icon

Prvý deň v škole: Poradenstvo pre mamičky v Bratislave

31. aug 2026

Prosím skúsené mamy v prvý deň - ako vyzerá deň prváčika? má si brať ak školskú tašku? Majú koncit o 10:30, neviem ci rodicia su tam cely cas s nimi.
Nemám zo školy v tomto smere inštrukcie. Kvet sa berie triednej pani ucitelke aj riaditelke? Poradte prosim dakujem
Lenka

anonym_088830
31. aug 2026

riaditelke sa kvety nenosia, chodi sa bez tasky, my sme boli cely cas s detmi v triede

anonym_5bf14a
31. aug 2026

Zalezi skola od skoly nasi mali aj tasky na lavici ich cakali ucebnice a pracovne listy ako slabikar, matematika, pisanky... ktore si zobrali so sebou domov ale tak da sa to zobrat aj do ruky. Ale instrukcie zo skoly mali jasne, ze prvy den sa to bude preberat preto vacsina si so sebou zobrala tasku.

anonym_f8e9aa
31. aug 2026

@anonym_autor my sme boli vsetci v triede aj deti aj rodicia, potom deti isli vonna hodinku s ucitelkou a potom domov

autor
31. aug 2026

dakujem pekne, ja si vezmem tasku - tak pripadne mu knizky zoberiem ale nemam take info zatial 🙂 a je ok ak s nim pojde len jeden rodic?

vikusjk
31. aug 2026
@anonym_autor

dakujem pekne, ja si vezmem tasku - tak pripadne mu knizky zoberiem ale nemam take info zatial 🙂 a je ok ak s nim pojde len jeden rodic?

@anonym_autor zalezi od skoly. Mame v rodine prvacika, ZS Zeleznicna vo Vrakuni. S nim idu rodicia aj dedko 😅 Tasku si neberie este v prvy den, ani prezuvky, skrinky asi budu dostavat az v stredu. Dcera vravi (je tam deviatacka), ze aj jej spoluziacka este mava rodinu na otvoreni sk. roka, to je par minut vonku a potom idu do tried. Neviem, ako prvaci na tej skole, lebo moja chodila do prveho inde.
Kvietok pre riaditelku netreba.

zuzanaete
31. aug 2026

Kvet sme brali pre ucitelku a vychovavatelku. U nas pridu v prvy den obidve, aby sa predstavili rodicom a detom. U nas si deti skolsku tasku nosia. Nejake veci ich uz cakaju na lavici, co si beru domov. A ked idu s taskou, tak je to taky jasny znak, ze uz su skolaci. Mnohe deti sa na to tesia. U nas su cely cas pritomni aj rodicia. Staci, ked pride 1 rodic.

anonym_d3c994
31. aug 2026
@anonym_088830

riaditelke sa kvety nenosia, chodi sa bez tasky, my sme boli cely cas s detmi v triede

@anonym_088830 my sme tašku brali, lebo hneď v prvý deň ich na statike čakal šlabikár a prvé čiary

anonym_d3c994
31. aug 2026

@anonym_autor zaloz si diskusiu s názvom vašej školy a ozvi sa ti maminy ktoré majú dwti na vašej škole
Zbytočne ti tu bude písať mama z Čadce alebo z Prešova

Kvety len pre vašu pani učiteľku

evkamotka
31. aug 2026

Staci jeden rodic. Tasku sme nebrali, ucebnice prvy den nedostavali. Kvet ak beries tak ucitelke a vychovavatelke

anonym_088830
31. aug 2026

ja som bola sama, ale vacsinou tam boli obaja rodicia

zuzubb007
31. aug 2026

Nenosí sa žiadna školská taška, rodičia idú s deťmi do tried, kvietok alebo čokoláda sa berie triednej učiteľke aj vychovávatelke