icon

Stavebná priemyslovka alebo gymnázium v Bratislave?

najneopko2
20. jan 2025

Dobrý deň,
chcel by som sa niekoho opýtať či nemá skúsenosti prípadne informácie od známych ohľadom Stavebnej priemyslovke v BA. Keď vyrastiem chcem byť architekt a momentálne som v 9. ročníku na ZŠ a idem sa hlásiť na SŠ, nuž neviem či si mám vybrať gymnázium alebo stavebnú p. Vedel by niekto povedať aký su na stavebke BA napr. učitelia, predmety, kvalita vzdelania a tak?
Vopred ďakujem za info.

vanilkovazmrzka
20. jan 2025

Ak si si uplne isty, ze chces byt architekt, chod rovno na stavebnu priemyslovku. Da ti slusny zaklad, a v obore sa mozes uplatnit aj so stredoskolskym vzdelanim, a ak mas talent, tak na fakultu architektury spravis talentove skusky a budes mat aj tie technicke vedomosti. Na architektonickom odbore na stavebnej fakulte ti mozno bude chybat gymplacka matika a fyzika, ale to sa po par semestroch dorovna :D

nelca84
20. jan 2025

@najneopko2 urcite si vyber priemyslovku, z gymka by si velmi zaostaval v odbornych predmetoch a tie su fakt narocne

zuzike123
21. jan 2025

V prvom rade je rozdiel ci myslis Fakultu architektury alebo Architekturu pozemnych stavieb na Stavebnej fakulte. V druhom pripade ide o Stavebnu fakultu, takze vela fyziky a matiky a tí zo Stavebnej priemyslovky su v nevyhode, lebo nevedia matiku, fyziku a nie su nauceni ucit sa. Odborne predmety dozenies, ale matiku a fyziku nie. Fakulta architektury je zas umelecky smer, tak si pozri predmety.

najneopko2
autor
21. jan 2025

@vanilkovazmrzka ďakujem za radu 👍

najneopko2
autor
21. jan 2025

@zuzike123 FAD STU, takže asi ten gympel je naj možnosť...