Skúsenosti s prijímačkami na IB PYP program v Bratislave

erivavs
24. feb 2025

Ahojte,

Ak vaše deti absolvovali prijímačky na International Baccalaureate PYP program v angličtine na Pankúchovej alebo Novohradskej, mohli by ste sa, prosím, podeliť o svoje skúsenosti?

Náš Max mal v decembri 6 rokov. Momentálne žijeme v USA, kde chodí do kindergarten, takže anglicky hovorí plynule a veľa sa učí tam. Na stránkach škôl som si prečítala kritériá výberu, ale nenašla som podrobnosti o samotnom priebehu prijímačiek.

Zaujímalo by ma:

Prebiehajú prijímačky individuálne, alebo v skupine?
Sú písomné, ústne, alebo kombinované?
Aké typy úloh alebo otázok deti dostávajú?
Ako dlho celý proces trvá?
Na čo sa pri príprave najviac zamerať?
Ak by ste vedeli čokoľvek poradiť alebo zdieľať svoju skúsenosť, veľmi by mi to pomohlo.

Ďakujem pekne!
Erika

stanzi
24. feb 2025

Skus sa radsej opytat v skupine Bratislava, tu v diskusii asi nebudes mat vela reakcii…

lucytm
4. mar 2025

@erivavs Naš bol pred 2 rokmi na Pankuchovej. Trvá to cca. hodinu. Prvá časť je písomná, deti dostávajú anglické zadanie ako nakresli mimozemstana s 3 rukami, 2 hlavami a 4 nohami. Nakresli kruh, dve jablka do kruhu a 3 mimo kruhu. Treba vedieť určite farby, tvary, počítanie, podpísať sa. Druhá časť je krátka individualna konverzácia s ucitelom. Nejaká ľahká otázka ako napr. Ci máš domáce zviera. Nas sa nedostal, on mal aj problémy s grafomotorikou aj bol hanblivy na rozprávanie. Celkovo je väčšia šanca sa dostať v Petržalke, vtedy otvárali 2 triedy a hlási sa tam menej ako do mesta. Ale aj v Petrzalke sa hlásilo aspoň 150 deti.

sivana09
1. máj 2025

najdu sa tu este nejaki ludia, co sa vedia podelit o svoje skusenosti? 🙂

@erivavs isli ste to vyskusat na Slovensko?