icon

V ktorej časti je najlepšie kúpiť investičný byt v Bratislave?

majocka35
28. aug 2025

Ahojte, chceli by sme kúpiť investičný byt v Bratislave . Viete mi poradiť v ktorej časti by to bolo najlepšie? Plánujeme ho prenajímať pár rokov a potom uvidíme kde sa deti rozhodnúť študovať. Je tu niekto kto sa tomu venuje?

wade
28. aug 2025

Moj nazor - Ruzinov, co najblizsie k business casti alebo zaciatok petrzalky.

greta2017
28. aug 2025

Stare mesto - prevazne prenajimatelne cudzincom (kvoli cenam) a inak Ruzinov a zac. Petrzalky. Popripade este rozhranie Stare a Nove mesto

zic
28. aug 2025

@majocka35 Viacero casti je "dobrych"...
kupoval by som:
- bud pri fakulte (zaciatok Petrzalky pri Ekonomickej)
- Ruzinov - ale naozaj Ruzinov, nie nejake tie "spin-off"... lebo Ruzinov je aj Vlcie Hrdlo apod... blizko business centier, fakult alebo v krasnom prostredi pri parku
- Karlovka je fajn, ale najst si nejaky dobry dom / miesto
- ludia si pochvaluju Bory (cela stvrt sa stavia, su to novostavby)
Hlavne si "ujasnite" v hlave, ze komu chcete prenajimat. Lebo mozte kupit Zwirn a bude to mat svoju klientelu alebo starsi byt v Ruzinove a to bude mat svoju klientelu...
Vyhol by som sa masovym obrovskym "mrakodrapom"...

zuzinka888
28. aug 2025

Tak podla toho komu chcete prenajimat- ci chcete mat stalych prenajimatelov (rodinu/ par). Ci sa chcete zamerat na turistov a kratkodobe prenajmy( stare mesto) alebo chcete studentov- ti vecne hladaju co najblissie ku skolam no su najmenej spolahlivi. .

majocka35
autor
28. aug 2025

@zuzinka888 tak asi skôr pár prípadne študenti nakoľko s krátkodobými prenajmami musí byť viac práce a nebývame tam niekde blízko.

pandorra
28. aug 2025

Investovat do bytu na prenajom sa v dnesnej dobe v Ba neoplati, navratnost nizka, precitaj si o ton zopar clankov.

majocka35
autor
28. aug 2025
@pandorra

Investovat do bytu na prenajom sa v dnesnej dobe v Ba neoplati, navratnost nizka, precitaj si o ton zopar clankov.

@pandorra Ďakujem

alkoholik
28. aug 2025
@pandorra

@pandorra Presne tak aktualne investovat cez 200 000€ do bytu uz nema zmysel na prenajom.Vsetko je len o cislach a zial tento biznis sa AKTULNE neoplaca.

majocka35
autor
29. aug 2025

@majocka35 Prosím vás je tu nejaký realitný maklér?

xtinka132
29. aug 2025

@majocka35 ahoj ja, pracujem v rk a je to tazka otazka. Zavisi to od Vasho rozpočtu. Najlepsie sa prenajimaju novostavby s parkingom, ja by som isla urcite do 2i v Ruzinove, blizko k Starému mestu. Ak mate obmedzený rozpocet, tak sa vzdy cudujem, ale ovocne sady vzdy velmi rychlo prenajmem za slusnu sumu. Ak by ste sa rozhodli pre starsi bytovy dom, tak si nezabudnite vypytat zalohovy predpis, aby ste neboli prekvapeni kolko sa tam plati za energie.

zuzanka.zuzu
29. aug 2025
@xtinka132

@majocka35 ahoj ja, pracujem v rk a je to tazka otazka. Zavisi to od Vasho rozpočtu. Najlepsie sa prenajimaju novostavby s parkingom, ja by som isla urcite do 2i v Ruzinove, blizko k Starému mestu. Ak mate obmedzený rozpocet, tak sa vzdy cudujem, ale ovocne sady vzdy velmi rychlo prenajmem za slusnu sumu. Ak by ste sa rozhodli pre starsi bytovy dom, tak si nezabudnite vypytat zalohovy predpis, aby ste neboli prekvapeni kolko sa tam plati za energie.

@xtinka132 prečo sa čuduješ ovocným sadom? aj my tam máme byt a do mesta sa vieme dostať neskutočne rýchlo (hoci som si myslela aká dopravná pohroma to je), kraaaasne upravený spoločný dvor (dá sa tam opekať, basket pingpong futbal zahrať, viac detských ihrísk podľa veku, workoutové fitko), škôlka priamo v objekte, potraviny priamo v objekte (a to sú tie čo sú otvorené aj počas sviatkov), blízko Avion Ikea kde sme na odrážadle prišli peši s 3r za cca 15-20 min prechádzkou.... akože na to ako o tejto lokalite rozprávajú ľudia čo to vidia maximálne na obrázku, tak sa tam reálne žije SKVELE 😎

anonym_131697
29. aug 2025
@majocka35

tilly
29. aug 2025
@majocka35

@majocka35 ja som

majocka35
autor
29. aug 2025
@tilly

@majocka35 ja som

@tilly môžeš mi prosím poslať ss

majocka35
autor
29. aug 2025
@xtinka132

@xtinka132 môžeš mi prosím poslať ss

silviakup
30. aug 2025

Byť v ba na investovanie sa vám neoplatí, skôr by som sa po pozerala po iných väčších mestách, kde tie ceny sú nižšie.

majocka35
autor
30. aug 2025
@silviakup

Byť v ba na investovanie sa vám neoplatí, skôr by som sa po pozerala po iných väčších mestách, kde tie ceny sú nižšie.

@silviakup ďakujem

misanthropicdann
3. sep 2025
@pandorra

@pandorra oplatí, hlavne keď je na hypotéku, človek nepotrebuje mat pozitívny cashflow stačí aby bol pre človeka udržateľný a môže smerovať na zhodnotenie.

majocka35
autor
3. sep 2025
@misanthropicdann

@pandorra oplatí, hlavne keď je na hypotéku, človek nepotrebuje mat pozitívny cashflow stačí aby bol pre človeka udržateľný a môže smerovať na zhodnotenie.