Neurológ - Brezno, Polomka
ahojte
v BB sa mi nepodarilo objednať na neurológiu. Na topdoktor som našla doktorku v Brezne Kühnelovú - má voľné termíny už o týždeň. Za objednanie sa platí. Máte s ňou skúsenosť? Čaká sa alebo ma naozaj vezme v ten čas na ktorý sa objednam online? Zaujala ma aj Mudr.Babicová tiež voľne termíny na máj. Dopláca sa u nej ešte niečo?
Komunikácia sestra: neutrálna, pôsobila nie odmerane, nepovyšujúco, rešpektujúco, vysvetlila v telefóne ako sa dostať na vyšetrenie do ambulancie aj bez poplatku za objednania - čo ocení každý, kto nechce zbytočne utrácať doplatky za objednávanie v rôznych ambulanciách, veľmi potešilo, že si ambulancia zachovala režim umožňujúci dostať sa na vyšetrenie bezodkladne a bez doplatku za objednanie ak tak chcete urobiť a ste ochotný privstať si a počkať.
Komunikácia, vyšetrenie lekárka Kuhnelová: komunikácia s rešpektom. veľmi ma prekvapilo, že lekárka si vypýtala zdravotnú dokumentáciu a v čase vstupu do ambulancie ju mala už odpísanú (urobený odpis) a bola v obraze. to sa mi ešte nestalo nikdy v živote. väčšinou nosím dokumentáciu zbytočne a lekár sa do nej nepozrie, len sa pýta mňa, čo mi príde nevhodné lebo ja môžem na niečo predsa zabudnúť. takýto prístup, keď sa kladú otázky pacientovi po naštudovaní dokumentácie znižuje riziko že sa na niečo pozabudne alebo ešte horšie, čo neznášam , lebo ja niesom lekár a neviem, čo všetko súvisí napr. konkrétne teraz s neurológiou z mojej minulosti.. doslova som sa pripravila na vyšetrenie lebo som nemala potuchy čo všetko z mojich symptómov spadá pod neurológiu a čo pod už inú ambulanciu-aby som bola v základnom obraze. to naštudovanie dokuemntácie lekárom eliminuje presne tieto chyby keď pacient nevie čo všetko súvisí s daným problémom. táto nenápadná ambulancia v Brezne si tú dokumentáciu ráno študovala, čo ma príjemne šokovalo. druhý príjemný šok bol, že vyšetrenie trvalo hodinu a išlo reálne o vyšetrenie, nie len rozhovor z už naštudovanej dokuemntácie. to sa mi málokedy stáva. všimla som si, že ambulancia má režim 8 pacientov za deň, čo síce zvyšuje náročnosť čakania ak prídete bez objednania ale zároveň garantuje, že lekár má priestor sa vám venovať dôkladne. po odbornej stránke som mala dojem, že zo zoznamu symptómov, ktoré som si so sebou priniesla vored napísané, aby som na nič nezabudla, ma nechala ich prečítať a nezdalo sa mi, že by brala niečo na ľahkú váhu. naopak mala som dobrý dojem, že nechce nič zanedbať. vzhľadom na to, že na iných ambulanciách v Banskej Bystrici, kde mi po zavolaní na niekoľko ambulanciách dali termín o rok, alebo za 40eurový doplatok o 2 mesiace alebo v Roosveltovej nemocnici, kde ma nevedeli vôbec zaradiť do poradia, vzhľadom na problém s neurológmi, som sa dostala na vyšetrenie na neurológiu v Brezne na druhý deň-ale som si vystála rad.
Celkové hodnotenie: bežne sa nestrávam s takýmto prístupom, hodnotím moju návštevu pozitívne.

@anonym_autor pri Babicovej sa neplatilo nič. Ale muž ku nej potreboval výmenný lístok.