icon

Test na celiakiu z kvapky krvi v Bratislave

sellycka13
12. jún 2025

Zdravím, viete mi prosím poradiť nejakú ochotnú imuno alergologickú kliniku v Bratislave, kde mi vedia čím skôr urobiť test na celiakiu z kvapky krvi? Ja som našla jednu súkromnú imuno alergo kliniku v Dúbravke a veľmi neochotná lekárka, vraj ma vie vziať až v decembri 2025..

kacena4
12. jún 2025

z kvapky krvi sa ti nezisti celiakia predpkladam ze ide o skriningovu metodu na podozrenie. celiakiu ti vies stanovit gastroenterolog zacne odborom krvi a nasledne biopsiou z creva. a neverim ze dr bola neochotna, skor nemala skorsie volne terminy... na alergologii ti len zistia ci mas vysoke hodnoty nic viac

76california
12. jún 2025

len poznamočka k téme, že su aj tie rychlotesty z lekarne...ale nemam skusenost...

mmoni89
12. jún 2025

@sellycka13 z kvapky krvi nemusia byť dobre výsledky.mne sa potvrdila až biopsia z čreva.mamina si tiež robila a nič jej nevyslo, biopsia jej potvrdila celiakiu silnejšiu ako.mne

oriesocek
12. jún 2025

mne nevysli intolerancie z krvi, ale z histologie vzoriek z creva a pazeráka. to je jednoznacne potvrdenie.

kiki68
12. jún 2025

Pozor krv indikuje iba genetiku, musis ist na gastro, tam potrebuju vziat vzorku na biopsiu. Celiakia je vazne ochorenie a musi sa presne diagnostikovat skoda priamo v zaludku a tenkom creve.