Skúsenosti s bývaním v Rovinke a Stupave
Ahojte🙂
Rada by som sa zistila aké máte aktuálne skusenosti s bývanim v Stupave alebo Rovinke.
Ako je to s dochádzaním do BA a možnosťami tráviť čas v okolí. Viem že dostupnosť z Rovinky po obchvate zlepšila situáciu no mám obavy ako je to s ihriskami a školou pre deti.
Ďakujem🙂
Nebývam tam ale bývajú tam kamaráti (v Rovinke), veľmi sa sťažujú na škôlky. Sú tam síce štátne ale sú preplnené a súkromné tam vychádzajú veľa tak majú opatrovateľku na 2-3 dni do týždňa. Hľadajú byť v Bratislave aktuálne, chcú ešte ďalšie dieťa a podľa nich to nie je optimálne a jednoduché tam žiť s deťmi (aktivity ihriská škôlky školy)
Prepáč,nechcem.byť konkrétna,ale v Rovinke je jedna hrôza..ver mi.poznám.x ľudí,čo to nepriiznajú,ale sa stali.otrokmi svojich hypoték ale hneď by zmizli
Rovinka neviem ale kolegyna dochadza zo Stupavy a znie to ako horor. Rano chodi doprace vzdy neskoro kvoli zapcham a odchadza idealne este pred skoncenim pracovnej doby aby nesla domov hodinu.
Tiez som par mesiacov dozadu uvazovala nad Rovinkou, no nastastie som sa rychlo spamatala. Na Fb je skupina Rovinka, kazdu chvilu sa tam riesi smrad. Bola som aj na obhliadkach a ten smrad bol neskutocny, blizko Slovnaft... detske ihriska nula bodov, same kolony cez Rovinku...Tie nizke ceny o niecom znacia
@chrobak7 tak máme 2 deti 3 a 5 ročne takže chcela som vedieť či sa dá s nimi niekam v okolí ísť na ihriská ...
To ranné dochádzanie viem že nič moc ale pracujeme skôr v západnej časti Ba a Patrónka.
Sme skôr aktívna rodinka tak za to ma to okolie viac zaujíma.
@andy024 ďakujem 🙂 je tam veľká zaujímavých domov a ceny naozaj lákavé a človek si povie že obchvat blízko ale bála som sa že čo tam cez víkend🤷♀️
Mam dom v rovinke, som max spokojná, sme sice teraz v DE ale urcite sa tam vratim , odkedy je obchvat dochadzanie super ,blizko kosariska ,cyklotrasy, luzne lesy ,mas tam vsetko co potrebujes, v ba si za 15 min / 20 min v centre.. Slovnaft citit obcas ale v pohode ,mne to nevadilo
tak ja byvam v Rovinke uz 12 rokov a nemenila by som..skolu nase dvojicky navstevovall statnu a super to ze je preplnena je problem vsade nie len v Rovinke..chalani chodia do skoly uz ale nie v Rovinke..zapcha je kazde rano ale max na 5 min chodime do Ba do skoly kazdy den
Ak praujete v západnej časti Bratislavy, nad Rovinkou ani nepremýšľam.
A čo sa týka Stupavy, nešla by som tam, ani keby mi dávali byt zadarmo.
Ja chodím do Dunajskej Luznej, čo je hneď za Rovinkou a teda na ten smrad zo Slovnaftu by som si nezvykla

Zo Stupavy do BA je to ráno des. Každý deň zápchy, na Patrónku je to ráno 25 a viac minút, pričom cez deň je to 15 minút.
Stupava zaspala dobu ako Šípková Ruženka. Okrem nových domov sa tu nič nebuduje - je tu jedna Billa, 2 prehistorické Jednoty, pošta, čo funguje len medzi 8 a 17 hodinou, v lete len do 15 hodiny. Iné reťazce sem z nejakých záhadných príčin nepustia - ale v blízkosti sú Bory, Záhorská.
Napriek tomu je to stále výhodné - blízko do BA, relatívny kľud.
Všetko záleží od preferencií - či máš malé deti, či dochádzaš do práce do BA, ti tam chceš len bývať, alebo aj aktívne žiť...
Ak ti ide o deti, tak to je jedno - aj zo Stupavy, aj z Rovinky ich budeš musieť voziť do mesta.
Čo konkrétne chceš vedieť?