Život slobodnej mamy v Bratislave
Ahojte. Bola som v BA už niekoľkokrát a nesmierne ma to tam láka kľudne aj na život. Tie čo tam žijete ako to tam je s prácou? Ktorá časť je vhodná pre slobodnú mamu s dvoma dcérami? Kde je relatívne bezpečne? Čo ocenujete a co naopak vám v BA prekáža /chýba?
Celé detstvo som prežila v malinkom meste na východe Slovenska. Pred pár rokmi som sa stiahla do Košíc kde to úplne milujem ale žiada sa mi niečo lepšie väčšie iné.. Asi nie som typický človek čo sa usadí na jednom mieste na celý život. Predsa ale Bratislava je na opačnom konci Slovenska nemám tam nikoho a nechcem tam len dôjsť a padnúť na hubu. 😃 Ako sa tam pohybujú najmy? Už aj tu je to masaker. Ďakujem za každé info 🩷
Aku pracu v BA si predstavujes? Od toho zavisi vela veci...ale necakaj, ze sa prenajimatelia budu trhat o slobodnu matku s 2 detmi (+ bez trvaleho pobytu ako umiestnis deti do skolky/skoly)
Radšej zostaň tam kde si. Tu nás je už veeela 🤣
Kolko maju dcery? Ake zamestnanie hladas?
..Kde je relatívne bezpečne? .... Po 17 hod. sama nechoď nikam. Podľa toho akú prácu hľadáš. Pozri na Profesii alebo napíš e-mail do firiem, a podľa lokality hľadaj ubytovanie.
V BA by som bývať nechcela. Veľmi hlučné mesto
..Kde je relatívne bezpečne? .... Po 17 hod. sama nechoď nikam. Podľa toho akú prácu hľadáš. Pozri na Profesii alebo napíš e-mail do firiem, a podľa lokality hľadaj ubytovanie.
@isis234
Kde je relatívne bezpečne? .... Po 17 hod. sama nechoď nikam.
Laskavo nepis blbosti…🙄
Taktiez co sa tyka hluk vs byvanie. V Bratislave je kopec lokalit, kde je tichsie ako v beznom okresnom meste.
Autorka, neuvadzas ani len oblast, v ktorej hladas zamestnanie. Skola/skola bez trvaleho pobytu - mozes snivat 🙂
Len velmi malinko konkretnych oblasti v Ba je menej bezpecnych.
Najmy si pogoogli weby s nehnutelnostami.
@isis234
Laskavo nepis blbosti…🙄
Taktiez co sa tyka hluk vs byvanie. V Bratislave je kopec lokalit, kde je tichsie ako v beznom okresnom meste.
to kde si prisla na tu blbost o nevychadzani po 17? 😂😂😅 A hluk detto... 🤣
@isis234 “po 17. sama nechoď nikam”
To ako vieš? Najmä, keď v BA asi nebývaš? Pracujem v centre (Hodžovo námestie), bývame v Novom meste, deti chodia do školy na Kolibu a teda nemám pocit, že by som sa tu nemohla pohybovať sama… Áno, sú lokality, kde to je horšie, ale nie tak, ako to prezentuješ.
@isis234 jasne, vsetci tu pracujeme len do 16:30 🤣🤣🤣 a po 17:00 na ulici niet zivej duse 🤣🤣🤣
Autorka: neviem co ta v BA tak ohurilo, ale v prvom rade musis mat prijem. S dvoma detmi budes potrebovat aspon 2 izbovy byt, ceny podnajmov zacinaju na cca 700€ plus rataj s depozitom vo vyske 2-3 najmov. Lokalita na podnajom je podla mna jedno, kazda ma svoje plusy aj minusy. Ak by si mala byt kupovat, tak to uz sa treba asi rozhodnut trosku lepsie, ale kazdy ma ine preferencie a kazdy ti poradi nieco ine. Ty budes rada, ak s dvoma detmi najdes podnajom, nie si este vyberat kde je trava zelensia.
Pracu urcite najdes, otazne je za aky plat, aby ti to pokrylo vysoke vydavky na byvanie + dalsie veci. Lebo zivorit z ruky do ust a tesit sa z toho, ze byvam v BA - to neviem ci sa oplati… a brala by som ohlad aj na deti, nepises vek, ale ze ty mas dusu kocovnika by nemalo byt prednejsie ako ich klud, stabilne zazemie a socialne vazby.
Uz po 17stej ? Kks to aby kopec ludi v robote ostalo radsej 😄
to kde si prisla na tu blbost o nevychadzani po 17? 😂😂😅 A hluk detto... 🤣
@pallacinka29 zdá sa že sú tu ľudia čo nikdy neboli v reálnom hlučnom meste
@isis234 kde na to chodíš? Bežne som bola aj som v BA sama vonku aj po 21 a v pohode.
A hluk rovnaký ako v inom meste.
Najprv by som si nasla pracu, a potom podla toho hladala ubytko..
Rozmýšľam, čo ťa na Bratislave tak uchvátilo...
To ste tolke nepochopili ten vtip so 17h? Vsak Ba nie je Bogota 🤣
Nie ze by tam cihala smrt na kazdom rohu
V Bratislave som bola na intraku a žijem 😀...teraz tam len pracujem, bývať by som tam nechcela....hlavne kvôli tým premršteným cenám za podnájom. ..Ale môžeš si hladat pracu kde ponukaju aj ubytovanie.
Joj to na to aby si mohla povedať ako sa tam býva tam musíš žiť dlhšiu dobu a nie že len bola som tam niekolkokrát.ja som tam chodila na výšku tiež ma tam ťahalo ale nakoniec som bola po vš rada že som odišla nazad domov😀 to s tým vychadzanim jasne že je hovadina ja som chodila aj po zotmení síce bezpečne som sa ktovieako niekde necítila,pre mňa je to také betonové mesto.Síce sú aj tam síce kludné oazy.Ja som bývala najprv na mlynarovičke v Pteržalke nič moc pre mňa a potom som išla na mozartovu do stareho mesta a tam to malo už iné grády.To akoby si ani v Ba nebývala ale si aj zaplatíš.Všetko záleží od peňazí aj tak
Napis mi spravu, pokecame 😀
Nechod sem
@isis234
Laskavo nepis blbosti…🙄
@guudy veru vsak kvantum ludi tu pracuje aj do noci a presuva sa busmi hore dole , ja sama robim do 10tej vecera a k domu slapem so zastavky 500a tu som , a v kazdej lokalite ziju rozny ludia aj takovi aj makovi , tak ze konflikt moze nastat hocikde
Ja niesom slobodna matka ale v BA byvam rada, osobne preferujem nove mesto cast cca od kuchajdy po krasnany, krasnany alebo racu 🙂 plat treba fajn, najom a ceny su pomerne vysoke..necitim sa v nebezpeci v tejto oblasti nikde…aktualne si hladam pracu po materskej a neni to uplne lahke bola dom dlho ale tak ked sa zmierim s nizsim platom ako som mala tak to pojde 🙂 ale teda neni to tak ze Ba automaticky sa rovna robota a super plat ako ma vela ludi v predstave
Ja niesom slobodna matka ale v BA byvam rada, osobne preferujem nove mesto cast cca od kuchajdy po krasnany, krasnany alebo racu 🙂 plat treba fajn, najom a ceny su pomerne vysoke..necitim sa v nebezpeci v tejto oblasti nikde…aktualne si hladam pracu po materskej a neni to uplne lahke bola dom dlho ale tak ked sa zmierim s nizsim platom ako som mala tak to pojde 🙂 ale teda neni to tak ze Ba automaticky sa rovna robota a super plat ako ma vela ludi v predstave
@ravehami ceny čoho? Okrem nehnuteľností a nájmu. V BA stojí chlieb v Lidli viacej ako inde? Elektrina , plyn, voda?
@ravehami Nikde ani v BA nepadajú pečené holuby do úst... Ale je tam viac práce, viac možností nájmu, obchodov, dopravy, kultúry a určite sa tam žije lepšie ako napríklad v Rožňave alebo vo Fiľákove...
@ravehami ceny čoho? Okrem nehnuteľností a nájmu. V BA stojí chlieb v Lidli viacej ako inde? Elektrina , plyn, voda?
@mateson2004 v rychlosti napr zmrzlina, ak nahodou niekto rad restiky atd..skor take veci mimo klasickych retazcov a vyslovene potrebnych veci 🙂 jasne ze zit bez vsetkeho navyse sa da ale neviem aky zivotny styl ma autorka tak to je fajn spomenut
@ravehami Nikde ani v BA nepadajú pečené holuby do úst... Ale je tam viac práce, viac možností nájmu, obchodov, dopravy, kultúry a určite sa tam žije lepšie ako napríklad v Rožňave alebo vo Fiľákove...
@marsmykkok to nikto nikde nepopiera, takze neviem ani naco to pises a aku odpoved cakas alebo aj necakas
Ozaj na otazku co ocenujem na Ba je, ze je mala a vsetko na skok, casto chodiaca mhd, blizkost lesov a kopcov, v mojom pripade sa aj rychlo dostanem von z mesta na dialnicu..nevyhody ja nejak nevnimam, mam to tu rada, jasne ze sem tam zapchy, neudrziavane cesty a chodniky, urcite miesta kde sa zbiehaju socky, zhanat lekara/skolku dokaze byt tiez boj,..ale nic dramaticke 🙂…takze tak no, ja to tu mam rada 🙂
Premyslam ak by som sa mala vyhnut miestu na byvanie tak v okoli obchodnej a pentagonu urcite nie

https://www.google.com/search?q=byty+prenájom+B...