icon

Vaše skúsenosti s hysterektómiou v Bratislave?

bellugia
5. máj 2026

Ahojte, mám 45 rokov a endometriózu... Cysty, myómy, zrasty. MRi tiež neukázalo nič dobré...Niekoľko rokov beriem Zlyndu, ale už mi gyn.povedala, že síce sa cítim fajn, ale procesy to nezastavilo. A tak mám šarapatu v tele, maternica sa zväčšuje. Vraj mi odporúča vybrať maternicu a jeden vaječník. Tak som si poplakala.... Čakajú ma konzultácie... Odporúčala mi Ružinov. Aké máte skúsenosti s týmto zákrokom? Ako ste to zvládli? Na čo sa pýtať, čo mi odporúčate... Ak ste z okolia BA alebo priamo, kam ísť? Ďakujem za každé info.

krasneleto
5. máj 2026

@bellugia ahoj, som rok po ... kamoska takisto... kazda z ineho dovodu, iny priebeh aj sposob operacie-- ja 42 kvoli hroziacej rupture maternice s odstranenim vajcovodov s ponechanim vajecnikov a krcka- klasickym rezom cez brucho. ja aktualne az do menopauzy v pohode... ona 32 rakovina maternice, laparoskopicky, s odstranenim vajecnikov, vajcovodov aj krcka... ona nasadeny estrogen kvoli predcasnej menopauze... mna bololo brucho , ju spodok... ja bez drenov, ona s drenmi... obe stastne ze zijeme... ja som mala 25 dnove cykly, ona MS raz za 10 rokov... ja dnes stastna ze neviem co je nekomfort, ona stastna ze zije a nemusela byt ozarovana... mna operovali v galane, ju na onkologii v ba.. aky mas dovod na plac ? podla toho co pises, mas tazkosti, rodit uz asi neplanujes... kludne sa pytaj , odpoviem na cokolvek...

svetlusska
5. máj 2026

Ahoj ja som rok po hysterektomii, vajecniky mi ostali..mala som vela myomov, najväčší mal veľkosť detskej hlavičky.maternicu som mala ako v 3 mesiaci tehotenstva..na opku som isla ked som mala 37 rokov... všetci na oddelení sa cudovali ze prečo taka mladá pokial ma nevysetrili 🙂 najväčší myom bolo cítiť aj zvonka na bruchu pri prehmate. Na ultrazvuku pri čísle 15 lekárka prestala počítať.ja som mala hrozne silné kramy (pokazeny vodovodny kohútik akoby) a lekár sa na vyšetrení vyjadril ze maternica je ako sito kvôli myomom. V roku 2017 som bola na laparke kde mi všetky myomi odstranili.. antiku som nemohla kvôli inym problémom s liekmi. Cize myomi nemalo co tlmit.

Po opke som sa v rámci možností cítila ok.. robili mi bikiny rez, laparka sa nedala.cize trocha opatrnejšie musis vstávat a celkovo opatrnejsie sa pohybovať...inak som okrem bolesti chrbta z tvrdsej postele necítila žiadny diskomfort. Ja som ale z vychodu takze co sa týka nemocnice neporadim

anonym_17f086
5. máj 2026

@bellugia Je mi úprimne ľúto, že máš takéto problémy. Chápem aj to, že si si poplakala. To je normálna reakcia. Ale na tú operáciu asi budeš musieť ísť. Daj si pred ňou odobrať vajicka. Neboj sa, existuje umelé oplodnenie. Takže deti budeš môcť mať aj po nej.

svetlusska
5. máj 2026
@anonym_17f086

@bellugia Je mi úprimne ľúto, že máš takéto problémy. Chápem aj to, že si si poplakala. To je normálna reakcia. Ale na tú operáciu asi budeš musieť ísť. Daj si pred ňou odobrať vajicka. Neboj sa, existuje umelé oplodnenie. Takže deti budeš môcť mať aj po nej.

@anonym_17f086 pri hysterektomii pride o maternicu...

volterra
5. máj 2026
@anonym_17f086

@anonym_17f086 si kompletná? Po hysterektomii bude môcť mať deti? 🤦Radšej sa dovzdelavaj a nekomentuj to, čomu nerozumieš.

svetlusska
5. máj 2026

A ešte doplním som zabudla, nemohla som dlho stať, a chodiť tiež zo začiatku len par metrov mi stačilo..rychlo som sa unavila a musela si ľahnúť... postupne to bolo lepšie.. držím prsty nech ti to všetko dobre dopadne.

krasneleto
5. máj 2026
@anonym_17f086

@anonym_17f086 v 45 si asi vajicka odobrat nema velky vyznam... a po dalsie... kde by to dieta asi tak vynosila podla teba? v krku? trochu sa douc