icon

Škôlka Špitalska v Bratislave

7. nov 2025

Mali ste tam niekto detičky? Viete niečo viac ako píšu média? Kto bol ten riaditeľ?

anonym_8444b6
7. nov 2025

A čo sa stalo

sara07
7. nov 2025
@anonym_8444b6

A čo sa stalo

sara07
7. nov 2025

mna by zaujímalo či učitelky niečo niekde nahlasili alebo sa stažovali alebo čokolvek, nejak mi chyba priama odpoved od nich ale odstupili od vyjadrenia, članok čerpá z
"Svedčia o tom výpovede pedagogičiek zo škôlky o riaditeľovom správaní, ktoré sú uvedené v znaleckom posudku klinickej psychologičky a ktoré vyňala z vyšetrovacieho spisu na účely svojho zisťovania. My sme do jej záverečného posudku mali možnosť nahliadnuť."

haley7897
7. nov 2025
@sara07

mna by zaujímalo či učitelky niečo niekde nahlasili alebo sa stažovali alebo čokolvek, nejak mi chyba priama odpoved od nich ale odstupili od vyjadrenia, članok čerpá z
"Svedčia o tom výpovede pedagogičiek zo škôlky o riaditeľovom správaní, ktoré sú uvedené v znaleckom posudku klinickej psychologičky a ktoré vyňala z vyšetrovacieho spisu na účely svojho zisťovania. My sme do jej záverečného posudku mali možnosť nahliadnuť."

@sara07 tiez dom sa nad tým pozastavila. Okay, neboli dostatočne dôkazy na trestné stíhanie. Neviem teda, ale ok. Prečo vsak naďalej zostával v pozícii v škôlke? Predsa aj škôlky spadajú pod nejaku kontrolnu inštitúciu. ( Sorry, netusim ako sa na slovensku volajú ). Boli na neho podané sťažnosti alebo sa učiteľky len prizerali a sepkali si medzi šedou..? Zvláštne. U nás keby sa toto udialo , ze by ho videla hladkat dieťa pod perinou tak je ešte v ten den "na dovolenke " a prešetrí sa co ďalej. Nieže mesiace ho pozorujú zmolit usi.

anonym_22052e
7. nov 2025

Mna zaraza jedine - to tie ucitelky len tak pozerali ako si vodi deti k sebe, ako ich hladka atd.? Niekde v novinach som videla vyjadrenie ze mu vraj nejaka ucitelka povedala, ze si nemysli, ze je to ok. Akoze wtf! Ona si nemysli, ale spravila s tym nieco? Tak toto by ma naozaj zaujimalo, pretoze to nikde nepisu.

gloriadeville
7. nov 2025

@anonym_autor otrasný prípad, mám info len z médií, ale je nehorázne, že sa takéto niečo mohlo mesiace tutlať, to aby sme sa o deti báli naozaj nonstop a všade

sara07
7. nov 2025
@haley7897

@sara07 tiez dom sa nad tým pozastavila. Okay, neboli dostatočne dôkazy na trestné stíhanie. Neviem teda, ale ok. Prečo vsak naďalej zostával v pozícii v škôlke? Predsa aj škôlky spadajú pod nejaku kontrolnu inštitúciu. ( Sorry, netusim ako sa na slovensku volajú ). Boli na neho podané sťažnosti alebo sa učiteľky len prizerali a sepkali si medzi šedou..? Zvláštne. U nás keby sa toto udialo , ze by ho videla hladkat dieťa pod perinou tak je ešte v ten den "na dovolenke " a prešetrí sa co ďalej. Nieže mesiace ho pozorujú zmolit usi.

@haley7897 nahlasila to matka ked jej zbil syna, a to videlo ešte aj iné dievčatko, na zriadovatela, trvalo tyžden kym išiel na dovolenku , v podstate dostal nejak tyžden na to aby zahladil uplne stopy takže sa nijaky dôkaz nenašiel
mimochodom však učitelky mohli nahrat niečo aby bol dôkaz .. ja si to neviem predstavit že by som videla hladkat takto dieta a neurobila by som nič, a to vraj aj voči nim mal nevhodne spravanie

sara07
7. nov 2025
@anonym_22052e

Mna zaraza jedine - to tie ucitelky len tak pozerali ako si vodi deti k sebe, ako ich hladka atd.? Niekde v novinach som videla vyjadrenie ze mu vraj nejaka ucitelka povedala, ze si nemysli, ze je to ok. Akoze wtf! Ona si nemysli, ale spravila s tym nieco? Tak toto by ma naozaj zaujimalo, pretoze to nikde nepisu.

@anonym_22052e ano aj mne chyba vyjadrenie od nich či niekde sa ozvali , čo urobili ,
ale ano stalo sa že uč prehliadali šikanu v triede, a matka vyzerala ako blb ked sa stažovala a riešila, alebo asistenkta išla okolo deti čo nechceli pustit dieta na zachod a to klačalo a revalo a potom to poprela a trvalo dalši rok kym ju ako vyrazili a matke sa už nikto ani len neodzravil z personal až na dve vynimky

chrobak7
7. nov 2025

Nechcem, aby to vyzeralo ako jeho obhajoba, ale niekedy svedecké výpovede môžu narobiť viac škody, než priniesť osohu. Tam záleží, či svedok chce podozrivému viac uškodiť, alebo pomôcť.

Nikto tu z diskutujúcich nepozná toho človeka, nevie nič o prípade, len to, čo bolo v médiách a už ho idete lynčovať.

Pozrite si film Jagten (Hon) , dánsko - švédskej produkcie, kde je to pekne zobrazené, kam až môže viesť, keď sa verejnosť a okolie sama zhostí funkcie sudcu a kata zároveň.

https://www.csfd.cz/film/311967-hon/prehled/

greta2017
7. nov 2025
@chrobak7

Nechcem, aby to vyzeralo ako jeho obhajoba, ale niekedy svedecké výpovede môžu narobiť viac škody, než priniesť osohu. Tam záleží, či svedok chce podozrivému viac uškodiť, alebo pomôcť.

Nikto tu z diskutujúcich nepozná toho človeka, nevie nič o prípade, len to, čo bolo v médiách a už ho idete lynčovať.

Pozrite si film Jagten (Hon) , dánsko - švédskej produkcie, kde je to pekne zobrazené, kam až môže viesť, keď sa verejnosť a okolie sama zhostí funkcie sudcu a kata zároveň.

@chrobak7 je mi totalne ukradnuty film ide o to ze ked nejaky dospely chlap by hladkal moju 3r dceru kdekolvek na jej tele tak by si ma zapamatal. 3r pravdaze nevie ze ide o sexualne obtazovanie, nevie vyhodnotit situaciu adekvatne kedze "pohladenie" je na co su deti zvacsa zvyknute z domu a beru to ako prejav lasky. Ale v tomto pripade "laska" je cez a uchylna. To ze im fyzicky nesposoboval bolest neznamena ze nezne hladkanie je ok.
Z principu som extremne rozrusena tymto pripadom. Dcera tam mala prihlasku, no nastastie chodi inam. Ale toto nema v MŠ co robit. Je mi z toho nagrc ked sa akymkolvek sposobom ublizuje tym najbezbrannejsim

anonym_8444b6
7. nov 2025

😱 no toto sa mi nechce veriť, že boli aj svedkovia a nikto nič neurobil

anonym_bd3ec3
7. nov 2025

na MŠ Špitálska mi chodila staršia dcéra - mala mať odklad ,ale v tomto prípade som rada,že išla do školy,lebo inak by bola v triede,v ktorej bol "pán riaditeľ" 🙈 ale chodí mi mladšia - minulý rok nastúpila....nečakala som, že takto sa bude správať nový riaditeľ ,je to otrasné a ani nechcem pomyslieť čoho všetkého bola svedkom,sama o ničom nehovorila a o všetkom som sa dozvedela až na mimoriadnom rodičovskom...
čo sa týka pani učiteliek,tie už tam neučia momentálne je skoro úplne nový kolektív,ale dotknuté pani učiteľky boli mladé začínajúce a prešli si aj ony peklom pri ňom a čo viem určite,že sa vždy snažili chrániť deti ....vypočulo si vyhrážky ublíženia na zdraví,bali sa ,ale konali - chyba nastala vyššie....áno nemalo by sa to stať a došlo k obrovskej chybe,verím že je to poučenie aj pre vedenie....ze nebol obvinený je tiež chyba podľa mňa....pokiaľ viem,stále čerpá PN,ale neviem to na 100%

autor
7. nov 2025
@anonym_22052e

@anonym_22052e presne toto napadlo aj mňa, že čo tam robili tie učiteľky? Hlásili to? Ony boli zodpovedne za naše deti. Hnus 🤮🤮🤮 a po druhé, zaujímalo by ma, čo na to zriaďovateľ teda mestská časť. Pan starosta nič?

autor
7. nov 2025
@chrobak7

@chrobak7 keby si moju dcéru hocikde po tele hladil, tak ti môj manžel prinajlepšom rozbije h...u. uchýlovia NEMAJU čo hľadať pri deťoch, chapes to?

autor
7. nov 2025
@anonym_22052e

@anonym_22052e pokial vedeli, ze si ich tam vodí a nič neurobili, sú spolupachatelky. Asi jej tam z zatvorenými dverami recitoval básničku, uchýl jeden!!!

chrobak7
7. nov 2025
@anonym_autor

@chrobak7 keby si moju dcéru hocikde po tele hladil, tak ti môj manžel prinajlepšom rozbije h...u. uchýlovia NEMAJU čo hľadať pri deťoch, chapes to?

@anonym_autor A čo tu na mňa vyskakuješ? Čo som ti urobil?

tarazuzulova
Autor odpoveď zmazal
sara07
8. nov 2025
@chrobak7

@anonym_autor A čo tu na mňa vyskakuješ? Čo som ti urobil?

@chrobak7 na to čo si napisal sa ešte krotí, je rozdiel ked to čitaš niekde novy čas a iny dennik
že tam došlo k pochybeniu je jasne, članok vychadzal z faktov nie jpp čo je rozdiel
a mne nepride normálne aby si riaditel vodil deti do riaditelne tebe ano ?

tarazuzulova
Autor odpoveď zmazal
sara07
8. nov 2025
@tarazuzulova
Odpoveď bola zmazaná

@tarazuzulova vyššie som písala že mi chyba vyjadrenie učiteliek čo urobili / neurobili
zrejme to bude ako všade niekto bol ticho niekto nahlasil niekto aj priamo povedal
o pochybeni zriadovatelia niet pochyb, tak isto zakonov ktore máme
to že mu dali čas na zlikvidovanie dôkazov je jasné aj z článku , len prečo učitelky priamo nejaké samé od seba neziskali dôkazy , chyba mi proste rozhovor s učitelkou v tej škôlke
čo bol predtým 8 rokov sa tiež niekto nechce vyjadrit ..
keby sa o to nepisalo zase to zametu pod koberec

tarazuzulova
Autor odpoveď zmazal