icon

Skupinové cvičenie pre obéznych v Bratislave

9. mar 2025

Ahojte, Google mi vôbec nepomohol a tak skúsim tu. Nepočuli ste /neviete niekto o mieste /telocvični/fitku/...kde by cvičili ľudia ,,väčších,, rozmerov v BA a okolí ? Kde by som sa necítila ako úplne jediná krava a zbytok báb top postavičky ? Chcela by som chodiť cvičiť, chôdza mi nestačí ale nikdy som nenašla fitko kde by nechodili iba modelky a nabuchani chlapi...všetci vzdy na mňa tak zazerali že sa tam nedalo vydržať a s plačom som odtiaľ vždy usla... Neznášam ten pocit že som jediná tlsta existencia na planéte... Nemusí to byť vyslovene iba pre tučných ľudí ale aspoň aby som tam nebola ako zázrak vo vitríne že nikdy im tam nikto taký ani nepachol...vopred vďaka

Strana
z2
vanilkovazmrzka
9. mar 2025

Obezita je taka bezna ze sa dost cudujem ze si doteraz natrafila na fitka kde chodia iba modelky ;) musis si uvedomit, ze ludi naokolo nezaujimas, to ze sa na teba pozeraju si len nahovaras. Miesto skupinoviek skus radsej posilku s trenerom, nauci ta cvicit spravne a efektivne.

mandzula
9. mar 2025

My mame v bytovke na Sumracnej v Ruzinove fitko vyhradne pre zeny, cvici sa tam bud individualne, alebo v malych skupinach.

biba_18
9. mar 2025

ja by som určite išla cvičiť s trénerom individuálne - ale nech má aj nejaké vzdelanie, nie len rýchlokvašák … bude vedieť aj cviky prispôsobiť veľkému telu, váhy, vedia motivovať lebo mali na škole aj spychologiu… u nás v posilke chodia aj modelky aj nabuchaní chlapci, ale aj viac obéznych… myslím že by to nemala byť vyhajpovaná posilka čo si vyberieš…

anjelicek26
9. mar 2025

To skutocne existuje fitko, kde chodia len "modelky"? Nevnimas to trosku negativne, lebo sa necitis komfortne? Fakt sa na vsetkych okolo seba vykasli, robis to pre seba... Zacala si na sebe makat, bud na to hrda, kazdy pokrok je pokrok.

kristina2412
9. mar 2025

Nechceš ísť na jógu? HYC, miesto si vyberieš kde máš blízko a vyberaj Basic yoga, alebo relax yoga a postupne budeš obtiažnosť zvyšovať.

zuzanka.zuzu
9. mar 2025

moja, nikoho nezaujímaš, nikto nezazerá 🙈 tie modelky zaujíma akurát ako sa vyfotiť na insta aby bola pekne vidieť riť 😉 a odporúčam vyberaj si VEĽKÉ fitko, tam už vôbec nikoho nezaujímaš 😁

pandusica
10. mar 2025

V SNOP-e je taky redukcny kurz a tam chodia vselijake zeny rozneho veku, vahy atd

veltraud
10. mar 2025

Restart fitko pre zeny. Je to klasicke fitko, nie to kruhove. Maju tam aj skupinovky. Zeny su tam rozne. Velmi prijemne. Odporucam zacat s trenerkou

so_ni
10. mar 2025

Ja teda keď som začínala cvičiť a mala som podobné myšlienky a pocity ako máte vy, vyhľadala som fitko kde je malo ľudí . Niesom z ba ale napríklad v Šamoríne je jedno menšie fitko kde je pár ľudí no veľa krát sa mi stalo že som tam bola sama . Bolo to pre mňa ľahšie a jednoduchšie 🙂

vanilkovazmrzka
10. mar 2025

@mandzula to som nikdy nevidela otvorene, fakt to funguje? 😅

mandzula
10. mar 2025

@vanilkovazmrzka ano, stale je otvorene. Byvam v byte cca nad nim a vzdy vchadzaju/vychadzaju zeny.

autor
10. mar 2025

@pandusica ďakujem , aj poznáš niekoho kto tam chodí ? Či kde si sa o tomto dozvedela ? Pozerala som to a majú tma aj iné programy, možno by to bola cesta ale príde mi to akoby ...nieže výskum ale niečo také ..experimentálne tak či si nepočula o Tom aj niečo viac...ďakujem

autor
10. mar 2025

@anjelicek26 jasné že to vnímam viac preto, že sa cítim nekomfortne , je pre mňa ponizujuce sa už len obliecť do ...no do toho , do čoho sa viem vtrepat a je to určené na cvičenie..ten pohľad na mňa v legínach musí byť nie smiešny ani hrozný, ale odpudivy...mám pocit že keď vstupujem na také miesto, všetko stichne a v celom fitku sa ozýva môj tlkot srdca...ale teda musím to prekonať inak to nepôjde a robím to pre seba , viem že si za to môžem sama a ak by som takto žila ďalej, ten tlkot srdca tu už dlho na tomto svete nebude...ale i keď si to nezasluzim, chcela by som sa aspoň milimeter normálne cítiť ..aspoň komfortné..alebo aspoň neviditeľne...

za7
10. mar 2025

neporadim fitko v Ba ale ja ako top postavicka pozeram s obdivom na ludi ktori maju chut na sebe pracovat a zmenit sa, takze hlavu hore nehanbi sa a chod 🙂

autor
10. mar 2025

@zuzanka.zuzu ja som si to tiež vždy hovorila že keď pôjdem do fitka všetci na mňa kašľu a aj ja na nich... V jednom fitku sa mi nechcel nikto venovať a doslova si o mňa museli strihnut Kameň papier...lebo že : ,,ďalšiu prasnicu už cvičiť nebudem,,povedal ten jeden a druhý ma vyhral..povedal mi ale že ma bude cvičiť iba ak mu vybehnem neďaleko schody na nadjazd...to bolo jedno fitko... V druhom sa na mne smiala partička dve baby a dvaja chalani, chlipali proteínak a smiali sa že ako sa potom, že po mne uz na stroj nepôjdu...pravda viac fitiek som neskúšala, len som sa doma v depke viac vyzerala, ubehol už rok..

autor
10. mar 2025

Oprava * smiali sa ako sa potím, *.... v depke viac vyžrala

vler
10. mar 2025

Tak si kup volnejsie teplaky namiesto legin. A mozes zacat cvicit najprv aj doma, drepy kliky brusaky.
S upravenou stravou, trocha silovym cvicenim a pravidelnymi prechadzkami schudnes.
Tiez prestan reagovat na stresove situacie jedenim

autor
10. mar 2025

@vler tak , v teplákoch je pri cvičení veľmi horko, sú hrubé a zberkaju sa všade, nemyslím že by to bolo estetickejsie ale nepraktickejsie určite . Ja nemám nadváhu pár kileciek, pre mňa sú napríklad brušáky , nedajbože kliky fyzicky nemožné , som obézna, a potrebujem chodiť cvičiť niekam kde môžem a kde mi aj poradí niekto niečo zmysluplné, než iba ,,cica nežer,,. A samozrejme s terapeutom riešim aj emočne jedenie, škoda že mi neporadil tak dobre ako ty , že prestaň...veď také to je jednoduché , že áno...🤦ale teda ďakujem za príspevok no...

vler
10. mar 2025

Ja som Ti poradila zmysluplne -nemohla som napr. vediet ze teplaky si vyskusala a nebolo dobre.
Co sa tyka ostatneho, ved ked neurobis uplny brusak, tak sa zdvihni 5 cm. Kluk rob sikmo v polostoji- oproti lavicke alebo oproti kuch linke. Drep zacni tiez kolko zvladnes. Akoze toto su uplne zakladne veci, ale ked nemyslis ze su zmysluplne tak hladaj dalej.
Ale vsetko toto bude skoro zbytocne ked sa budes zo stresu narazovo prejedat lebo je velmi lahke zjest par tisic kalorii na posedenie.

ninai
10. mar 2025

Verim ze sa mozes citit blbo ale nerozmyslala si zacat tym, ze upravis stravu a zacnes chodzou-prechadzky a dlhe? Postupne rychlejsia chodza -kludne striedat rychla chodza/chodza a neskor ked budes vladat tak pridat cvicenie-kludne doma (najdes kvantum videi pre zaciatocnicky-bez skakania) Lebo ak si obezna tak vo fitku asi aj tak mozes zacat len na nejakom pase chodzou nech si neodpalis klby:(

ninai
10. mar 2025

A samozrejme vela je v hlave, skus sa nastavit, ze to robis pre seba, pre svoje zdravie a na zvysok ludi a pohladov skus kaslat. Zacni stravou a pomaly -naozaj dalej zajdes...

pandusica
10. mar 2025

Ja som tam nechodila, aj ked uvazujem, ale momentalne my to casovo nevychadza, sme dalej od BA. Chodila tam moja byvala kolegyna, vysledky boli super a od nej viem, ze tam boli rozne zeny.

sono2
10. mar 2025

Kľudne môžeš mať voľné oblečenie. Ja som v zahraničí a baby chlapi sú oblečení fakt kadejako. Pozrú sa na teba prvýkrát, kto je nový, to je normálne, ale nikto ta nebude riešiť. Ja byť tebou dávam len chôdzu do kopca na páse. Osobne mam 15 na 4 intenzita, kľudne skus polovicu intenzita 3 a pridávaj. Posilňovanie podľa mňa nie. Najprv treba schudnuť. Môžeš potom steper je fajn, orbitrek.

clementine171
10. mar 2025

Ja odporúčam pozrieť sa ti do toho Fitcurves. chodila som tam cca 10 rokov dozadu, a cítila som sa tam veľmi príjemne, aj keď ja som bola mladá žaba a väčšina žien 40+. Jednotlivé cviky toho kruhového tréningu sa dali odcvičiť aj v ľahšej aj ťažšej verzii, takže si každý šiel ako vládal. Robili aj nejaké prednášky o zdravej strave, turistické výlety v rámci Ba, myslím v lete aj nejaké more spolu dávali tie najvernejšie členky :D my sme sa potom odsťahovali z ba, tak neviem ako je to tam teraz, ale bolo to fajn.chodila som do petržalskej pobočky

sssss123
10. mar 2025

skús vyššie spomínané Fitcurves, sú v Ružinove na Peterskej , na nejakých skupinovkách som bola a nikto nerieši kilá, vždy sa našli baby v podobnej váhovej kategórii ako som ja, majú aj kruhové tréningy, nad tými uvažujem, a ako píše @clementine171 majú aj prednášky o zdravej strave, ajurvéde, aktuálne tam beží program regulácie hmotnosti, myslím, že ho majú každý rok, inak chodím inde na rôzne tanečné hodiny, aspoň sa trošku pohýbať, a tiež nikto nerieši váhu

autor
10. mar 2025

@ninai stravu mám upravenú, prechádzky, Nordic walking , to mám ale potrebujem pridať fitko v zmysle cvičenie s váhami. Potrebujem aj nejaké svaly budovať , samozrejme že v prvom rade je potrebné schudnúť ale treba aj svaly mať, s nimi sa aj lepšie chudne.. ako som už spomínala , terapie zas riešia roky emocneho prezierania...myslím že v tomto zmysle som podchytila čo sa dalo, len vliezť niekam do fitka a medzi ľudí zatiaľ neviem nejak ,,vykonať,, resp. Nájsť to správne miesto , no...

autor
10. mar 2025

@vler veď to je v poriadku že si to nemala odkiaľ vedieť , ani to nebola pointa mojej otázky, a teda zmysluplné som myslela vzhľadom na moju váhu čo môžem a nesmiem cvičiť... Mám momentalne 140 kilo, ver mi ak by som sa vedela ,,iba obyčajne základné oprieť o lavicu a robiť cviky ,, tak to urobím , chudnem z veľkej váhy, takže rady o úplne základných cvikoch tu neplatia a zjednodušovať všetko iba na : proste nejedz veď som ti dobre poradila,,...je absolútna neznalosť problému a teda je to aj dosť od veci... Čím ťa nehaním, len tí vysvetľujem hlbšie pozadie , aby si pochopila o čom sa bavíme tu vážne nejde o pár kíl dole ,,do letných šiat,, ...

autor
10. mar 2025

@pandusica aha super ďakujem veľmi pekne za nasmerovanie, nakontaktujem sa , uvidíme čo to bude 🙂

autor
10. mar 2025

@clementine171 ja som pred istým časom do tohto zariadenia volala a teda to fitko mi prišlo strašne zvláštne, baba mi povedala že v Ružinove už prevádzku nemajú, videla som tam vtedy jedno konkrétne cvičenie ktoré som chcela skúsiť a povedali mi že to mali iba na stránke ale nakoniec sa u nich ani nezačalo a teda mám skúsiť ten kruhový tréning ( čo je pre mňa asi najhoršia varianta, cvičiť v kruhu kde na seba všetci pozeráme a rýchlo do minúty odcvicit stroj čo si nestihnem ani nastaviť na svoje potreby nieto ešte robiť to poriadne ) ja som úprimne kruhový tréning resp jeho zmysel nikdy nepochopila, každý predsa má iné váhy, inu výdrž, zameranie...akože nezatracujem to úplne ale vtedy som mala veľmi zlý pocit z telefonátu tak som to vtedy vzdala s nimi... Ale ďakujem možno sa tam poinformujem či to už nemajú nejak lepšie poriesene...

Strana
z2