Vlak z Bratislavy do Bystrice

3. dec 2024

Ahojte, necestujem veľmi vlakmi, potrebujem sa dostať z BA do BB. Našlo mi tieto dve spojenia, vedeli by ste mi poradiť, ktoré bude lepšie? Neviem aký je rozdiel medzi nimi. Akurát ten skorší vlak mi v aplikácii CP ani nevyhľadalo, neviem prečo, môže sa stať, že nepôjde?

btus
3. dec 2024

no, ten cez Kozárovce, Prečo chodiť cez Vrútky?

deti95060810
3. dec 2024

však zadaj odkiaľ - kam pôjdeš... deň , čas... ak ti nevyhľadá tak asi nejde v ten deň...
napíš kedy , kde a o koĺkej... vyhľadám...

katariiinkaa
3. dec 2024

Pozor, na jednom máš dátum 7.12., na druhom 8.12.. tak si to radšej skontroluj kým kúpiš lístok 🙂

deti95060810
3. dec 2024

inak načo pôjdeš do Vrútok - však to si od B.B. vzd. 80 km... to je aj 2 hod cesty.
to nie je dobré.

mamina7070
3. dec 2024

BA -BB je lepsie ist busom

ak uz tak potom cez kozarovce len tam je nahradna autobusova doprava do novej bane
a cestu mas 4 hodky minimalne

sisska96
3. dec 2024

Bratislava - Banská Bystrica je aj priamy spoj

ludmilaka
3. dec 2024

BA-BB ti ide priamo. Kozárovce sú spomenuté, lebo je výluka. To znamená, že na pár zastávok vás preložia na bus a potom späť na vlak. Chodíme už 2 roky tak.

autor
3. dec 2024

@katariiinkaa áno viem, ale podľa aplikácie železníc ide v rovnakom čase tento vlak aj v sobotu, len som zlý deň screenshotla. ...

@deti95060810 potrebujem sa v sobotu dostať z BA do BB. V BB potrebujem byť najneskôr o 20:00... Jedna aplikácia mi ten vlak vyhľadá a druhá nie , tak som z toho zmätená...

@mamina7070 presne tá náhradná autobusová má celkom štve, pôjdem s kočíkom aj kufrom ťažšie sa mi bude prestupovať....

10zabka
3. dec 2024

žijem v BB, do BA chodím viackrát za rok, ale nikdy som nešla tam a nevracala sa cez Vrútky. Bohužiaľ, priame vlakové spojenie kvôli výluke na trati nenájdeš.

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
3. dec 2024

autorka asi najlepšie bude ísť týmto vlakom
13:52 - BA
17:47 - BB

veva24
3. dec 2024

My chodíme práveže len cez Vrútky.

10zabka
3. dec 2024

výluka bude trvať do 14.12.2024... dúfajme
https://www.zssk.sk/wp-content/uploads/2024/05/...

deti95060810
3. dec 2024

môžeš aj autobusom
7:45 - BA
10:30 - BB

valiant
3. dec 2024

Isla by som busom. Ci ty chces prestupovat z vlaku na vlak s kocikom a kufrom?. Normalne zlozis kocik, zaplatis za neho a daju ho v buse dole ku kufrom. Vyber si bus a zavolaj si do danej spolocnosti

sovica
3. dec 2024

@autorka, cez Blablacar si neskúšala ešte cestovať? Pár voľných spojov na sobotu 7.12. z BA do BB tam ešte máš:
https://www.blablacar.sk/search?fn=Bratislava%2...

deti95060810
3. dec 2024

13:05 - BA Autob. stanica
16:25 - BB

autor
3. dec 2024

Je nejaká šanca , že mi pri prestupe do autobusu nebudú môcť zobrať kočík? Nebudem ho môcť zložiť, dieťa bude musieť sedieť, je to väčší kočík.

mamina7070
3. dec 2024

no to je veru a velka , kocik sa musi dat zlozit to nie su take tie linkove busy co kedysi chodili ze aj dva kociky sa tam dali
ale kludne im napis ze ake typy busov budu pouzite na nahradnu prepravu

valiant
3. dec 2024

Sla som tym vlakom aj s tou vylukou a prestupom na bus a vlak. Neviem ci som mala stastie, ale take natrepane boli tie autobusy, strasne dlho trvalo kym sa vsetci ludia z vlaku natlacili do autobusov. Ci brali batozonu aj dole, to si nepamatam. Mozno niekto poradi.

vanilkovazmrzka
3. dec 2024

Do bb neexistuje spoj bez prestupu??

10zabka
3. dec 2024

@vanilkovazmrzka vlakový do 14.12. nie

vanilkovazmrzka
3. dec 2024

@10zabka ano uz som vyrozumela z komentarov..

@autorka ak necestujem hromadnou dopravou casto, volila by som radsej priamy autobusovy spoj, kocik ti uskladnia v batozinovom priestore, ak mas moznost zober co najskladnejsi…

autor
3. dec 2024

@vanilkovazmrzka no práveže potrebujem veľký kočík a dieťa nevyberať.

@veva24 prosím ťa, a zvyknú tie vlaky meškať? Lebo píšu, že v prípade meškania sa vlaky nečakajú.

valiant
3. dec 2024

Vo vlaku chces mat kocik s vanickou a v nom dieta celu cestu? To len v extra voznoch sa da. A si uvedom, ze to musis dostat hore. Do BB neidu nizkopodlazne.
Tie vlaky sa cakaju, lebo je to vlastne ten isty spoj, len docasne prepojeny v strede cesty autobusom.

mamina7070
3. dec 2024

aky mas kocik? lebo to s takym klasickym hlbokym ani nenastupis do vozna ak nebude radeny detsky a ani tam nedas taky kocik ku kupe

autor
3. dec 2024

@valiant
@mamina7070 tak teraz som zmätená lebo keď som sa informovala na železnici tak mi povedali, že mám hľadať vlak s označením vozičkára , že tam kočík naložím 🙈 . Mám športový kočík, ale dieťa je po zákroku , môže sedieť len v polosede alebo byť v ľahu.

mamina7070
3. dec 2024

a potom ste nemali ist sanitkou?

mamina7070
3. dec 2024

Prvy mas so symbolom tam by mal byt vozen (ten je aj pre rodicov a deti aj pre vozickarov)
ale druhy uz nie

valiant
3. dec 2024

Ano, byvaju radene take vozne, musis si pozriet, ci je zaradeny. Ale ze je pre "vozickara" neznamena, ze je nizkopodlazny. Normalne cez taky otvor na vagone vylozia hore vozik a v tom vagone je kupe, kde je prazny priestor pre vozik.
Cize budes spolu s obsluhou davat hore, v kozarovciach dole. Potom do busu (ak bus vobec bude mat miesto na batozonu), potom z busu hore do vlaku a v BB zase dole z vlaku.
Ale uz chapem, ze dieta v buse nemoze ist celu cestu, lebo nemoze sediet na klasickom sedadle. Bus je teda bezpredmetny.
Vlak bude ostara. Dojdes unavena a vystresovana.
Zvazila by som ten blablakar, spolujazdu.