icon

Hotelová akadémia - Brezno alebo Rimavská Sobota

a_adamcova
13. máj 2025

Ahojte, potrebujem poradiť od niekoho kto má osobné skúsenosti, či už od rodiny, alebo ich deti chodili na niektorú z týchto škôl.
Dcéra bola na prijímačkách na oboch školách a síce oficiálne výsledky budú až v piatok. Včera volali z Brezna, že dcéru prijali a zo Strednej odbornej školy v RS máme tiež info, že pravdepodobne ju príjmu. Samozrejme čakáme na oficiálne rozhodnutia.
Avšak problém je v tom, že sa nevieme rozhodnúť. Mne osobne príde Stredná odborná škola v RS - hotelová akadémia viac kvalifikovaná, možno sa mýlim neviem, ale majú špičkové učebne, špičkovo zariadené kuchyne. Samotná prezentácia školy je na vysokej úrovni. Boli sme na dni otvorených dverí a bola som veľmi milo prekvapená. Tak isto, keď si porovnám FB oboch škôl, tá modrá sa viac prezentuje aj cez sociálne siete, v kuse niečo robia, zapájajú sa do súťaží, do akcií.
Na stránke Brezna je takýchto informácií len veľmi málo. Neprezentujú sa až tak na internete, čo je v tomto prípade obrovská škoda. Tak isto, keď som si porovnala aspoň tých pár fotiek, napr. pripravovaných nápojov, jedál. Tak mi tá z Brezna prišla ako keby to robili školáci na základnej škole v porovnaní s tým aké jedlá a nápoje pripravujú na hotelovke v Rim. Sobote.
Na druhej strane som však vždy bola v tom, že tá Breznianska škola je na lepšej úrovni, čo mi momentálne však nemá čo potvrdiť. Bohužiaľ na dni otvorených dverí sme neboli, lebo v tom čase dcéra zvažovala úplne iné odbory, čo nám teraz veľmi veľmi chýba.
Prosím máte niekto reálne skúsenosti, s hociktorou z týchto škôl?

lucka_ke
13. máj 2025

skús v mestských skupinách Brezno a Rimavská sobota... moja sestra chodila kedysi dávno do Brezna a už vtedy to nebolo žiadne terno, ale neviem aká je momentálna situácia

a_adamcova
autor
13. máj 2025
@lucka_ke

skús v mestských skupinách Brezno a Rimavská sobota... moja sestra chodila kedysi dávno do Brezna a už vtedy to nebolo žiadne terno, ale neviem aká je momentálna situácia

@lucka_ke To som skúšala - ale v skupine Brezno píše každý Brezno a v skupine Rimavská Sobota zasa RS

lucka_ke
13. máj 2025

podľa popisu by som vybrala RS, v BR zrejme zaspali dobu

venusa85
13. máj 2025

@a_adamcova ja som chodila do Brezna. Síce pred 20 rokmi, ale už vtedy bola po piestanskej hotelke najlepšia. Verím, že úroveň stúpla. Za mňa Brezno. Internát ma oproti školy, praxe sa dajú kade-tade vybaviť, neskôr aj brigády, lebo Mýto.., Tále, Bystra...

teereezka1
20. jún 2025

Viem ohodnotiť len hotelku v Brezne,presne ako píšete, že propagácia školy veľmi na nízkej úrovni, mala podpora vedenia školy na zúčastňovani sa akciách a súťaziach...neviem ako je to v RS ale v Brezne veľmi drahé oblečenie na prax (uniformy 2ks) vybavenie školy je veľmi dobré ale to uplatnenie v budúcnosti, ak by dcéra chcela robiť čašníčku tak vedemosti, ktoré získa, su na SK veľmi málo využiteľné, my ako národ nevieme oceniť nejakú profesionalitu a odbornosť obsluhy a mame veľmi málo aj takých zariadení kde to funguje tak ako sa učia