icon

Zákaz áut na benzín a naftu v Bratislave

17. sep 2023

No čo bratislavčania, tešíte sa? Onedlho budete voziť deti do škôl a na krúžky na bicykli. A väčšie nákupy si budete voziť v MHD.

https://bratislava.zoznam.sk/zakaz-aut-so-spalo...

majkakvet
17. sep 2023

Podte sa kuk do Amsterdamu, male decka- aj 2, 3 na speci bajku, pes atd. Vsetko vozia.

qetka
17. sep 2023

realne nepoznam nikoho, kto chodi do centra na vacsi nakup. Akoze kam by som tam sla? Do Tesca na Kamennom? Alebo do Lidlu vedla? To by som musela byt padnuta na hlavu. Neda sa tam ani poriadne zaparkovat… A na kruzky nevodim deti do centra, preco by som to robila? Co take vynimocne tam je? Do centra sa najradsej zveziem vlakom a nemusim riesit ziadne auto…

katka700
17. sep 2023

Tak podpíšte Sulinovu petíciu proti zákazu spaľovacích motorov, nemusím ho ale v tomto má pravdu

prasiatko30
17. sep 2023

@majkakvet hej ale v niektorych mestach/miestach je nutne mat 2x auta lebo je proste nemozne sa zorganizovat tak aby vsetci naraz vychadzali a prichadzali domov - vsak je tu x diskusii o tom, ze muz rano o 5.30 vypadne z domu a dieta ma skolku/skolu otvorenu od 7.30 - je nerealne, ze vysadi dieta o5.30 pred skolkou a ide si za svojim, a je tiez nerealne ist do roboty busom/vlakom lebo vela krat take spoje proste neexistuju alebo extremne predlzuju cas cestovania. A potom ist bikom na niektore miesta je v urcitych spolocnostiach samovrazda a posielat deti s bikom je ako keby si ho posielala na smrt lebo soferi nerespektuju ciklistu. Ano ideal by bolo byvat tak do20min od roboty/skoly ale nie vzdy je to realne

lizatko1009
17. sep 2023

Ja neviem vážené, ale ja mam veľký rešpekt sa vybrať spacirovat a ešte aj s nákupom na bike po BA, prave mame pocit, ze najväčšie nebezpečenstvo na ceste v BA sú cyklisti, kolobežky a iné prostriedky na ktorých si idú hala bala. Ja chodim do prace pesi, mam to 4 min, syn do skoly pesi ma to 4 min ale moj neviem ako by vykonával svoju prácu na bike, nereálne 🙈

h2
17. sep 2023

@anita6666 Tebe, ako slobodnej a bezdetnej je zbytočné vysvetľovať, prečo ľudia, ktorí majú rodinu, chodia radšej 1x do týždňa na veľký nákup, než každý deň na malý.

vanilkovazmrzka
17. sep 2023

Inak ked tu tolko argumentujete nakupmi, preco si nenakupite online a nenechate doviezt az pred branu? Pri velkom nakupe to 1-2 eura za donasku nic neni, resp neviem, ci to od istej sumy nie je dokonca zadarmo, takze tyzdenny nakup (co rozumiem, ze je niekedy lepsie spravit jeden velky nakup za tyzden, ako chodit kazdy den po 1-2 veci) by som vybavila takto, a potom ruka hore, noha na pedal 🤣🚴‍♂️

river_song
17. sep 2023

@vanilkovazmrzka napr. u nas je moznost online nakupu iba cez tesco a lunys, ani jedno mi kvalitou potravin nevyhovuje..

katica06
17. sep 2023

@anita6666 na by ná bol týždenný nákup? Bývam na dedine, cesta do mesta je 34km. Nepracujem v meste chodím tam 1x týždňa iba na nákup. Ak mi to osadeňstvo koňa odpustí ,tak tam pôjdem autom

river_song
17. sep 2023

@anita6666 jasne, budem denne bicyklovať 9km tam a 9 späť, lebo ozaj nemam popri troch malých deťoch a zamestnaniu nič ine na práci, iba chodiť každý deň nakupovať 🙈😂

sasa1310
17. sep 2023

tak si každý, kto na to bude mať, kúpi elektromobil. A budú sa zasa smiať najviac len tí, ktorí na to budú mať. Od progresívcov nič nové

vanilkovazmrzka
17. sep 2023

@river_song edelia nie? Myslela som ze dorucuju po celej ba

simsalabim
17. sep 2023

@vanilkovazmrzka ta je podla mna predrazena

vanilkovazmrzka
17. sep 2023

@simsalabim ako co, niektore veci maju za fajn ceny, niektore sa moc neoplatia, to je pravda.

sisaka
17. sep 2023

@prasiatko30 počkaj keď začnú tlačiť na 15 min cities, to ešte len bude “paráda”
. Fakt už len utiecť kdesi na opustený ostrov, lebo tí hore sa nevedia nabažiť moci nad životmi druhých ľudí a vymýšľajú jednu somarinu za druhou a ľudia sú už tak zmagorení, že im ešte zatlieskajú a s radosťou sklopia uši a pojdú robiť týždenné nákupy na bicykloch, kým tí debili hore si žijú po starom a vyvážajú sa nie na autách, ale rovno súkromných lietadlách a smejú sa z plebsu. Ale ja si vždy hovorím, kto chce kam, pomôžme mu tam… ľudia sa možno spamätajú, keď už bude neskoro…

nwnw
17. sep 2023

Možno zmiznú tie 30+ ročné dymovnice z mesta konečne.

aniele
17. sep 2023

No dobre, my tu máme (a budeme mať) x pravidiel a obmedzení kvôli klíme atď., čo je, samozrejme, správne. A potom si porovnáme rozlohu Európy a zvyšku zemegule, kde na to zväčša zvysoka...

danica2711
17. sep 2023

milý zlomyseľný anonym, zjavne nie si z Bratislavy, tak čo sa o nás tak prestarávaš?

zuzitko74
17. sep 2023

Celkom by ma zaujímalo, ako si ten človek, ktorý založil túto diskusiu, predstavuje každodenný život v Bratislave. Pretože v tomto meste, div sa svete, žijú tisícky ľudí, ktorí nemajú auto, celoročne využívajú MHD a menej áut na cestách by iba privítali. Väčšina Bratislavčanov, de facto, auto vo svojom každodennom živote ani nepotrebuje. Všetci moji kolegovia, ktorí sú z Bratislavy, chodia do práce pešo, na bicykli, alebo MHD. Autá používajú len tí mimobratislavskí, ktorí sem prišli za prácou.
Auto je životnou nevyhnutnosťou skôr pre človeka z menšej obce, ktorý má prácu mimo svojej obce, nakupovať chodí mimo svojej obce, za kultúrou chodí mimo svojej obce, doktorovi chodí mimo svojej obce....taký človek auto potrebuje a aj používa oveľa viac a oveľa častejšie, než priemerný Bratislavčan.
Ak by takýto zákaz zaviedli, tak si to ani nevšimnem. Auto nevlastním a ani nepotrebujem.

slavomira236
17. sep 2023

@tenerifka ja v rupsaku pre mna a 2deti nakupim v pohode na tyzden. Ved aj doma nieco mam..a na pecivo rozky chodim do jednoty ktora je blizko ako by am 5minut ..

slavomira236
17. sep 2023

Ja som chodila s kociarom pohoda mala som velky kosik dolu..bola prechadzka aj nakup

zuzitko74
17. sep 2023

@slavomira236 Ja zasa chodievam na týždenný nákup s najstarším synom a obaja máme veľkú tašku na kolieskach. Samozrejme, čo treba, dokúpim aj denne, veď obchody mám vyslovene pod nosom.

slavomira236
17. sep 2023

@marsmykkok v nasom malom meste sa dostanes autom vsade . Zaujimave v minulosti stihali a do skoly isli kvanta deti po ulici. A si predstav su taky ktori sa vracaju spat domov
Len vyvezu dieta. Teraz v.kazdom dvore min 2auta..

slavomira236
17. sep 2023

@pribinak aj ja..kedze ani v zime uz snehu niet tak celorocne pokial nieje poladovica

marsmykkok
17. sep 2023

@slavomira236 Tak za našich čias sme chodili normálne autobusmi do školy, od prvej triedy. Prvý týždeň-dva išli s nami rodičia, potom neskôr nás len odprevadili k autobusu a vystúpili sme a zašli sme sami v skupine s kamarátmi. Len má to veľa premenných. Napríklad mamina chodila do školy kde zastávka bola na frekventovanej ceste, pár detí tam zabilo. No vieš si predstaviť teraz že mamička pošle napríklad tretiaka samého autobusom a zrazí ho auto? Aký by to bol mediálny lynč na ňu a aký trest by dostali rodičia? A rovnako boli sme iné deti, inak vychovávané, vychovávané k zodpovednosti, poslušnosti, dávali sme pozor, rešpektovali to, že nám rodičia doma povedali, že pred prechodom sa riadne musíme pozrieť či nejde auto a tak, dať pozor na mladších. Dnešné deti divoké, roztržité väčšinou, no neskončilo by to asi dobre.

kikulienkadd
17. sep 2023

@majkakvet ...som za eko dopravu. Len mi teda trochu uniká pointa porovnania Amsterdam versus Bratislava. Má Amsterdam bývanie na kopcoch ako Koliba,Dlhé diely? Lebo z týchto 2 lokalít si neviem predstaviť chodiť na bicykli do centra za nepriaznivého počasia. To je vyslovene nebezpečné.

nikasmile
17. sep 2023

@sasa1310 podľa mňa sa budú smiať tí, čo majú spaľovacie motory. Taká dovolenka, koľko času zaberie, kým si nabijú auto, vezmi si také sídliska, čo ponaťahujú predlžovačky z okien?😀 A kúpiť si auto, len aby sme šli do centra, keď tam ani nechodíme je za nás out.

portret7
17. sep 2023

@marsmykkok lenze za nasich cias nebola taka husta premavka a vodici respektovali pravidla, pocas jazdy sa venovali soferovaniu, nie telefonu…nie je to len detmi ale hlavne okolim, ktore je ovela nebezpecnejsie ako za nasich cias.

portret7
17. sep 2023

Konecne!Odparkujem auto a v BA budem chodit metrom, bikom,… vsetko je vybudovane ako v europskych metropolach😂😂😂

tenerifka
17. sep 2023

@aniele no asi tak, zase si to vsetko odserie EU-ako vzdy, a kde je Brazilia, Cina, Japonsko, Indonezia, SAE a iny zvysok zemegule?