Regenerácia pľúc po Covide-19 - pneumológ v Bratislave

sssss123
18. apr 2021

Ahojte, tie čo ste prekonali covid, resp. s ním aj zápal plúc, čo používate na regeneráciu pľúc? Zaujíma ma všetko, od doplnkov z lekárne až po bylinky.
+ Viete mi poradiť pneumológa v Bratislave?
Ďakujem

tanika
11. jún 2021

@sssss123 poprosím za o info ohľadom zápalu pluc covid , ako si sa z toho dostala bola si aj v nemocnici ? Mna lieči obvodná doma , po rtg pluc mi predpísala atb / fromilid Uno/ a prednison .crp som mala 52 Teraz v pondelok kontrola rtg a zeuvidime ako ďalej .
Dik Za info .

sssss123
autor
13. jún 2021

@tanika nebola som v nemocnici /brala som atb klacid od všeobecnej, diagnostika cez telefon/, až po rtg u plucnej dr povedala po rtg plúc že to mohol byť zápal plúc, /mesiac po pozitivnom teste som mala 20 percent poškodenia plúc, aj mne dala prednison ale vzhladom na to že beriem antidepresíva a mám cukrovku som ho prečítaní nežiaducich účinkov a diskusií na internete ani nebrala, po mesiaci kontrolne rtg a ono to aj same zmizlo, veľa som vetrala a veľa chodila na prechádzky, už som sa ani nezadýchavala po schodoch, a verila som že budem ok, kedže oxymeter stále ukazoval 97-98%.

tanika
13. jún 2021

@sssss123 juj potešila si má . Dufam že budem o .k . Ty si koľko dni brala atb ? Ja 7 dni zaktra idem po týždni na kontrolný rtg že ako ďalej . Ja si po týždni užívaní atb pripadam unavená zadychana , uvaríme obed ako keby som to nebola ja . Normálne sa bojim . Kedy si cca bola o.k tu saturáciu máš fakt dobrú to už máš po mesiaci ?
Ozaj aký si mala ty priebeh ? Ja ani nie horúčky , môj cez víkend dva dni kašeľ dusivy a v pondelok bol jasný rtg mierny zapal pluc covidovy . 😏fakt sa bojim že nebudem hľadať chodiť , či to udycham. Dik za odpoved 😘

sssss123
autor
13. jún 2021

@tanika atb 7dní, ja som bola asi tak 3 tyzdne na tom blbo, zacalo to upchatym nosom, cele noci som kvoli tomu nespavala, hrdlo ma nebolelo, ale som strašne kašlala, obcas hlava bolela, teplota len tak do 37,5, všetko mi smrdelo, a jedlo chutilo strašne slano, ,saturacia bola aj 91%, takže takmer nemocnica, ale to bolo ešte vo februari, teraz je uz dobre, potom ked uz som zacala chodit do prace ma strasne nohy boleli, ze som ledva vysla po schodoch, ale teraz uz ok, chodim aj na dlhsie prechadzky a neunavim sa tak ako predtym, a saturacia už ani neviem, asi po dvoch mesiacoch sa uplne zlepšila

tanika
13. jún 2021

@sssss123 Ja som mala saturáciu 89-91 % a som alergicka astmatička mudr.na pohotovosti mi cez ten kriticky víkend povedal že zajtra ráno smer moja obvodná inak dovi dopo žiadne vyšetrenie ved som predsa pozitívna teda ešte sa nevedelo či som výška som až pondelok večer ale záujem má vyšetriť cez víkend 😪katastrofa a ja som na obvodnu ráno v pondelok pritlačila a okolo obeda mi vybavila rtg , 52 crp a bolo jasne 😏inak mám pocit že moje zhoršenie bol ten víkend to bol 8-9. Deň od prvého príznaku nadcha strašná ,,,inak a to ten kašeľ dusivy kasakat a kašlať inak ja som mala upchatý nos , bolesti hlavy , trocha aj zimnice , ale teplota bola tak max 38.2 a to tsk max 3 dni . Verím že sa z toho dostanem lebo som po týždni liečby k.o 😏obávam sa .

sssss123
autor
13. jún 2021

@tanika držím palce, moja mamina skončila so zápalom plúc v nemocnici, týždeň na kyslíku, potom ju poslali domov, myslím si , že ešte jeden týždeň ju tam mohli nechať, bola potom dosť slabá, 3 mesiace po prekonaní bola na kontrolnom rtg a na odberoch a všetko v poriadku a cíti sa dobre

tanika
13. jún 2021

@sssss123 ďakujem za info . Kedy si idly z PN do prace ? Posledné a čo tie doplnky na regeneráciu pluc a imunity ? Ake si brala ?či len tie prechádzky , a rozdýchavať to ? A pomaličky to pôjde ....😉

sssss123
autor
13. jún 2021

@tanika hladala som kadečo aj na nete, čo na regeneráciu, či nejaké prípravky alebo čaje, ale nakoniec som išla do lekárne a poradili mi Pro-Th, taký prášok na imunitu, že to berú aj astmatici aj tí čo majú chronickú obštrukčnú chorobu, myslim ze mi to celkom pomohlo, ale aj to rozdýchanie a prechádzky hladne pomohli, a veľa vetrať

tanika
13. jún 2021

@sssss123 ďakujem👍prajem zdravičko celej rodine 😘

sssss123
autor
13. jún 2021

@tanika, ďakujem, podobne 🙂

tanika
13. jún 2021

@tanika ešte toto to bolo PRO-TH1 Adult ? Či ešte mi našlo pro th Smart ?

sssss123
autor
13. jún 2021

@tanika PRO-TH1 Adult

tanika
13. jún 2021

@sssss123 👍o.ki

fem
13. jún 2021

@sssss123 inhalacia yabro (kyselina hyaluronova) pozor musi byt silny pristroj, aby ju rozbilo , lebo je hustejsia. Kyslikovy koncentator na doma, normlane kyslik. Erdomed je hojivy aj dhodobejsie. Potom enzym serapeptaza malo by sa dat kupit aj u nas niekde.

tanika
13. jún 2021

@fem máte skúsenosť toto pomohlo ? Pomôže . No neviem doma používať kyslík predsa obáva -nadstavenie správne aby si ešte človek neublížil . To silny prístroj dá mysli aký inhalator ? To yabro je zaujímavé to máte radu od lekára ?

fem
13. jún 2021

@tanika yabro je na regeneraciu tkaniva, kyslikovy koncentrator je na domace pouzitie, domaci pristroj, tam sa velmi nema ublizit, je dobre aj pre viac ludi, pri inych ochoreniach, ale je drahy, to ano. Molekula erdostein treba pozriet na google (erdomed). Vsetko jasne treba konzultovat s lekarom, kazdy moze mat iny stav. To ano.

tanika
13. jún 2021

@fem ďakujem za info.