icon

Vyvolanie pôrodu v Ružinove: Aké máte skúsenosti?

vanesa304
16. aug 2026

Ahojte , chcela by som sa opýtať či vyvolávali niektorej z Vas porod v Ružinove ako to je ked idete na príjem na akej izbe ste môžete byť aj samé na to ?. Mam z toho trochu nervy kedze viem ze sa dokážem sústrediť jedine ked som sama a nikto sa ma nic nepýta. Da sa ist rovno na nadštandard?

silvinka511
16. aug 2026

@vanesa304 hádam je to už teraz po rokoch iné, ale predtým (cca 13 rokov dozadu) tam rodila kamoška. Prišlo pár báb na príjem, prezliekli sa - veci do plechovej skrine v nejakej spoločnej šatni, všetkým im dali vyvolávačku a posadili ich na chodbu na stoličky ( vedľa dvere na pôrodnú sálu aj na operačnú sálu) postupne ako to na baby išlo, tak ich brali a rodili. Jej vyvolávačka nezabrala, čakala a čakala nikto jej nepovedal kam má ísť, čo má robit až oveľa neskôr ju poslali na nejakú izbu a rodila na druhý den. Hádam sa to za tie roky naozaj zmenilo.

anonym_e98436
16. aug 2026

Pri tom chemickom kokteily čo dostaneš sa naozaj nepotrebuješ sústrediť 😆

anonym_a95b16
16. aug 2026

@vanesa304 to si myslis len ty , ze sa nebudes moct sustedit
Ked bude volne tvoje stastie ale vacsinou to volne nieje takze hold budes musiet vydrzat a prekonat sa
Nebudes v tom prostredi predsa zit , nebud citlivka

anonym_f11832
16. aug 2026

@vanesa304 nechcem ta strasit ale myslis, ze pri tych kontrakciach (bolesti) ked zacnu po vyvolavacke, budes mat mentalnu kapacitu riesit ci si sama? Jedine, po com budes tuzit je aby si nemala take bolesti. A nadstandard dostanes len ak bude volny ak nie tak nevyhodia zenu ktora tam je len aby si mala sukromie.

vanesa304
autor
16. aug 2026
@anonym_f11832

@vanesa304 nechcem ta strasit ale myslis, ze pri tych kontrakciach (bolesti) ked zacnu po vyvolavacke, budes mat mentalnu kapacitu riesit ci si sama? Jedine, po com budes tuzit je aby si nemala take bolesti. A nadstandard dostanes len ak bude volny ak nie tak nevyhodia zenu ktora tam je len aby si mala sukromie.

@anonym_f11832 to by som určite ani nechcela. Ja len ako či ma niektorá skúsenosť no. Hlavne ma zaujimal ten balonik a ci je to vzdy s nim alebo dávajú rovno tabletku.

anonym_b411af
16. aug 2026
@vanesa304

@anonym_f11832 to by som určite ani nechcela. Ja len ako či ma niektorá skúsenosť no. Hlavne ma zaujimal ten balonik a ci je to vzdy s nim alebo dávajú rovno tabletku.

@vanesa304 ja by som mala mat planovany porod v Ruzinove a Dr.mi hovoril, ze najprv dostanem balonik, az potom sa bude pokracovat podla priebehu.

anonym_a099c1
16. aug 2026

Ja som tam rodila pred 4 rokmi, este nebola registracia na porod a prenasala som, rano nas tam bolo 10. Preto asi zaviedli registraciu, aby sa to nestalo.
Pred porodom sme boli sme tri na izbe (bola na izbe aj zena, ktora nerodila ale mala ine problemy). Najprv vyskusali hamiltonov hmat, ten u mna zabral. Vedla spolubyvajucej dali po hamiltone balonik, ktory tiez nezabral. Ked prisli na mna kontrakcie tak som vysla z izby a isla do sprchy. Ano je to pravda, ze bolo mi neprijemne kricat pred 2 dalsimi zenami, ale co uz (ale ked som uz mala take silne kontrakcie, ze som isla vracat na zachod tak ony dve mi zavolali sestricku, predtym som bola za sestrickou a povedala, ze to nie su dost silne kontrakcie, takze mi pomohli 🙂 ). Po porode ked bolo volne islo sa hned na nadstandard. Pri tej bolesti a pri tom ako to rychlo ubehne si dalsie tehotne na izbe nebudes vsimat. Drzim palce nech vsetko dobre dopadne.

eli3k
16. aug 2026
@vanesa304

@anonym_a95b16 panabeka. Som si myslela,ze v 21.storoci su zeny k sebe empaticke 🙈 ze "budes musiet vydrzat a prekonat sa, nebudes v tom prostredi predsa zit , nebud citlivka". Ved ano, ked nase mamy a babky rodili v takych podmienkach a prezili to, aj my to nejak prezijeme.
Ze citlivka😂 aj napriek tomu, ze ide o relativne kratky okamih, je porod a jeho prezivanie pre zenu velmi dolezite a na tom zalezi. Ale tak muzatky a ine specialne zeny porodia hocikde aj pri reflektoroch s nohami uviazanymi dohora, kym sa tam pozera 20ludi 🙈

@vanesa304 preco si chces dat porod vyvolat? Aky to ma pre teba benefit?

tzatzik
16. aug 2026
@anonym_a95b16

@vanesa304 to si myslis len ty , ze sa nebudes moct sustedit
Ked bude volne tvoje stastie ale vacsinou to volne nieje takze hold budes musiet vydrzat a prekonat sa
Nebudes v tom prostredi predsa zit , nebud citlivka

@anonym_a95b16 Citlivka? Pôrod má byť najkrajší zážitok v živote, žena potrebuje láskavý a empatický prístup a ideálne žiadne vyvolávanie, pokiaľ nie je v ohrození života ona alebo dieťa. Odporúčam naštudovať si niečo o fyziologii pôrodu a o tom, ako to má a nemá vyzerať. Ideálne knihy od M. Mongan a M. Odenta.

anonym_a95b16
16. aug 2026
@eli3k

@anonym_a95b16 panabeka. Som si myslela,ze v 21.storoci su zeny k sebe empaticke 🙈 ze "budes musiet vydrzat a prekonat sa, nebudes v tom prostredi predsa zit , nebud citlivka". Ved ano, ked nase mamy a babky rodili v takych podmienkach a prezili to, aj my to nejak prezijeme.
Ze citlivka😂 aj napriek tomu, ze ide o relativne kratky okamih, je porod a jeho prezivanie pre zenu velmi dolezite a na tom zalezi. Ale tak muzatky a ine specialne zeny porodia hocikde aj pri reflektoroch s nohami uviazanymi dohora, kym sa tam pozera 20ludi 🙈

@eli3k panabeka
Ja ked pocujem porodny plana hento chcem a hento chcem a idu tam s vypisanou A4 akoze halo idem do porodnice porodit , to by mal byt zaklad a dalsia vec vyjst z tej porodnice ziva s dietatom a idem domov
Niesom ziadna muzatka ani ziadna speci zena ale nebudem sa opustat a lutovat sa a hrat na citlivku v tak dolezitom momente kde to zalezi len odo mna, fnukanie nikomu nepomohlo, tie zeny su na tom tak isto, kazdemu je jedno ci vzdycha ta vedla, ked ma tiez kontrakcie
Prisla si tam porodit nie promenadovat sa a robit dychove cvicenia a hopsat na lopte v nadstandarde

anonym_a95b16
16. aug 2026
@eli3k

@eli3k a vobec mi nevadi mat nohy na koze a nech si tam pozera kto chce v tej chvilo je mi to jedno doslova je mi to jedno pokial mi to ma pomoct zachranit dieta alebo mna alebo hocico
A takto sa mi rodilo najlepsie paradoxne

eli3k
16. aug 2026
@anonym_a95b16

@eli3k a vobec mi nevadi mat nohy na koze a nech si tam pozera kto chce v tej chvilo je mi to jedno doslova je mi to jedno pokial mi to ma pomoct zachranit dieta alebo mna alebo hocico

@anonym_a95b16
Dufam, ze takych "zien" ako ty je stale menej a menej 🙏

svetlonos
16. aug 2026
@anonym_a95b16

@anonym_a95b16
Si riadne dodžubana systémom. Presne takéto ženy sú super, drzhubustky, veď čiže. Nebuď citlivosť, preboha veď je to len pôrod!
Aké jasne, ako chcieť od teba empatiu, keď ju nemáš ani voči sebe samej.
A nie, nemala som pôrodný plán aké pri troch pôrodoch úžasný personál s romantickým prístupom napriek 3x vyvolávackam. Veď nad tvojim komentov by aj tie moje sestričky aj drckrutili hlavou.

anonym_9313fc
16. aug 2026
@svetlonos

@anonym_a95b16
Si riadne dodžubana systémom. Presne takéto ženy sú super, drzhubustky, veď čiže. Nebuď citlivosť, preboha veď je to len pôrod!
Aké jasne, ako chcieť od teba empatiu, keď ju nemáš ani voči sebe samej.
A nie, nemala som pôrodný plán aké pri troch pôrodoch úžasný personál s romantickým prístupom napriek 3x vyvolávackam. Veď nad tvojim komentov by aj tie moje sestričky aj drckrutili hlavou.

@svetlonos to je co, ze “romanticky pristup”? 😂

svetlonos
16. aug 2026

@vanesa304
Neuvažovala si ísť rodiť do Rakúska, keď už máš mať z nejakého dôvodu vyvolavacku?
Bola som v dvoch rôznych pôrodniciach, žiadny nadštandard ale prístup kráľovský! Sestričky úžasné, dr trpezlivé, milé, veselé, proste sen a prajem taký prístup každej rodiacej žene.
Na izbe sme boli Max 4, izby sú s kúpeľňou i wc. Pouvazuj ešte o zmene tej pôrodnice. A áno, v tomto prípade je tu tráva zelensia i keď inak považujem zdravotníctvo na Sk za celkom super v porovnaní s takým Anglickom trebárs.

svetlonos
16. aug 2026
@anonym_9313fc

@svetlonos to je co, ze “romanticky pristup”? 😂

@anonym_9313fc
Empatický malo byť, mobil prepísal 😅

anonym_0a4592
16. aug 2026

@vanesa304 ahoj, ja som rodila v Ružinove pred takmer 3 rokmi, vtedy ta prijali na oddelení, na izbe sme boli tri, vyšetrili ta a podľa vyšetrenia zvolili postup - každá sme dostali balónik. Každý deň kontrola ako balónik zabral, mne ho po dvoch či troch dňoch nakoniec vybrali, spravili ešte Hamiltona, spustili sa mi kontrakcie a išla som o poschodie nižšie rodit. Aj na gynekologickom oddelení sú nadštandardne izby, ale systém bude asi ako na pôrodnici, resp oddelení šestonedelia: ak o ňu požiadaš a je voľna, dostaneš, ak voľna nie je, smola.

vanesa304
autor
16. aug 2026
@eli3k

@eli3k ja nechcem lekari mi chcú vyvolavat kvoli hraničnej hodnote na cukor mala som na lacno 5.19 inak po hodine a dvoch mi uz traja lekari povedali ze som mala ukážkové hodnoty. Aj glykemicky profil na 3 x bol vporiadku podla usg nieje veľká ale nechcú zevraj riskovať 🫠🫣

svetlonos
16. aug 2026
@vanesa304

@eli3k ja nechcem lekari mi chcú vyvolavat kvoli hraničnej hodnote na cukor mala som na lacno 5.19 inak po hodine a dvoch mi uz traja lekari povedali ze som mala ukážkové hodnoty. Aj glykemicky profil na 3 x bol vporiadku podla usg nieje veľká ale nechcú zevraj riskovať 🫠🫣

@vanesa304
Takže máš tehu cukrovku? Ja som si posledný mesiac a pol pichala inzulín a preto vyvolávali presne v deň termínu.

anonym_6fe71b
16. aug 2026

to kvoli cukrovke nas budu takto trapit? Preco? Beriem aj lieky ale zatial na poradniach nikto nic v tomto ohlade nespominal... diky za info

eli3k
17. aug 2026
@vanesa304

@vanesa304 kvoli tehotenskej cukrovke teda. Ked boli kontrolne hodnoty vporiadku tak by som sa s nimi este pobavila,ci je to nevynnutne a ako najlepsie postupovat, aby bolo baby vporiadku. Nikto si nechce zobrat na triko keby nieco. V ktorom si tyzdni?

anonym_a95b16
17. aug 2026
@eli3k

@anonym_a95b16
Dufam, ze takych "zien" ako ty je stale menej a menej 🙏

@eli3k ja dufam ze viac
Nehovorim to so zlobou ako ty

Vyvolavany porod som mala aj ja, vsetko som vypistila aj personal islo mi o to porodit a bolo mi jedno ako

anonym_a95b16
17. aug 2026
@anonym_6fe71b

to kvoli cukrovke nas budu takto trapit? Preco? Beriem aj lieky ale zatial na poradniach nikto nic v tomto ohlade nespominal... diky za info

@anonym_6fe71b evidentne nieco az tak v poriadku nieje

Je to patologia dieta vnima lazdy vykyv
Este si asi nevidela dieta matky - ja ano , nechci to zazit aj ked matka dodrziavala dietu a brala lieky

eli3k
17. aug 2026
@anonym_a95b16

@eli3k ja dufam ze viac
Nehovorim to so zlobou ako ty

Vyvolavany porod som mala aj ja, vsetko som vypistila aj personal islo mi o to porodit a bolo mi jedno ako

@anonym_a95b16 nikto ti to neberie, ze ti bolo jedno ako. Ty to mas takto a ine to maju inak. Trochu respektu by nezaskodilo. Nie vsetci su roboti ako ty

svetlonos
17. aug 2026
@anonym_6fe71b

@anonym_6fe71b
Pokial máš hodnoty v poriadku, nemali by. Ja som sa obávala kôli tomu poslednému mesiacu. Nevedela som ten cukor ustrážiť ranný. Diétu som držala a pomohol potom až ten inzulín. Malý bol v tomto prípade ok s cukrom. Druhý tam boli hodnoty ok a aj tak mal po pôrode nízky cukor a o pár hodín išiel na intenzívnu a infuzue. Pri treťom som mala perfektne hodnoty napriek tomuuž k tomu, že som si aj koláč dala aj normálne jedla. Dlhodobý cukor bol super. Dieťa malo cukor úplne v pohode. Neboj, to len keby sa im nieco nepozdávalo. Pri druhom sa im nezdali prietoky na kontrole, tak si ma tam nechali. Nestresuj da dopredu zbytočne 🙂

vanesa304
autor
17. aug 2026
@svetlonos

@vanesa304
Takže máš tehu cukrovku? Ja som si posledný mesiac a pol pichala inzulín a preto vyvolávali presne v deň termínu.

@svetlonos no a ja ani lieky ani nic a racionálna strava