icon

Skromná svadba a hostina v Bratislave?

niqusqa2010
Dnes o 08:08

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je tu baba, čo mala svadbu v štýle - vonku nás oddali, išli sme na obed a domov. (Btw dá sa to aj v Botanickej?)
Nechcem z toho robiť žiadne ceremónie, jednak si to finančne dovoliť aktuálne nemôžeme a ja som neni párty typ a teda bola by som rada ak by to bolo skromnejšie.
Sadnúť si do reštaurácie, najesť sa, porozprávať sa.
Kde v Bratislave je pekné miesto a vedeli by mi niečo také spraviť? Nejaké viacchodové menu alebo stoly, nejaké zákusky, slané, viac nič.

Ďakujem

Strana
z2
lucik194
Dnes o 08:33

no hlavne si treba zistit, ci v danej MČ Ta bude ochotný poslanec oddať aj mimo sieň. inak extra sa zato plati. nie vela, ale je to viac ako v sieti na MČ.to je prva vec.

po druhe, urcite hladaj restauraciu, ktora ma extra salonik, resp oddelenu miestnost, lebo inak sa tam nebudete pocut, hlavne ak to je velka restauracia s otvorenym priestorom.....

luccija
Dnes o 08:47

@niqusqa2010 pre koľko ľudí?Ja som bola u kamarátky na večeru na svadbe a mala to na hrade v salóniku, ale bolo nas len 8 malo to svoje čaro a tiež sa fotili a oddavali v Botanickej, ale bolo to pred 10 r.mozno na stránke moja svadba sa skôr dozvies.Inak v Horskom parku je Da Andrea ten Talian a má pekný areál aj reštauráciu všetko záleží pre koľko ľudí, keď menej tak sa to dá, keď píšeme o nejakých 20-30, tak to by som hľadala lacnejšiu restauraciu

viktoriaandrascik
Dnes o 08:51

My budeme mať takú mini svadbu, ale nie v BA tak miesto neporadím. Máme rezrvovaný malý salónik v kaštieli, obrad bude na dvore a obed v salóniku, Matrike sme platili 130€ za obrad mimo úradu. Bude nás len 10 takže komorná atmosféra, veľmi sa teším.

anonym_b97dab
Dnes o 08:53

My sme mali v restike Berg,obrad na terase,bolo nas 13.Vyzdobili sme si balonami a bolo to pekne.

niqusqa2010
autor
Dnes o 09:06
@luccija

@niqusqa2010 pre koľko ľudí?Ja som bola u kamarátky na večeru na svadbe a mala to na hrade v salóniku, ale bolo nas len 8 malo to svoje čaro a tiež sa fotili a oddavali v Botanickej, ale bolo to pred 10 r.mozno na stránke moja svadba sa skôr dozvies.Inak v Horskom parku je Da Andrea ten Talian a má pekný areál aj reštauráciu všetko záleží pre koľko ľudí, keď menej tak sa to dá, keď píšeme o nejakých 20-30, tak to by som hľadala lacnejšiu restauraciu

@luccija no ratame tak plus minus 50 osob, mame velku rodinu 🤣

niqusqa2010
autor
Autor odpoveď zmazal
luccija
Dnes o 09:14
@niqusqa2010

@niqusqa2010 tak to je dosť🙂ja som si myslela, že máš rodina 12 ľudí.Znama teraz mala svadbu v Bernolákove Pálenica chválili si, ale ty chces asi mesto, tak to neporadim.Ak to príliš nevadí skús popozerať kúsok od Ba ceny neporovnatelne

viktoriaandrascik
Dnes o 09:15
@niqusqa2010

@niqusqa2010 fuuuu tak 50 hostí už nie je veľmi skromná svadba 😀

veselo_neveselo
Dnes o 09:30

@niqusqa2010 jaj, 50 hosti to uz nie je skromna svatba, ani na obed. To uz potrebujes salu, catering, to ma od "skromnej" daleko pri tom pocte ludi. Tolko sa ti ani nevojde len tak do ktorejkolvek restiky...

niqusqa2010
autor
Dnes o 09:31
@viktoriaandrascik

@niqusqa2010 fuuuu tak 50 hostí už nie je veľmi skromná svadba 😀

@viktoriaandrascik tak niekde mi ju nacenili na 10tisic bez alkoholu a sladkosti a slaneho cisto len jedlo, 200 chodov a prenajom priestorov. 50 ludi je vela ale predstavujem si ze to zbucham tak za 3 max 4 tisicky. Fakt to chcem len ako obrad a potom sa presunut niekde na obed na tri styri hodinky posediet najest sa a domov.

viktoriaandrascik
Dnes o 09:33
@niqusqa2010

@viktoriaandrascik tak niekde mi ju nacenili na 10tisic bez alkoholu a sladkosti a slaneho cisto len jedlo, 200 chodov a prenajom priestorov. 50 ludi je vela ale predstavujem si ze to zbucham tak za 3 max 4 tisicky. Fakt to chcem len ako obrad a potom sa presunut niekde na obed na tri styri hodinky posediet najest sa a domov.

@niqusqa2010 no asi ťa nepoteším ale naša skromná svadba o počte 10 ľudí vyšla 3000€, nemyslím si že sa s počtom hostí 50 vojdeš do 4000€

wiwi28
Dnes o 09:41
@niqusqa2010

@niqusqa2010 len pre predstavu. V piatok idem kamoške na malú svadbu (bude nás 38-40 ľudí) na východ. 1 stravná jednotka (jeden hosť na obed) stojí 60€ bez alkoholu. Pri Vašom počte je len jedlo okolo 3000€ - 4000€. 50 ľudí naozaj nie je v dnešnej dobe malá svadba.

veselo_neveselo
Dnes o 09:41
@niqusqa2010

@niqusqa2010
To zabudni, ze za 4000. Ved to mas 80e na osobu, a potrebujes z toho pokryt obed, pitie, priestory, personal, vsetko prakticky na pol dna, plus pripravu a upratovanie po, ...? To je strasne malo pri tolkom pocte hosti.

niqusqa2010
autor
Dnes o 10:08
@veselo_neveselo

@niqusqa2010
To zabudni, ze za 4000. Ved to mas 80e na osobu, a potrebujes z toho pokryt obed, pitie, priestory, personal, vsetko prakticky na pol dna, plus pripravu a upratovanie po, ...? To je strasne malo pri tolkom pocte hosti.

@veselo_neveselo nooo tatino napriklad mal 50ku v restike bolo nas 15 a platil 500 euro. 🤷🏼‍♀️ A teda mali sme aj alkohol aj polievku aj druhe jedlo.

veselo_neveselo
Dnes o 10:18
@niqusqa2010

@veselo_neveselo nooo tatino napriklad mal 50ku v restike bolo nas 15 a platil 500 euro. 🤷🏼‍♀️ A teda mali sme aj alkohol aj polievku aj druhe jedlo.

@niqusqa2010 tak este raz, ide o pocet ludi. Inak sa vari naraz pre 15, inak pre 50. Na 15 ludi ti staci 1 casnicka, par ludi v kuchyni, pre 50 potrebujes omnoho viac personalu, omnoho viac pripravy. 15 ludi zmestis do salonika, vedla nich mozu byt dalsi stravnici co v rovnaky cas dalej konzumuju. 50 ludom musis dat cely podnik, a musia si na seba zarobit.

Ja si mozem dat sama obed za 15e, ale to neznamena, ze ked tam prideme spolu naraz 50ti, tak cena je 15x50.

anonym_f840af
Dnes o 10:27
@niqusqa2010

@niqusqa2010 ja by som na takú svadbu ako hosť ani nešla. Veď načo tam voláš toľko ľudí keď potrebuješ ušetriť. Vezmite sa o dvoch svedkoch. Hostia budú mať len výdavky a nič z takej svadby mať nebudú.

niqusqa2010
autor
Dnes o 10:29
@anonym_f840af

@niqusqa2010 ja by som na takú svadbu ako hosť ani nešla. Veď načo tam voláš toľko ľudí keď potrebuješ ušetriť. Vezmite sa o dvoch svedkoch. Hostia budú mať len výdavky a nič z takej svadby mať nebudú.

@anonym_f840af tak lebo mam 4 surodencov kazdy ma svojho partnera, 3 netere, mamu a otca kazdy ma svojho partnera zase a kamosov ani nehovorim - nad nimi som ani neuvazovala. A sesternicu som chcela pozvat lebo ta mi je tiez blizka. To tam este neni dalsia polovica rodiny zahrnuta a zbytok su zase priatelovi rodicia a súrodenci plus ich deti a par kamosov. Nazbiera sa... A zas nechcem aby to bolo o 4 ludoch aby sa zase nezduli...

bomba36
Dnes o 10:33

Bud chceš skromnú svadbu, teda len s najbližšími, alebo hostinu pre 50 ľudí.

anonym_f840af
Dnes o 10:34
@niqusqa2010

@anonym_f840af tak lebo mam 4 surodencov kazdy ma svojho partnera, 3 netere, mamu a otca kazdy ma svojho partnera zase a kamosov ani nehovorim - nad nimi som ani neuvazovala. A sesternicu som chcela pozvat lebo ta mi je tiez blizka. To tam este neni dalsia polovica rodiny zahrnuta a zbytok su zase priatelovi rodicia a súrodenci plus ich deti a par kamosov. Nazbiera sa... A zas nechcem aby to bolo o 4 ludoch aby sa zase nezduli...

@niqusqa2010 zduju sa aj tak lebo taká svadba ktorú chystáš pre hostí nestojí za nič. Výdavky budú mať také isté ako keby sa zabávali do rána a vlastne nebude žiadna zábava, prídu len na obed. To je o ničom. To len mladomanželia chcú ušetriť a chcú dary. O tom sa nič iné nedá myslieť. A za cenu ktorú chceš, uvar doma guláš.

anonym_8a3e1f
Dnes o 10:42

Mimo BA by sa nedalo, niekde na dedine v kultúrnom dome? Tam by bolo veľa lacnejšie. My sme teraz nedávno mali a boli sme cca 50 a jedlo, sala nám stála 2000 eur. Jedlo vyšlo 20/osobu + sála, výzdoba, a platili sme jednu osobu ktorá zorganizovala hosti a hudbu.

sisska96
Dnes o 10:43
@anonym_f840af

@niqusqa2010 zduju sa aj tak lebo taká svadba ktorú chystáš pre hostí nestojí za nič. Výdavky budú mať také isté ako keby sa zabávali do rána a vlastne nebude žiadna zábava, prídu len na obed. To je o ničom. To len mladomanželia chcú ušetriť a chcú dary. O tom sa nič iné nedá myslieť. A za cenu ktorú chceš, uvar doma guláš.

@anonym_f840af autorka má pravdu a komu sa nepáči nech ostane doma ;)

sisska96
Dnes o 10:45
@anonym_f840af

@anonym_f840af to je už čo za dobu, keď svadba je len vtedy svadba ak možu piť a žrať do rána 😂😂😂

maca1984
Dnes o 10:46

50 ľudí nie je malá a ani skromná hostina. A tomu samozrejme budú zodpovedať aj náklady. Buď investujete viac, alebo to naplánujte inak aby ste sa vošli do tých vašich 4 tisícok.

anonym_67c319
Dnes o 10:48
@anonym_f840af

@anonym_f840af tiež by som nešla na takúto svadbu. Zaplatiť šaty, boty, oblek, kaderníčka, kozmeticka, atď. Dar pre mladomanželov, a bol by to len 1 obed? Určite.

anonym_a76e59
Dnes o 10:53
@niqusqa2010

@niqusqa2010 Zabudni. A to ti pisem uprimne. V BA svadba pre 50 ludi za 3-4k, tak to ked si na Partizanskej luke rozlozite deky a budete opekat, tak to vam tak akurat vyjde. Ved ak ste boli spokojni s tou restikou kde mal otec oslavu a bolo to lacne, chodte tam. Tu uz padali vselijake navrhy na lacnu svadbu ale v prvom rade by som zredukovala pocet hosti, dokonca pises 50 aj plus moze byt. Taketo svadby ze len na obed bez ceremonii su v pohode ale to sa robi pre maly pocet ludi nie pre 50. Ved to musia rezervovat len vam celu restiku ci salu, plus kuchari, casnici, im sa to musi oplatit ze tam nebudu mat nikoho ineho a nie ze vy si date obed a hajde hostia domov. Pokial nie ste ochotni zredukovat pocet hosti, tak svadbu odlozte na obdobie ked si este dosetrite peniaze (a na dary svadobcanov by som sa nespoliehala ze to vyplatite z nich).

niqusqa2010
autor
Dnes o 10:53
@anonym_f840af

@anonym_f840af ja som nikde ziadne dary nespominala to je jedna vec 😊 a druha vec ze ozaj 20K na svadbu a vyhoviet kazdemu sa myslim ze neda 🤷🏼‍♀️

sisska96
Dnes o 10:58
@anonym_67c319

@anonym_f840af tiež by som nešla na takúto svadbu. Zaplatiť šaty, boty, oblek, kaderníčka, kozmeticka, atď. Dar pre mladomanželov, a bol by to len 1 obed? Určite.

@anonym_67c319 Však doma nemáte šaty? A načo ku kaderníčke a kozmetičke? Nebudeš nevesta.

niqusqa2010
autor
Dnes o 11:07
@sisska96

@anonym_67c319 Však doma nemáte šaty? A načo ku kaderníčke a kozmetičke? Nebudeš nevesta.

@sisska96 ved ja neviem preco z toho potrebujú robit modnu prehliadku. Sestra sa doma malovala maximálne vlasy si dala spravit a ostatni prisli akurat tak slusne obleceni a nikto neriešil ziadnu kadernicku ani makeup ani nic. To mala hostinu na dvore doma a obrad v kostole.

1andrea111
Dnes o 11:19
@niqusqa2010

@sisska96 ved ja neviem preco z toho potrebujú robit modnu prehliadku. Sestra sa doma malovala maximálne vlasy si dala spravit a ostatni prisli akurat tak slusne obleceni a nikto neriešil ziadnu kadernicku ani makeup ani nic. To mala hostinu na dvore doma a obrad v kostole.

@niqusqa2010 tak urob aj Ty hostinu u sestry na dvore doma. To za tie peniaze možno pôjde.

sisska96
Dnes o 11:30
@niqusqa2010

@niqusqa2010 Ja ako nevesta som si robila vlasy aj makeup sama sebe 😂 Ostatní že kde som bola, ja že doma pred zrkadlom 😂

Strana
z2