Skúsenosti s Gymnáziom Ladislava Novomeského v Bratislave?
Ahojte mamičky,
nemáte niektorá skúsenosť s Gymnáziom Ladislava Novomeského v Bratislave? Syn tam tento rok pôjde robiť prijímačky (štvorročné štúdium) a rada by som vedela nejaké bližšie info, keďže škola poskytuje iba online DOD.
Ďakujem za všetky odpovede
@veronka1996 Ďakujem za odpoveď. K pánovi riaditeľovi, naňho som tiež počula iba samé chvály, počula som však, že toto je jeho posledný školský rok. Nepôjde po jeho odchode kvalita školy dole?
Môj gympel! 😍♥️
Ale aktuálnu skúsenosť nemám, chodila som tam pred vyše 30 rokmi. Ale tiež dúfam, že tam jedného dňa pôjde môj syn, aktuálne siedmak.
@janaandrassyova To nikto nevie, nemáme krištáľovú guľu. On už raz odišiel, v 2020 alebo 2021,chvíľu tam robil riaditeľa taký mladý pán, ale dlho nevydržal, takže pán Kyndl sa vrátil do riaditeľského kresla.
@janaandrassyova, Kyndla vynesú až nohami napred, nepoznám nadsenejsieho učiteľa. Ale tiež mám maturitu už vyše 30 rokov za sebou, takze informácie priamo zo zdroja už nemam. Ale škola to bola dobrá a myslím, že aj zostala.
Online DOD 🤦🏻♀️ tu asi niekto nepobral podstatu dod
ale ucite jedna z tych lepsi skol v ba 🙂
@janaandrassyova dobrá škola a problém sa v posledných rokoch tam dostať ako aj na ostatné gymnazia
Kolko vas tu je z tomasikovej...pridam mojho manzela, vtedy to bol dobry gympel ..ako dnes nevieme
Končila som 5 rokov dozadu 8 ročné gymnázium 😊 škola je výborná, ale vďaka aktivitám nadšených učiteľov nie vďaka riaditeľovi 😉 ten už tam len sedí lebo je mu dobre, aj s pani zástupkyňou - oni už trocha zaspali dobu, pre školu bude len dobré keď sa vedenie trocha zmení… avšak učitelia sa odkedy som odišla až tak nezmenili a čo viem od známych čo tam chodia ešte ich súrodenci tak si škola stále úroveň vzdelávania drží, na VŠ sme sa dostali všetci a všetci VŠ končíme (aj medicínu, právo, matfyz a iné)
@lauha21 Dakujem za Vasu skusenost.Moj syn robil prijimacky na 8 rocne G a vcera sme sa dozvedeli vysledky, prijali ho na Tomasicku a Metodku.Prave sa rozhodujeme... som naklonena Tomasicke akosi viac, aj ked sa traduje povest Metodky ako lepsia.
Ide mi o to, aby sa tam aj citil dobre, aby skola nebola psychoteror. On ucenie zvladal doposial s lahkostou a budem rada, ak to tak zostane a najde si aj nadalej cas na kruzky a volny cas.Co ma najviac zaujima, je uroven vyuky jazykov, je dobra? A co nejake skolske akcie?
Skola na pohlad nevyzera velmi atraktivne, ale tak mozno aj zmena riaditela prinesie nejaku modernizaciu.
Dakujem za kazdy nazor a radu, ako sa co najlepsie rozhodnut.
@laguardia Dobrý deň, môjho syna tiež prijali na Tomášikovu (štvorročné štúdium) a odkedy som sem písala, som od rôznych známych niečo málo pozisťovala. Aby som Vám odpovedala, úroveň jazykov je vraj na veľmi vysokej úrovni - nemčina aj angličtina. Žiaci sú údajne podľa svojich schopností dokonca zaradení do rôznych výkonnostných skupín. Učitelia sú schopní a z nemčiny je možnosť získať aj certifikát Sprachdiplom. O školských akciách toho tiež nie je na stránke až tak veľa, ale škola ich podľa jednej mojej známej, ktorej dcéra tam chodí, organizuje skutočne požehnane - od školy v prírode a lyžiarskeho výcviku na malom gymnáziu po lyžiarsky výcvik v Rakúsku a množstvo exkurzií aj do zahraničia na veľkom gymnáziu. Škola naozaj nevyzerá veľmi atraktívne, ale dcéra danej známej opisuje školu ako “miesto s magickou atmosférou”. Dúfam, že som Vám aspoň sčasti pomohla.
@laguardia nakoniec teda zmena riaditeľa prebehla a bude to pani Sedmáková - ak jej nebudú hádzať polená pod nohy očakávam od nej veľa, bola 4 roky mojou triednou a ona žije pre školu a decká😃 (niekedy asi až moc ale to na riaditeľskej pozícii neprekáža)… výuka jazykov je na vysokej úrovni avšak treba sa hlavne učiť a nečakať, že všetko spravia len v škole - ja som si z nemčiny spravila sprachdiplom úroveň B2/C1 (v ponuke aj A2/B1), veľa sa chodí na exkurzie do Viedne a z angličtiny by som v testoch dosiahla C1 avšak maturita z C1 je možná len na bilingválnych gymnáziách😊 z Metodovej máme známu učiteľku a tiež velmi školu chváli no bližšie ju opísať neviem, prvý rok ale pre primana bude asi psychoteror všade - na základnej bol pravdepodobne jeden z najlepších, teraz sú najlepší všetci (teda ja si pamätám že som sa tak cítila keď som mala tých 11 rokov) no ja som popri škole dvojfazovo trénovala plavanie a všetko som stíhala takže je to podľa mňa úplne v poriadku😊
Aké majú kapacity na 8r gymko? Je tu niekto koho dieťa chodí prvý rok alebo niekto kto plánuje ísť? Ďakujem
@margaretka ahoj. Mam syna v Prime, kludne sa pytaj
@tulky Super 👍 ako to vníma po mesiaci s porovnaním ZS je viac samostudia, mávajú z každého predmetu DU?
@margaretka pisem do IP
@bleelka Ahoj, nakoniec sme si vybrali Tomášičku. Je veľmi spokojný, pochvaľuje si kolektív aj učiteľov, na polroku mal samé jednotky, takže učenie zatiaľ zvláda v pohode a nemám pocit, že by to mal oveľa náročnejšie ako na základke, tá bola jedna z tých lepších a tuším makali aj viac ako teraz na gympli 🙂. Mali aj školu v prírode, aj nejaké akcie, super je plávanie raz do týždňa a tie priestory v škole sú napokon celkom fajn, už sa aj rozbiehajú nejaké rekonštrukcie.Takže v zásade, nemám čo vytknúť.
@lauha21 ďakujem, nejako neskoro to čítam🙂, už je aj syn v Prime na GLN a zatiaľ spokojnosť. S tými jazykmi si ma potešila, že úroveň je dobrá, jemu to ide samé, ale je mi jasné, že treba rozvíjať aj ďalej a určite aj mimo školy.Aj riaditeľka je sympatická a schopná, takže ďakujem za všetky skúsenosti,
@janaandrassyova ahoj, prosim ta, nakoniec nastupil tvoj syn na tento gympel? Ak ano, ako hodnotite skolu, vyuku a vlastne vsetko po roku? My sa prave rozhodujeme, ci sem alebo na ine gymnazium, kedze ho vzali na obe, co sa hlasil.
@janaandrassyova ahoj, prosim ta, nakoniec nastupil tvoj syn na tento gympel? Ak ano, ako hodnotite skolu, vyuku a vlastne vsetko po roku? My sa prave rozhodujeme, ci sem alebo na ine gymnazium, kedze ho vzali na obe, co sa hlasil.
@zuzike123 Áno, syn už takmer rok chodí na Tomášičku, veľmi sa mu tam páči, majú super kolektív, učiteľov majú tiež super, len oveľa viac sa oproti ZŠ musí učiť, čo som ja ako mama vôbec nečakala, keďže bol samý jednotkár, ale v princípe sa nemôžeme sťažovať, škola aj stále niečo organizuje, naposledy napríklad mali nejaký ECO Day. Pokiaľ vás neprijali na nejakú školu, ktorá je naozaj známa po Slovensku svojou kvalitou (napr. GJH, Gamča,…), tak by som vám určite odporúčala GLN.
@zuzike123 Áno, syn už takmer rok chodí na Tomášičku, veľmi sa mu tam páči, majú super kolektív, učiteľov majú tiež super, len oveľa viac sa oproti ZŠ musí učiť, čo som ja ako mama vôbec nečakala, keďže bol samý jednotkár, ale v princípe sa nemôžeme sťažovať, škola aj stále niečo organizuje, naposledy napríklad mali nejaký ECO Day. Pokiaľ vás neprijali na nejakú školu, ktorá je naozaj známa po Slovensku svojou kvalitou (napr. GJH, Gamča,…), tak by som vám určite odporúčala GLN.
@janaandrassyova ďakujem, že si sa ozvala a napisala o skole. Syn je zatial nevyhraneny, takze nejde cielene po medicine a pod. Naopak, je aktivny sportovec, tak hladame pochopenie (obcasne absencie, prip. IUP). Je nam jasne, ze ucenia bude viac, i ked to ma aj teraz dost, ale trochu mam obavy, aby to dokazal zladit so sportom. Vzali ho aj na Alexiu a uz 3.den vaha ako dalej...
@janaandrassyova ďakujem, že si sa ozvala a napisala o skole. Syn je zatial nevyhraneny, takze nejde cielene po medicine a pod. Naopak, je aktivny sportovec, tak hladame pochopenie (obcasne absencie, prip. IUP). Je nam jasne, ze ucenia bude viac, i ked to ma aj teraz dost, ale trochu mam obavy, aby to dokazal zladit so sportom. Vzali ho aj na Alexiu a uz 3.den vaha ako dalej...
@zuzike123 ako sa syn rozhodol? Ja som sa včera bavila s kolegyňou, ktorej syn je prvák na GLN, tiež športovec, na ZŠ jednotkar a teraz že trojky, že bojujú ako to zladiť a stíhať tréningy a učenie. Že je to náročné. Na Alexiu idú dcerine 3 kamarátky. Super baby. Neviem ako to majú náročnosťou, ale len gymnázia sú super. Tak by som asi vybrala kam sa mu lepšie dochádza.
@zuzike123 ako sa syn rozhodol? Ja som sa včera bavila s kolegyňou, ktorej syn je prvák na GLN, tiež športovec, na ZŠ jednotkar a teraz že trojky, že bojujú ako to zladiť a stíhať tréningy a učenie. Že je to náročné. Na Alexiu idú dcerine 3 kamarátky. Super baby. Neviem ako to majú náročnosťou, ale len gymnázia sú super. Tak by som asi vybrala kam sa mu lepšie dochádza.
@bleelka vybral si GLN, mame to daleko, ale nieco ho tam taha, tak mu to dava asi vacsi zmysel. On vysiel zo ZS Matky Alexie, je nauceny ucit sa, i ked jasne, ze SS moze prekvapit. Popravde, jednotky od neho nebudeme ocakavat, hlavne nech je spokojny a vie zladit svoje zaujmy. Na GMA isli z ich rocnika nakoniec len baby, nechcel tam byt sam, tu bude s kamosom. Dolezite, aby zmaturoval, ostatne sa nejako zvladne 😃
@bleelka vybral si GLN, mame to daleko, ale nieco ho tam taha, tak mu to dava asi vacsi zmysel. On vysiel zo ZS Matky Alexie, je nauceny ucit sa, i ked jasne, ze SS moze prekvapit. Popravde, jednotky od neho nebudeme ocakavat, hlavne nech je spokojny a vie zladit svoje zaujmy. Na GMA isli z ich rocnika nakoniec len baby, nechcel tam byt sam, tu bude s kamosom. Dolezite, aby zmaturoval, ostatne sa nejako zvladne 😃
@zuzike123 super, držím palce. Určite to zvladne. Treba zľaviť z nárokov, na gymku sú aj trojky v pohode. Je to veľký skok ZS verzus gymnázium. Nech ste spokojní.

@janaandrassyova Ja som študovala na Tomášičke. Výborná škola, kultový riaditeľ Norbert Kyndl (prísny, ale spravodlivý), bazén, tenisové kurty, dobré vybavené učebne i labáky, vlastná aula... Najkrajšie roky môjho života, ani na ZŠ ani neskôr na VŠ som nechodila do školy tak rada ako na tento gympel.