Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Prosím vás, viem, že tu už je toho veľa a lezie vám to na nervy. Ale dnes tu zarezonoval jeden príspevok o poštárke a zaručenej informácii o potvrdenom víruse. Veľmi pekne vás chcem poprosiť, nechajte zverejňovanie zaručených informácií na Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky. Nechajte si informácie od “dôveryhodných” zdrojov pre seba. Okrem toho, že môžete šíriť paniku, môžete tým ľudom veľmi, veľmi ublížiť.

    Pozerám správy a akurát hovoria o tragédii v Myjave. A vedľa mňa sedia moje baby. 4r a 2r. Ani si nechcem predstaviť, že by sa to stalo im. Veď sú ešte také krehké, lásky moje. Úprimnú sústrasť rodine a veľa zdravíčka pre drobčeka, nech sa z toho čo najskôr dostane.

    Lietam v tom tiež, lietam v tom rád... 😄 2/18 vs 2/20

    (2 fotky)
    gab1sol
    30. apr 2019    Čítané 636x

    Testujeme známu značku - Nivea

    Keď sa objavila možnosť testovať produkty značky Nivea, neváhala som a rozhodla som sa zapojiť. Potešila som sa, keď som bola vybraná. Produkty sme doma aj poriadne otestovali, ale keďže “človek mieni, Pán Boh mení” a dievčatá si na striedačku posunuli menšie zdravotné ťažkosti, recenzovanie nedopadlo podľa mojich predstav. A tak dúfam, že sa mi to podarí dobehnúť aspoň v tomto článku. 😊

    Nivea ako taká sa objavila už v roku 1911, kedy sa začala písať história firmy a jej výroby. Ja osobne Niveu používam už od detstva, v podstate od doby, keď mi rodičia dovolili vybrať si v obchode šampón, ktorý chcem používať na vlasy, či mydlo do kúpeľa alebo opaľovací krém na leto. Aj keď paradoxne tú známu modrú plechovú krabičku som mala asi len raz. Značke som ostala verná aj pri deťoch, čo sa detskej kozmetiky týka.

    Na testovanie sme do balíčka dostali ochranný krém proti chladu a vetru, micelárny šampón a gél, ošetrujúci olej a krém na tvár, telo a zadoček.

    Ochranný krém proti chladu a vetru

    Keď som otvorila balíček a našla tam tento krém, ostala som prekvapená - prečo mám testovať krém proti mrazu v apríli? Keďže krém sme prvýkrát kúpili, keď sme sa s vtedy 8-mesačnou prvorodenou vybrali do Jasnej na pobyt a hlásili silné mrazy (pocitovo až -25 °C). Vtedy som hľadala niečo, čo by jej chránilo líčka. Takže mám ho otestovaný v mraze, no teraz som ho testovala aj vo vetre. Bývame na kopci a naša ulica je dosť veterná. Tak som ho vyskúšala. A fungoval, konečne dcérka neprišla domov s ružovými líčkami vyštipanými od vetra. 😊 Pre mňa jediné negatívum - keďže je dosť tuhý, ťažko sa rozotiera a na tvári ostáva biely film.

    Verdikt - odporúčam.

    Micelárny šampón a micelárny gél

    Ako som už spomínala vyššie, Nivea má u nás doma čestné miesto. Preto bolo fajn vyskúšať aj túto novinku. Taká klasika - jednoduché dávkovanie vďaka pumpičke, pena v kúpeli dostatočná, vhodné na citlivú detskú pokožku (keďže baby mali v posledných dňoch hnačky a teda som ich častejšie sprchovala a zadočky umývala aj mydlom/gélom). No, vôňa ma tentokrát neočarila. Asi to bude tým, že už navždy budem mať zafixovanú tú babätkovskú vôňu s inou Niveou (modrá fľaša). Ale to je len môj subjektívny názor.

    Verdikt - odporúčam.

    Ošetrujúci olej

    Ďalší produkt, ktorý sme doma už mali. A nekúpila som ho ako súčasť detskej kozmetiky, ale už dávno predtým. Každé leto, keď prestala sezóna opaľovania, sa moja pokožka menila na suchú, popraskanú púšť. Vyzeralo to strašne a ani neustále natieranie sa telovým krémom nepomáhalo. Až som si raz dopriala horúci kúpeľ, do ktorého som naliala tento olej. Už hneď po kúpeli stačilo, aby som sa utrela uterákom a všetká tá sucha koža išla dolu. No opálenie ostalo a moja pokožka nebola fľakatá. A keďže je to detský olej, používajú ho aj baby. Najmä staršia. Má ekzém a ten treba mastiť. Neosvedčilo sa nám používanie jedného prípravku a tak to pravidelne meníme - raz ju natierame večer pred spaním krémom, raz ju vykúpeme v ovsených vložkách, raz do kúpeľa dám olej. A teda, v našom prípade je to práve ošetrujúci olej Nivea.

    Verdikt - odporúčam.

    Krém na tvár, telo a zadoček

    Musím sa priznať, že čo sa týka prebaľovania, ostávam verná Sudokremu, ale toto bolo fajn vyskúšať. Páči sa mi to, že je taký “na všetko” - stačí jedna tuba a môžem ho použiť na zadoček pri prebaľovaní mladšej, na moje suché ruky, či len tak si natrieť nohy, alebo staršej natrieť tvár, proste taký všestranný. Je mastný, ale dobré sa rozotiera a nelepí. Ideálna vec na cestovanie. A keďže my sme často na cestách, určite ho budem brávať všade so sebou. 😊

    Verdikt - odporúčam.

    Áno, rozhodla som sa, že všetky produkty v mojom testovaní prešli. Nie, nebol to prikaz “zhora”, len Nivea je značka, ktorej som už roky verná a nikdy ma nesklamala. A i naďalej bude u nás doma používaná. 😊

    gab1sol
    27. aug 2018    Čítané 270x

    Testovanie dm vol.2 - náš druhý letný balíček.

    Tak ako minulý rok, aj tento rok sa nám pošťastilo otestovať letný balík produktov Balea z dm Drogerie Markt. (pozn. recenziu na prvý balíček zameraný skôr na produkty BabyLove nájdete v mojom blogu https://www.modrykonik.sk/blog/gab1sol/article/dm-testovanie-ako-sme-skusali-neskusal-6e05m1/)

    A ako som si našla aj minulý rok pár kúskov, ktoré kupujem doteraz, aj tentokrát ma niektoré produkty naozaj oslovili. Takže pekne odzačiatku.

    Balea osviežujúci sprej.

    Vodu v spreji doma poznáme, najviac využívame čistú, bez vône, ale občas kúpim aj nejaký ten voňavý. Skvelo osviežia počas horúcich letných dní… A malé deti (aspoň naša dvojročná) má z toho náramnú zábavu. 🙂

    Verdikt - odporúčam - sprej vodu rozpraší na mikrokvapky, takže pokožka po aplikovaní nie je mokrá, len príjemne schladená.

    Balea guľôčkový dezodorant s vôňou kvetov

    Je to dezodorant, takže žiadne zázraky nečakajte (ako pri antiperspirantoch). Krásne vonia, ale práve kvôli tomu, že to je deo, tak velmi dlho nevydrží. A čo bolo pre mňa veľkým mínusom, že nechával škvrny na tmavom oblečení

    Verdikt - neodporúčam - radšej ostanem verná sprche a antiperspirantu.

    Balea telové mlieko

    Telové mlieko s vanilkou a rebarborou sľubuje sladkú vôňu a sviežosť. Sladkosť spĺňa, tá je naozaj intenzívna, ťažká, na leto až veľmi. Preto je podľa mňa ťažké dosiahnuť sviežosť.

    Verdikt - neodporúčam - vôňa bola pre mňa ťažká, až nepríjemná. A navyše mlieko sa nie najlepšie rozotieralo.

    Balea Fuss balzam na nohy

    Svojou vôňou mi pripomenul saunový svet z kúpeľov, kde sa miešali vône z parných saun a vonných olejov. Balzam sa dobre zorotiera a na pokožke zanecháva jemný film. Ak sa prinútim (keďže som si nohy predtým nenatierala), tak ho začnem používať pravidelne.

    Verdikt - odporúčam - najmä pre tých, ktorí majú suché nohy.

    Balea krém na ruky

    Z tohto krému mám zmeišané pocity. Je dosť mastný a veľmi dlho sa vstrebáva, ale je určený pre suché ruky, tak asi to tak má byť. Vôňa exotického ružového pomela je celkom príjemná a osvieži počas letných dní.

    Verdikt - (ne)odporúčam - ak máte ruky suché, je to správna voľba.

    SUNDANCE sprej na opaľovanie s karoténom, OF 15

    Verdikt - odporúčam - aj keď škoda, že nie je na výber viac OF.

    Balea gel na holenie

    Aj keď v lete preferujem skôr epiláciu, gel na holenie mám doma vždy. A poslednú domu kupujem len značku Balea. Viem, že každá pokožka reaguje inak, ale mne sa na ňom páči, že tú moju nedráždi. A vôňa broskyne a citrónu je príjemná.

    Verdikt - odporúčam - vhodný aj pre citlivú pokožku.

    Balea suchý šampón na vlasy

    Verdikt - neodporúčam - na trhu sú aj lepšie suché šampóny.

    Balea MEN sprchovací gél 3v1

    Keďže ide o mužský produkt, tak citujem: “Neohúril, ale ani neurazil.” Čo však manželovi vyhovovalo, že je to 3v1, keďže uprednostňuje minimum produktov.

    Verdikt - neutrálny.

    Babylove plienky na plávanie

    Asi sa budem opakovať, ale babylove plienky na plávanie poznáme, už dávno kupujeme. Oproti tým starším, sú mäkšie a pružnejšie, vďaka čomu sa lepšie naťahujú.

    Verdikt - odporúčam - veď aj preto som im ostala verná aj pri druhej dcére.

    Babylove osuška s kapucňou

    Doma ich máme viac a určite aj túto zaradíme do pravidelného uživania, keďže je hebká a dobre saje vodu.

    Verdikt - odporúčam.

    SUNDANCE detský sprchovací gél a šampón po opaľovaní 2v1

    Voči tomuto produktu mám len jedinu výhradu - keďže malá je bublinkový maniak, trošku mi vadilo, že nerobí v kúpeli viac peny, ale inak super a krásne vonia. 🙂

    Verdikt - odporúčam - nielen pre drobcov.

    A moje/naše testovanie je opäť na konci. @konik_testuje, opäť ďakujem, že som sa mohla zúčastniť testovania produktov spoločnosti dm. Opäť som objavila nové veci. Tentokrát ma nie všetky oslovili, ale našla som si aj nových favoritov. Tak teda, ja aj naďalej ostávam verná dm drogerie markt. 🙂

    Gabika

    gab1sol
    7. júl 2017    Čítané 499x

    Dm testovanie. Ako sme skúšali/neskúšali dm produkty.

    Značku dm poznám už od čias, kedy som navštevovala základnú školu. A to už je pár rokov. Potichu som sledovala takmer všetky testovania na MK, ale keď prišla príležitosť vyskúšať detské produkty, neváhala som a zapojila som sa. Veď odkedy máme našu Peťku, návštevy v dm sa u nás stali pravidlom. 🙂 A tak sa k nám dostal balíček plný produktov.

    Na úvod sa však musím priznať, že obvykle kupujem iné, konkurenčné značky, takže aj keď som značku babylove poznala, takmer všetko bolo pre mňa novinka. A teraz už samotné “testovanie”:

    Opaľovacie krémy Sun Dance pre deti OF30, OF50

    Balík obsahoval dva opaľovacie krémy - jeden s rozprašovačom a ochranným faktorom “30”, druhý s ochranným faktorom “50”. Keďže ja silný faktor nepoužívam, testovačom bola moja polovička s našou malou láskou. Manžel vyskúšal OF30 (samozrejme, ako milujúca manželka som mu ochotne natrela chrbát 🙂 ) a konečne neprišiel od vody spálený (hlavne ten chrbát 😀 ). Silnejším faktorom, OF50, som natrela Peťku, aj keď kvôli jej veku som sa ju snažila takmer stále držať v tieniku.

    Verdikt - odporúčam. Oba sú ľahko roztierateľné, neostávajú mastné, biele fľaky, sú vodeodolné a naozaj krásne voňajú. Určite ich beriem aj na letnú dovolenku k moru.

    Babylove plienky na plávanie

    Tieto plienky sme veľmi testovať nemuseli, lebo ich dôverne poznám. 🙂 Peťka “pláva” už od svojich 2 mesiacov, aj keď sa nehoda nikdy nestala (a to chodíme do bazéna min. raz za týždeň), nechcem riskovať. Preto plienky na plávanie sú neoddeliteľnou súčasťou našej výbavy.

    Verdikt - odporúčam, ale mám jedno “ale”… Možno je to Peťkinými bucľatými stehienkami, ale pri týchto plienkách sa neriadim kilami uvedenými na obale, ale vždy som kupovala o číslo väčšie a dnes sme už na veľkosti L (sú od 12kg, čo Peťka ešte ani nedosiahla). Aj tieto plienky sme posunuli nášmu mladšiemu susedovi. 🙂

    Babylove sensitive vlhčené utierky s pantenolom

    Aj keď sme ich pri prebaľovaní nepoužívali, nakoľko Peťke veľmi nesadli, doma sme ich mali stále. Máme psíka (trošku väčšieho, labradora 🙂 ), ktorý je s Peťkou kamarát, ona ho rada kŕmi, keď sa akože nepozerám, on ju za to rád oblizuje, takže ich spotreba je u nás vysoká… A odkedy sa snaží Peťka papať samostatne (a okrem úst jedlo často skončí aj na nose, na líčka, občas aj na čele), používam ich aj po jedení… (áno, Peťka dodržiava hygienu a umývame ju nielen utierkami, ale aj vodou a pravidelne sprchujeme 🙂 ).

    Verdikt - odporúčam, najmä tie s tým boxom (v predaji aj bez boxu), pretože nevyschnú ani po dlhšom čase, kedy nie sme pár dní doma.

    Babylove jednorazové podbradníky

    Podbradníky sme taktiež nemuseli testovať. Dostala som sa k nim náhodne, keď začala papať prvé príkrmy, bola veľká sranda s úsmevom pľuť mrkvu na mamu a my sme išli na týždeň za tatinkom do Bratislavy. A ako to býva pri balení, na pár vecí som zabudla. Medzi nimi bol aj podbradník. Aby nebola celá zababraná, kúpila som v dm tieto podbradníky. Super vec, najmä ak s dieťatkom cestujete.

    Verdikt - odporúčam najmä na cesty.

    Babylove maslové špaldové keksy a Babylove BIO ovocné chipsy

    Keksíky mali u Peťky obrovský úspech, keďže ona takéto maškrtky veľmi, veľmi rada… 🙂 A že sú zdravé, špaldové, tak to je ďalšie plus. Ovocné chipsy som skúsila ja, nakoľko sú odporúčané až od 4 rokov. Musím priznať, že som čakala niečo iné, nijako ma neoslovili, zdáli sa mi bez chuti, akoby som žula polystyrén.

    Verdikt - sušienky vrelo odporúčam, chipsy odo mňa dostávajú STOP.

    Babylove porciovač mlieka

    Doma sme mali porciovač od konkurencie, ale keby som sa dostala skôr k tomuto, nebola by som proti. Dá sa využiť nielen ako porciovač mlieka - v našom prípade sme ho použili na keksíky a ovocie. A aj keď mliečko Peťka pije už len pred spaním, občas sa stane, že jednu dávku potrebujem mimo domu. A práve v tomto sa mi viac páči dm porciovač, keďže jednotlivé nádobky sa dajú použiť aj samostatne.

    Verdikt - odporúčam všetkými desiatimi.

    Babylove detská športová fľaša

    Jediný produkt, ktorý sa nám nepodarilo otestovať. Ale už teraz sa teším, keď pri našich potúľkach na bicykli budeme obe vybavené krásnymi fľašami - ja tou svojou a Peťka tou krásnou s medvedíkom čistotným od dm.

    Verdikt - neviem posúdiť, nakoľko je určená pre deti 18+ a Peťka ešte nevie piť z tohto typu fľaše.

    Babylove BIO ochutená pramenitá voda a Babylove BIO jablko, čierne ríbezle, báza

    Ochutenú vodu Peťka vyskúšala, nezaujala, vypila som ja a z krabičky so slamkou sa stala skvelá hračka na rozvoj jemnej motoriky… 🙂 U nás viac frčí čistá voda. Na testovanie ovocného nápoja sa podujal tatinko. Takže citujem: “Na to, že to je BIO, neprišlo mi to ako BIO. Síce s chuťou jablka, ale bolo to úplne jemné, až umelé.” Navyše podľa upozornenia na etikete nápoj obsahuje sacharidy, ktoré pri zvýšenej konzumácii môžu viesť k vzniku zubného kazu (áno, toto upozornenie je napísané na etikete nápoja, ktorý je určený pre deti 4M+).

    Verdikt - neodporúčam, toto nebudú veci, ktoré v budúcnosti budeme nakupovať v dm.

    A moje/naše testovanie je na konci. @konik_testuje, ďakujem, že som sa mohla zúčastniť testovania produktov spoločnosti dm a dúfam, že svojim testovaním som oslovila aspoň pár mamičiek, ktoré pri najbližšej návšteve predajne siahnu aj po produktoch Babylove. Ja tak určite urobím. 🙂

    Gabika