten zápis skrátka došla.

@anonym_16fc94 ty podla toho co pises, vyzeras ako zamestnanec alebo niekto kto ma k tejto skole blizko. Tvoje vystupovanie a vyjadrovanie je arogantne a to mi robi hned aj obraz o celej skole. Ked je tam takato komunikacia, radsej obchadzat nadaleko.

anonym_16fc94
30. aug 2025
@mircalla

@rejka7 Vdaka za tento vsebecny, klise, nicnehovoriaci a najma zbytocny a nekonkretny prispevok. No mozno si ta ista co vyssie spominany anonym by som si tipla, tentokrat pod vlastnym nickom. S tymito anonymnymi trolls clovek nikdy nevie, kedy pise pod sebou a kedy pod anonymom. Podla stylu a obsahu sedi, tak pozor, aby si si nepomylila.

Ale ved zakladatelka si je velmi dobre vedoma, co podpisala, akurat si mozno myslela, ze nebudu taki chuji. Vsetko sa da riesit, ked sa chce.

@mircalla kto nechce rozumieť, nerozumie a stále si ide egoisticky a egocentrický ide svoje. Ty, jedine ty a jedine tvoj názor je správny. Mne sa zdajú byť zase tvoje príspevky nekorektné a z cesty ( mimo) absolútne nerešpektujú daný právny a zmluvný stav. Neustále odvolávanie na nejaký etický stav, či čo a neschopnosť pripustiť si vlastnú chybu je evidentné. Písomné dokumenty sú nato, aby ľudia vedeli, čo podpisujú a aké následky ich čakajú. A potom sú tu takí ako ty, čo síce podpíšu, ale keď im to nepasuje, tak už to nie je správne, nie je korektne, nie je etické, lebo mne to momentálne nevyhovuje 🤔Si mimo, čo už takí. Musia byť. Prajem ti ešte dobrú noc a krásne sníčky.😵‍💫

mircalla
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@mircalla kto nechce rozumieť, nerozumie a stále si ide egoisticky a egocentrický ide svoje. Ty, jedine ty a jedine tvoj názor je správny. Mne sa zdajú byť zase tvoje príspevky nekorektné a z cesty ( mimo) absolútne nerešpektujú daný právny a zmluvný stav. Neustále odvolávanie na nejaký etický stav, či čo a neschopnosť pripustiť si vlastnú chybu je evidentné. Písomné dokumenty sú nato, aby ľudia vedeli, čo podpisujú a aké následky ich čakajú. A potom sú tu takí ako ty, čo síce podpíšu, ale keď im to nepasuje, tak už to nie je správne, nie je korektne, nie je etické, lebo mne to momentálne nevyhovuje 🤔Si mimo, čo už takí. Musia byť. Prajem ti ešte dobrú noc a krásne sníčky.😵‍💫

@anonym_16fc94 Ak mi chces daco adresovat, skus nepisat pod anonymom a aj pod vlastnym nickom, ta stylistika ta prezradza. Stale si ides svoje prave ty ako obohrana platna. Este raz k pointe prispevku: zakladatelka sa stazuje na velmi agresivny sposob komunikacie. Rovnaky mas aj ty.

Este raz: Ja nikde nespochybnujem, ze co je na papieri, to plati, ale zaroven verim tomu, ze podpisy sa daju zabezpecit aj inak ako osobne u nich v jej situacii, s cim skola NESUHLASILA

mircalla
30. aug 2025
@anonym_16fc94

@anonym_16fc94 Inak neviem, ci si o tom uz pocula, existuje nieco ako elektronicky podpis, sme v 21. storoci. U nas sa bezne vsetko podpisuje elektronicky, dalsou moznostou je notarsky overeny podpis. No moznosti su rozne, nielen nabehnut osobne v den D s perom v ruke na sekretariat

anonym_166c05
1. sep 2025

@sokotra ďakujem za túto recenziu, od budúceho roka som tam chcela zapísať deti.

anonym_f2e8bf
2. sep 2025
@anonym_16fc94

@anonym_16fc94 tipla by som že pracuješ na súde. ja áno ale stále sa snažíme aj s kolegyňami byt ľudom nápomocné a nie drzé a arogantne (hoci si to niektorí ozaj zaslúžia svojim správaním).. pani sa nevedela dostaviť osobne na podpis urcite by sa dal preskenovany dokument s jej podpisom poslat mailom napr a začiatkom roka to doplniť aj riadnym podpisom prip podľa dohody.

mircalla
3. sep 2025
@anonym_f2e8bf

@anonym_16fc94 tipla by som že pracuješ na súde. ja áno ale stále sa snažíme aj s kolegyňami byt ľudom nápomocné a nie drzé a arogantne (hoci si to niektorí ozaj zaslúžia svojim správaním).. pani sa nevedela dostaviť osobne na podpis urcite by sa dal preskenovany dokument s jej podpisom poslat mailom napr a začiatkom roka to doplniť aj riadnym podpisom prip podľa dohody.

@anonym_f2e8bf urcite

Strana
z2