Špeciálne školy v Bratislave pre deti s Aspergerom a ADHD
Ahojte prosim o radu. Som zufala.syn piatak integrovany ale nezvlada obyc ZS. Odporuceny ma prestup na specialnu ZS. Intelekt v norme. Zamietave stanovisko z kapacitnych dovodov mam z Halkovej, Prokofievovej, Dolinskeho (tam by ho nevzali aj tak) Jozefskej. Cakam na odpoved zo Zehrianskej.
Su v Ba este aj ine skoly? Je niektora z nich spadova, ze nas musia prijat? Ak nie co mam robit? Su nejake moznosti? Individualny studijny plan nepriprada do uvahy som matka samozivitelka a mam este aj dceru, nema mi kto pomoct, od mojej prace sme existencne zavisli. A izolovat ho este viac od deti a este aj so mnou-ze ja by som mu bola ucitelka by ho doviedlo do uplneho zufalstva.
Dakujem za rady
Ak mu odporucaju specialnu ZS, si si ista, ze ho do spadovej vziat "musia" s takym stanoviskom? Mrzi ma to, syn ma podobne problemy, my sme mali na skolu zatial stastie...ale kazdy bozi den nieco riesim s ucitelkami... neni pruser, pri ktorom by moje dieta nebolo pritomne...
@anjelicek26 no ved toto neviem ci existuje spadova specialna skola. Momentalne je syn doma tento tyzden- ma socialne volno… ale co sa v skole deje, chudak on je bystry ale naozaj to nedava v kolektive 24 deti :/ bojim sa, ze ked nenajdem skolu pre neho co bude dalej
No ved toto, ze bystry, ale nevie to absolutne zuzitkovat, lebo sa nedokaze sustredit, lebo mu po rozume chodi 1555 inych veci..uz aj tak mi sedi v prvej lavici uprostred pred ucitelkou a sam.. lebo doslova citujem "on sa vie rozpravat a zabavat v triede s absolutne kazdym"... u nas to take vyhrotene nie je, ale je to neskutocne unavne kazdy bozi den riesit nejake maily od ucitelov a poznamky, co sa zasa dialo... a to on sa nebije, neprovokuje, agresivita nula... aj tak je furt v nejakych problemoch... piatok strcil trojuholnikove pravitko do klucovej dierky triedy, zlomil ho, cela trieda vyse hodiny cakala na skolnika, kym to opravil a decka sa dostali po veci a mohli ist domov, no proste aj ja by som ho dorazila, keby som pri tom 🙄 Ber to s nadsazkou, ale ako toto niekoho napadne 🙄
No ale pointa toto bez asistenta a kmenovej skoly v mieste bydliska nepojde... len ci teraz zozeniete uprostred skolskeho roka vidim velmi blede :( Nas mal asistenta prve dva roky, potom uz to ucitelka zvladala s nim bez toho... ako sa vybavuje netusim, zijeme mimo... ale sucitim, ako rodic je to obcas zufale... v skole s nimi nie sme, nevieme zasiahnut...
@kvetka_ ahoj, moj je as, adhd, normointelekt a neskutočne dobre mu bolo v špecke na Karpatskej. Riaditeľka je anjel
intelekt v norme urcite? nie je nadpriemer? ak ano, prichadzala by do uvahy aj cenada
@krkavcia_mater dakujeeem!
a nosi aj okuliare alebo aspon nejaky problem so zrakom? Svrcia by ho zobrala.
Moja od piatej triedy chodila skor domov (AS, ADHD, vysoky intelekt), nezvladala hluk, pretazenie, skolske normy - sed, nejedz, bud ticho). Dodnes je v skole 3-4 hodiny (ma 16), vsetko sa douci doma. Takyto rezim by vam mohol pomoct, teda najma synovi, uz by to vedel zvladnut aj sam.
@monika4487 Svrčia je škola, kde nemaju laskavy pristup
@kvetka_ ahoj, moj je as, adhd, normointelekt a neskutočne dobre mu bolo v špecke na Karpatskej. Riaditeľka je anjel
@krkavcia_mater Na Karpatskej beru aj bez mentalneho postihnutia?
@monikaluky ano
@monikaluky ano, ale iba do pripravneho ročníka
@monikaluky ano
@lucik194 Som prekvapena, lebo dokonca teraz maju na svojej stranke napisane, ze momentalne nemaju vobec podmienky na vzdelavanie autistov ani s MP ani bez MP.
@monikaluky ano, ale iba do pripravneho ročníka
@krkavcia_mater Aha, lebo dokonca teraz maju na svojej stranke napisane, ze momentalne nemaju vobec podmienky na vzdelavanie autistov ani s MP ani bez MP.
tak to potom zmenili
Moja od piatej triedy chodila skor domov (AS, ADHD, vysoky intelekt), nezvladala hluk, pretazenie, skolske normy - sed, nejedz, bud ticho). Dodnes je v skole 3-4 hodiny (ma 16), vsetko sa douci doma. Takyto rezim by vam mohol pomoct, teda najma synovi, uz by to vedel zvladnut aj sam.
@lenusiatko ahoj. Mozem sa opytat. Ja mam 13-rocnu a tiez, vadi jej mnozstvo deti, hluk, umyselne ju provokuju. Ma adhd s pridruzenymi emocnymi reakciami. Odporucanie na skratene hodiny ti dal kto? Na poziadanie, alebo oni odporucili. Vdaka
@lenusiatko ahoj. Mozem sa opytat. Ja mam 13-rocnu a tiez, vadi jej mnozstvo deti, hluk, umyselne ju provokuju. Ma adhd s pridruzenymi emocnymi reakciami. Odporucanie na skratene hodiny ti dal kto? Na poziadanie, alebo oni odporucili. Vdaka
@skorpionica CPP po diagnostike autizmu a adhd. Skola musi akceptovat, ale teda nachodila som sa jak na klavir a kazdy rok nanovo upravujeme.
@skorpionica CPP po diagnostike autizmu a adhd. Skola musi akceptovat, ale teda nachodila som sa jak na klavir a kazdy rok nanovo upravujeme.
@lenusiatko moja ma len adhd, "iba" pri tom mi skratenie neschvalia

tu mas mapu ZS, pozri kde este by ste ho vedeli dat.....
https://experience.arcgis.com/experience/bd9c2c...
otvaraj to ale cez PC, na telefon to nie je prispôsobene.
dufam, ze niečo nájdeš