icon

Vyhľadať gastroenterológa v Bratislave: Výmenný lístok alebo samoplatca?

Dnes o 14:53

Ahojte, prišla som sa poradiť oplatí sa tohto lekára riešiť cez výmenný lístok alebo je lepšie to riešiť ako samoplatca?
Jedna sa o to že mám malé bábätko tak si chcem ušetriť návštevu všeobecného a rovno by som išla na gastro. Mám ťažkosti že posledné stolice mám krvavý hlien a nepozdáva sa mi to. Aj keď od pôrodu som mala nejaké problémy bola som u proktoga a urobil aj rektoskopiu a to bolo v poriadku ale nechcem nič podceniť. Tak teraz neviem či to mám riešiť so všeobecným a doniesť mu stolicu alebo sa rovno objednať. Ak rovno objednať viete nejakú kliniku odporučiť? Ďakujem veľmi pekne.

anonym_30e350
Dnes o 15:31

Samoplatca? Si sa zblaznila? Ved aj u sukromnych lekarov sa niektore ukony hradia poistovnou. Ako samoplatca by si sa nedoplatila. Pekne k lekarke vymenny listok a najst si dobreho gastroenterologa

autor
Dnes o 15:45
@anonym_30e350

Samoplatca? Si sa zblaznila? Ved aj u sukromnych lekarov sa niektore ukony hradia poistovnou. Ako samoplatca by si sa nedoplatila. Pekne k lekarke vymenny listok a najst si dobreho gastroenterologa

@anonym_30e350 ďakujem za názor nevedela som že ako to chodi tak predsa len zbehnem po výmenný lístok.
Nemá mi kto strážiť dieťa tak rozmýšľam dopredu aby som ju nemusela ťahať do čakárne kde sú chorí tak len preto takto uvažujem.

guudy
Dnes o 16:32
@anonym_autor

@anonym_30e350 ďakujem za názor nevedela som že ako to chodi tak predsa len zbehnem po výmenný lístok.
Nemá mi kto strážiť dieťa tak rozmýšľam dopredu aby som ju nemusela ťahať do čakárne kde sú chorí tak len preto takto uvažujem.

@anonym_autor ach, ved si zavolaj obvodnemu lekarovi a dohodni sa s nim, kedy si mas prist po vymenny listok

anonym_30e350
Dnes o 16:58
@anonym_autor

@anonym_autor no ved zavolaj lekarke,opis jej situaciu a nech ti dopredu pripravi vymenny listok a nemusis nikde cakat

anonym_179480
Dnes o 17:05

@anonym_autor nemáš tvrdú stolicu a praskne ti nejaká cievka?mne doktorka posiela oscanovany VL nech tam nemusím ísť skús...

autor
Dnes o 18:25
@guudy

@anonym_autor ach, ved si zavolaj obvodnemu lekarovi a dohodni sa s nim, kedy si mas prist po vymenny listok

@guudy bohužiaľ mám takú lekárku keď aj zavolám tak ma sestrička hneď zruší že si mám prísť zobrať casenku a prísť na vyšetrenie. Aj po výsledky treba chodiť osobne..

autor
Dnes o 18:26
@anonym_179480

@anonym_autor nemáš tvrdú stolicu a praskne ti nejaká cievka?mne doktorka posiela oscanovany VL nech tam nemusím ísť skús...

@anonym_179480 akože mám tvrdšiu stolicu stále a prokotlogvmi zistil tu takú trhlinu asi po pôrode. Len tohto som sa dosť zľakla keď som videla taký krvavý hlien a nechcem to fakt podceniť ak by to bolo niečo iné a nie nejaká banalita..

guudy
Dnes o 18:27
@anonym_autor

@guudy bohužiaľ mám takú lekárku keď aj zavolám tak ma sestrička hneď zruší že si mám prísť zobrať casenku a prísť na vyšetrenie. Aj po výsledky treba chodiť osobne..

@anonym_autor aj lekar sa da zmenit, ked ti nevyhovuje aktualny 🙂

anonym_07e79e
Dnes o 18:41
@anonym_autor

@anonym_autor nehnevaj sa, ale tebe príde normálne, že nadiktuješ doktorke, že chceš ísť k gastroenterológovi a ma ti okamžite vystaviť výmenný lístok? Výmenný lístok sa vydáva na základe vyšetrenia u praktického lekára, ktorý rozhodne ďalší postup.

autor
Dnes o 18:53
@anonym_07e79e

@anonym_autor nehnevaj sa, ale tebe príde normálne, že nadiktuješ doktorke, že chceš ísť k gastroenterológovi a ma ti okamžite vystaviť výmenný lístok? Výmenný lístok sa vydáva na základe vyšetrenia u praktického lekára, ktorý rozhodne ďalší postup.

@anonym_07e79e však ja som nič take nenapisala že zavolám doktorke a vypytam si výmenný lístok. Ja velmi dobre viem že treba prísť na vyšetrenie aby mi ho dala a niekam ma poslala. A toto som chcela obísť nakoľko nemám bohužiaľ priestor tam na 3-4x chodiť a nakoniec má tam aj tak pošle. Takze preto som hneď chcela ísť na vyšetrenie na súkromnú kliniku. A zároveň čo som čítala aj tak cez poisťovňu sú tie termíny nedohľadne takze som sa pýtala ci má vôbec zmysel to riešiť cez praktického lekára keď asi si to aj tak budem musieť zaplatiť to je celé. Takze ma poučovať nemusíš.