icon

Štúdium na bilingválnej obchodnej akadémii v Bratislave

sissy87
6. okt 2025

Dobrý deň/Ahojte. Rada by som sa informovala ohľadom stredných škôl (hlavne v Bratislave). Dcéra chodí do 8. triedy na ZŠ, a začali sme zisťovať možnosti uplatnenia po SŠ. Do gymnázia nechce ísť, napriek tomu že má samé jednotky. Anglický jazyk jej ide veľmi dobre, číta knihy pre mládež/novely/romantické v anglickom jazyku.
Zatiaľ vyhráva štúdium na bilingválnej obchodnej akadémii. Potrebovali by sme skúsenosti od bývalých študentov, alebo aj aktuálnych ktoré z týchto škôl je najlepšie v BA, kam dať prihlášku, a či sa vôbec oplatí ísť na bilingválnu alebo radšej na 4ročnú obchodnú akadémiu? Každá rada, skúsenosť sa nám zíde.
Ďakujeme vopred. 🙂

katkaseiner
6. okt 2025

pripnem sa ak mozem, rovnaka situacia u nas, len ja som chodila na obchodnu akademiu (nie na bilingualnu, alen a obchodnu - a tam je matika velmi velmi slaba, cize cokolvek s matematikou by dcera chcela, tak by musela sa doucovat) a dceru by som rada radsej asi na bilingualne gymnazium- rada si ale precitam nazory, kedze BA nemame prilis daleko, cize zvazujeme BA, NR, a okolie NZ.

sissy87
autor
6. okt 2025
@katkaseiner

pripnem sa ak mozem, rovnaka situacia u nas, len ja som chodila na obchodnu akademiu (nie na bilingualnu, alen a obchodnu - a tam je matika velmi velmi slaba, cize cokolvek s matematikou by dcera chcela, tak by musela sa doucovat) a dceru by som rada radsej asi na bilingualne gymnazium- rada si ale precitam nazory, kedze BA nemame prilis daleko, cize zvazujeme BA, NR, a okolie NZ.

@katkaseiner Ja som takisto chodila na obchodnu akademiu. A pred prijimackami na univerzitu som chodila na doucovanie. Ale ked berem do uvahy že ona sa nerada učí geografiu, biologiu, chemiu atď tak gymnazium by nebola najlepšia voľba pre ňu. Druhy problem je že nemá predstavu o tom čím by chcela byť. Ťažký oriešok.