icon

Skúsenosti s vyšetrením a organizáciou v ŠNOP

26. apr 2026

Prajem vám peknú nedeľu,
So 14 ročným synom sa chystáme na vyšetrenie do ŠNOPu.
Chcela by som sa spýtať?
Berú na čas? Posiela sa hneď aj na prípadný korzet? Rtg máme starý 7 mesiacov asi syna tam pošlú? Ako dlho to bude trvať?
Skoliotické tábory, absolvoval niekto aj väčšie deti, a akú máte skúsenosť s tým.
Ešte taká organizačná stránka. Ako je to ďaleko z Mlynských Nivov (AS), dá sa dostaŕ aj peši? V okolí sú aj centrá kde sa bude dať aj najesť?

ivana11155
26. apr 2026

@anonym_autor blizko je Central, chodili sme z vlakovej, neviem ako z Niv, rataj cca 30min cakanie u ortopeda, rtg tiez sa bude chvilu cakat ale so snimkom vas potom ortoped zoberie dnu hned, ak daju papier na korzet tam vas zoberu hned, tam sa necaka.

autor
26. apr 2026

@ivana11155 počítať s niekoľkými hodinami? Vyšetrenie klasika ako u ortopeda? Na korzet niečo zobrať so sebou?

kacena4
26. apr 2026

z as sa da dojst aj pesi v pohode chodime. blizko je central 5 min. cesty. skolioticke tabory super chodi pravidelne, neberu na cas, ak nieco maju tak sa to posunie aj o 2-3 hodky (radsej si bravame jest, pit). korzet daju az po rtg asi by mal stacit 7m stary, korzet robime o poschodie nizsie na vyrobenie cakame niekolko týždňov drzim palceky. nech si oblecie pekne slipy pojde vsetko dole aj ponozky. cca ako u ortopeda vysetrenie

ivana11155
26. apr 2026
@anonym_autor

@ivana11155 počítať s niekoľkými hodinami? Vyšetrenie klasika ako u ortopeda? Na korzet niečo zobrať so sebou?

@anonym_autor vysetrenie ako u ortopeda, na korzet nic, az na skusku korzetu oni daju tielko svoje pod to a to si zoberie domov. My sme chodili stale na 10.30 a nikdy sme necakali dlhsie ako 30min. Mudr Pollonyi. Neviem ako je to u inych doktorov a ako rano. Ja som ranny termin nikdy nechcela.

autor
26. apr 2026
@ivana11155

@anonym_autor vysetrenie ako u ortopeda, na korzet nic, az na skusku korzetu oni daju tielko svoje pod to a to si zoberie domov. My sme chodili stale na 10.30 a nikdy sme necakali dlhsie ako 30min. Mudr Pollonyi. Neviem ako je to u inych doktorov a ako rano. Ja som ranny termin nikdy nechcela.

@ivana11155 my máme termín keď ordinuje MUDr. Martin Poloni , ale sme na 9:00 objednaný

autor
26. apr 2026
@kacena4

z as sa da dojst aj pesi v pohode chodime. blizko je central 5 min. cesty. skolioticke tabory super chodi pravidelne, neberu na cas, ak nieco maju tak sa to posunie aj o 2-3 hodky (radsej si bravame jest, pit). korzet daju az po rtg asi by mal stacit 7m stary, korzet robime o poschodie nizsie na vyrobenie cakame niekolko týždňov drzim palceky. nech si oblecie pekne slipy pojde vsetko dole aj ponozky. cca ako u ortopeda vysetrenie

@kacena4 Ďakujem. Korzet dlho trvá? Má 28 st., možno sa to zlepšilo, dúfam že nezhoršilo. Chodil cvičiť aj doma sme cvičili

autor
26. apr 2026
@kacena4

@kacena4 dik že si mi pripomenula na čo ho mám ráno upozorniť

kacena4
26. apr 2026
@anonym_autor

@kacena4 Ďakujem. Korzet dlho trvá? Má 28 st., možno sa to zlepšilo, dúfam že nezhoršilo. Chodil cvičiť aj doma sme cvičili

@anonym_autor ako viete ze mate 28 stupnov? 28 je uz dost, to uz je casto korzet isty. nasa ho dostala nad 20 ked mala
vyroba korzetu... zalezi od toho kolko maju robity 2-3 tyzdne to bolo isto

autor
26. apr 2026
@kacena4

@anonym_autor ako viete ze mate 28 stupnov? 28 je uz dost, to uz je casto korzet isty. nasa ho dostala nad 20 ked mala
vyroba korzetu... zalezi od toho kolko maju robity 2-3 tyzdne to bolo isto

Tak to určil u nás ortopéd z rtg. Niečo o krku rozprával , že nevie či korzet , ale že máme sa objednať do Šnopu. A intenzívne dovtedy cvičiť. Rehabilitačná zas tvrdí, že to až 28 stupňov nie je tak uvidíme.
Predtým mal 15 a zrazu o 9 mesiacov 28, ale to bolo v októbri.
Náš ortopéd to určuje z rtg iba vyšetril ho v predklone zbežne ani botasky si nemusel vyzuť.

kacena4
27. apr 2026
@anonym_autor

Tak to určil u nás ortopéd z rtg. Niečo o krku rozprával , že nevie či korzet , ale že máme sa objednať do Šnopu. A intenzívne dovtedy cvičiť. Rehabilitačná zas tvrdí, že to až 28 stupňov nie je tak uvidíme.
Predtým mal 15 a zrazu o 9 mesiacov 28, ale to bolo v októbri.
Náš ortopéd to určuje z rtg iba vyšetril ho v predklone zbežne ani botasky si nemusel vyzuť.

@anonym_autor tak to bolo riadne zbezne vysetrenie... v snope bude kvalitnejsie vysetreny, skolioza sa urcuje podla RTG oni to meraju, takze ak to len odhadom je to ok. cislo sa moze zmenit. a ver tomu ze za 9 mesiacov sa to mohlo zhorsit az tak velmi ☹ ono vela spravi aj to kolko vyrastli deti za ten cas... drzim palceky

autor
27. apr 2026
@kacena4

@anonym_autor tak to bolo riadne zbezne vysetrenie... v snope bude kvalitnejsie vysetreny, skolioza sa urcuje podla RTG oni to meraju, takze ak to len odhadom je to ok. cislo sa moze zmenit. a ver tomu ze za 9 mesiacov sa to mohlo zhorsit az tak velmi ☹ ono vela spravi aj to kolko vyrastli deti za ten cas... drzim palceky

@kacena4 aj u nás na základe rtg odmeral, inak nič nerobil predklon spravil.
Má 182 cm rastie rýchlo, je chudučký😀

autor
27. apr 2026

Toto je z jesene