Zálohové platby správcovi za jednoizbový byt v Bratislave?
Ahojte, len si chcem urobiť prieskum, aké približne máte zálohové platby u správcu v na jednoizbový byt v Bratislave. Ja mám za 30m2 jednoizbak v Dúbravke 170€, príde mi to extrémne veľa. Je to v staršej zateplenej bytovke. Mám tam podnájomnikov, vyzerá, že s vodou a teplom nešetria.
To je ozaj strašne veľa, ja bývam neďaleko autobusovej stanice Nivy, mám 2-izbový byt s rozlohou 65 m2 a platím 150 €. A teraz som mala preplatky.
Syn 1-izbak nájomné 110€, preplatok minulý rok cez 400€. Novostavba. Bez elektriny
To je ozaj strašne veľa, ja bývam neďaleko autobusovej stanice Nivy, mám 2-izbový byt s rozlohou 65 m2 a platím 150 €. A teraz som mala preplatky.
@anonym_7d52a1 ty mas extremne malo... mame nedaleko rovnako velky byt a platime cca 225... za 1 izbak 170, za garzonku asi 140 (rozne casti BA)... bavime sa len o poplatkoch spravcovi (teplo, voda), nie elektrina a plyn...
Ale samozrejme zalezi napriklad (a asi najma) od fondu oprav... to bude jedna z najvacsich a najviac rozdielnych poloziek medzi ludmi / bytmi...
Kolko z tych zaloh je zaloha na energie a vodu, kolko FO a kolko splatka uveru? A ked nesetria, tak im spotrebu vyuctujes.
starsi panelak v Ruzinove, 40 metrov, spravcovi platim 130 eur
1i v Dúbravke, cca 33m2, do 100 € zálohy, cca 30 - 40 € FO, ( splacame interiérovú rekonštrukciu rozvodov, hydroizolácie, rozvody hlboko v hale boli kaput, a nový výťah)
každý rok som mala preplatok cez 300€ ( aj 500).
Kurim malo, lebo mám 22- 24°C a neznášam veľmi teplo v miestnosti, radšej si dám teplejšie ponožky a vestu ( ak treba). Často vetrám, krátko a intenzívne
Dubravka, 10 rocna stavba, 2 izbak 40m v najme= 140€ + FO 20€. Kazdy rok preplatok 500-600€.

@anonym_autor ja devinska 40m2 180 eur