Vybrať starší byt v Dúbravke alebo novostavbu Rakyta?
Dobry den, keby ste si mali vybrat z tychto dvoch moznosti, ktoru by ste skor brali a preco?
4 izbovy zrekonstruovany byt v starom ale prerobenom panelaku v Dubravke alebo 3 izbova novostavba v developerskom projekte Rakyta?
Pre ostatných, aby nemuseli googliť, ako ja: Tá Rakyta je v Devínskej Novej Vsi. A tým je to pre mňa aj vyriešené: do DNV by som nešla.
4i v Dúbravke. Rakyta je postavená na poli s jednou pristupovou cestou, kde ráno bývajú mega veľké zápchy a asi sa to v budúcnosti len zhorší. V Dúbravke je plusom električka.
Ta Rakyta je des, jeden barak niekde v poli
Urcite 4 izby a urcite Dubravka. Aspon pre mna
Ahoj, ak by som si teda mala vybrat len podla lokality ( lebo nic viac vlastne neviem o nehnuteľnosti) tak Dubravku....a to hlavne pre elektickove spojenie ( je pravda, ze uz teraz chodia plne,ale chodia a casto) , do Devínskej su stale zapchy....ja som z Karlovky a do mesta sa viem dostat naozaj pomerne rychlo 😉
Čo preferuješ ty? Ako vnímaš starý panelák vs. novostavbu? Ako je riešené parkovanie? Potrebujete 3i alebo 4i? Čo znamená zrekonštruovaný byt, čo všetko prešlo rekonštrukciou? Ako vnímaš lokalitu, dochádzanie?
Dúbravka
@biba_18 Devínska je strašne ďaleko od centra Bratislavy. Akože, ani Dúbravka nie je práve blízko, ale tá je aspoň tak nejak kontinuálne spojená s mestom, kdežto Devínska je doslova mimo. Okrem toho mi je strašne nesympatická. Netuším síce, ako vyzerá ten konkrétny developerský projekt, ale baby píšu, že barak v poli. No a presne taký dojem som vždy mala z tej Devínskej, že sú to proste paneláky v poli, v bývalej malej dedinke pri Bratislave.
Rakyta 3i 68m2. A ta cena 🙈
Radsej tu Dubravku
@natalka13 tak ja nechapem ze ludia su schopni vysolit tolke prachy za 4izbak naprk, ked za to moze byt dom.
@balerina2025 v Bratislave nie tazko pozemok kupi za tu cenu.
@natalka13 da sa zohnat ale urcite nie novostavba. dlho pozeram reality. a ano, da sa zohnat aj za 1000 000 🙂 to je pravda
@h2
Bývala som v Devínskej 10 rokov, pracovala som v centre mesta, dochádzala som MHD, bolo to úplne v pohode. Keby nezoženieme v inej časti BA dom, ostaneme tam žiť, bolo nám tam super! Každopádne do tej Rakyty by som nešla ani zadarmo. Ak je to to, či si myslím, tak je to fakt barák v poli a ako bonus hneď vedľa železničnej trate.
@balerina2025 pozemok v BA? Kde? A aspon 6arov. Okrajove casti nejdu po 500e/m2
O Rakyte tu pisu negativne ludia ktori projekt ani v rychlosti nevideli
Nieje to ziadny "jeden"barak v poli s jednou pristupovou cestou
Zvolila by som novostavbu
A z DNV je dostupnost uplna rovnaka ako aj z inych mestskych casti
Typicka slovenska crta vsetko negovat!
@zemis tak novostavba ma svoje vyhody v tom ze je to nove. uz teraz su sprisnene štandardy, tak si nemyslim ze pouzivaju nekvalitne materialy, a ak to je hn ed na zaciatku DNV, to je dobra poloha.
@zemis Z DNV je dostupnosť úplne rovnaká, ako z iných mestských častí? O dostupnosti do centra BA sa bavíme. Akože, prežila som 34 rokov svojho života v Ružinove a veľakrát som z centra mesta išla domov peši, moja mama býva na začiatku Nového Mesta (kúsok od Račianskeho mýta), čiže prakticky v širšom centre... myslím, že toto sa nedá porovnávať. Jasné, že dostupnosť je. Aj odtiaľ, kde teraz bývam (dedina pri BA) mám dobrú dostupnosť do centra, konkrétne pri Eurovei som autom mimo špičky za 22 minút. Napriek tomu sa to s bývaním v Bratislave, čo sa dostupnosti týka, nedá porovnať. Nechápem zmysel tej poznámky o typickej slovenskej črte. Autorka sa pýta na voľbu z dvoch možností. Tak logicky, ak vyberám jednu z možností, nemôžem si vybrať aj tú druhú. A keď napíšem, prečo, tak tá druhá možnosť z toho vyjde negatívne. Ako by to urobil aj obyvateľ inej krajiny. Či všade inde sú všetci so všetkým spokojní? Len blbá Slovač všetko neguje?
@zemis
Ok, nie je to jeden barák, bude to štvrť … tak o 10 -15 rokov to možno bude stáť celé. Bývala som v DNV 10 rokov, poznám to tam veľmi dobre. A je to mimo obce, v poli a za všetko budú ľudia musieť chodiť “na sídlisko”. Tiež sme šli bývať do projektu, ktorý začínal uprostred poľa ako jeden barák. Šli sme bývať do druhého. Celý čas, čo sme tam boli sa tam stavalo, keď sme odchádzali, ešte to nebolo dokončené. Takže aj toto by som zvažovala, či chcem bývať tak dlho na mieste, kde bude stále stavebný ruch a za mňa by tá vlaková trať bola veľmi významný faktor. Tam nechodí nejaký motoráčik raz denne ako niekde cez malú dedinku, tam chodia vlaky vkuse, je to jedna z kľúčových železničných tratí. Ale jasné, sú ľudia, ktorí toto riešiť nebudú. Áno, dostupnosť je, ALE už vzhľadom na vzdialenosť treba ráno rátať so zápchami. Dochádzala som odtiaľ aj MHD aj autom do rôznych lokalít BA a zápchy boli každé ráno, všade! Posledná vec, novostavbu sme kupovali 3x, 3x sme riešili problémy so zatekaním. Autorka, keď sa rozhodnete pre novostavbu, nekupujte byt rovno pod strechou alebo pod terasou … to len tak na okraj.
stali sme pred podobnou dilemou minuly rok. Vybrali sme si 4-izbovy byt v Dubravke. Na novostavbe nas odradila okrem ineho finalna cena (spolu s parkovanim a kobkou) a boli tam male izby. Nevyhodou je tiez stavebny ruch a prach nonstop. Kamoska byva v Ceresniach a hovori, ze 6 rokov byva na stavbe, zeriavy idu aj v noci. My sme hladali pokojne byvanie, preto sme si vybrali byt v zastavanej casti.
Za mňa skôr Dúbravka, aj keď jedno aj druhé je fajn. A celkovo určite radšej táto lokalita, ktorá je v blízkosti prírody ako dýchať smrad zo Slovnaftu. Ale áno musím dať za pravdu, že z Ružinova a pod. je dostupnosť do mesta lepšia, ale nie každý chce bývať priamo v meste

aká rozloha? aké veľké izby? aká veľká kuchyňa? aké podlahy? aké kúrenie? aké parkovanie? a tak ďalej …