Apríl 2009 - naše malé zázraky. Pridajte sa
🙂 vitajte 🙂
čaute 🙂
tá salicylová masť sa dá kúpiť aj bez receptu (1%-ná). ale myslím, že tie šupinky rovnako rýchlo zmiznú aj s natieraním a vyčesávaním ako bez... teda - my sme to skúšali aj s mastením a aj bez (malý to mal 2-krát zatiaľ) a rovnako dlh to trvalo 😅
a nečudujem sa, že niektoré bábätká kŕmia pomaly aj rezňom od 2. mesiaca... našla som doma skvelú knihu Naše dieťa (alebo tak podobne) z roku pána 5 (ináč asi nejaké 70.-te roky) a tam písali, že od 2. mesiaca sa pomaly začína prikrmovať - aj kojené, aj nekojené deti 😀 a začína sa mrkvou, zemiakmi a mäskom. takže párok s chrenom asi môže byť 😀 musím si naštudovať, čo treba dávať v 4. mesiaci... žeby lángoš?
bambina - no náš kým som na polovicu kojila - kakal každý 2-3 deň - teraz kaká 1krát - niekedy aj 2-3 krát a niekedy nič, takže je to rôzne 😀
ari - veď mne dnes mama zahlásila - že som v 3 mesiaci jedla krupicu - že aha aká je zo mňa baba 😀
mojej segre mama od narodenia mlela do mlieka hovadzie maso, lebo bola chudokrvna. a prezila 😀
to fakt kazde desatrocie sa menia tie pravidla. teraz este castejsie.
ahojte.
tak ja som dnes kupila malej opalovaci krem, lebo som s nou bola u babky a mala ma normalne chytene nozicky so cervena . . a to sme sedeli v tieni a este aj slnecnik mala. 😀
inak ja som z mojim kocikom spokojna, je sice par veci co by som zmenila, vylepsila, ale celkovo som spokojna . . a aj malej sa tam asi paci, lebo mi tam spinka kludne aj tri, styri hodinky. 😵
to odtrhavanie od prsnika mame aj my, takze to asi fakt bude pocasim. ja malej davam pit aj cajiky, alebo vodicku, lebo stale ju nemozem mat na prsniku - som tak skusila jeden den a vecer ma uz tak boleli bradavky. . . takze nehrozi.
prikrmi - no kapitula sama o sebe. ja som vraj bola prikrmovana uz od 4.mesiaca, ale mne sa to zda este skoro. no sak uvidime . . . mozno aspon nejaku stavu z melona jej dam . . alebo z jablka . . . no zacneme pomalicky v auguste.
Baby,vás pediatrička neposlala po 3 mesiaci na krv? či nieje bábo chudokrvné,či má dosť železa...Nás áno.(Ale nemá príčinu.Silvinka je zdravučká.klop klop)
inak-včera spinkala po injekcii nádherne aj cez aj v noci a dobrá aj dnes.Plakala len raz riadne,aj to,ked sa jej prihovorila kamoška.Nuž,tak to vizerá,ked sme celé dni same dve ☹ Bude to môj cecok-bohužial.
Ani babky,surodenci,tety...nik 😢
ciky...zato moja opicka sa rehli na kazdeho aj ku kazdemu pojde 😀 jak male ciganca 😀
nasa tak spustila rev ked som ju zobrala do roboty, vsetci sa nahrnuli nad kocik tak dostala sok, ale potom sa uz nechala mackat.
no náš drobec nemá problém z cudzími ľuďmi, akurát sa mu už 3 krát stalo z očí.... ale už máme šnúrik na ruke 😀
ani my nemame problem s cudzimi - mala sa zacne usmievat a schovavat akoby sa hanbila. taka je zlata vtedy 😀
no my dnes pôjdeme asi neskôr spať, nejak máme posunutý režim - drobec zaspal tvrdo - ale okolo 20.00 ho zobudím, okupeme - napapame a pôjde spinkať. A v noci uvidíme čo bude zase ☹
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ešte som to tu len dopísala a už trčala hlavička z kočiara - takže nič z neskorého spania - už je okúpaný - a ideme papať a spinkať 😀
no páni - malý papal, papal - a keď si išiel odgrgnúť - tak sa pogrcal - komplet, ešte nikdy sa tak nepogrcal, bože som sa zľakla - celý gauč, ja , on - hrôza, ale ešte čo to popapal a už je v postieľke ☹
http://www.familymarket.eu/index.php?main_page=...
aha aku uzasnu hracku som objavila. 😵
ahojte,
ja mam ten Gesslein a som s nom zatial spokojna. Nevrzga ani mu ic neodpadlo 🙂 Akurat ma sirsi podvozok, tak obcas niekam nevlezieme 🙂 Vyhodila som uz vanicku a pouzivam sportovu cast. Da sa dat uplne do vodorovnej polohy a s ukocovacim nadstavcom je to vlastne plnohodnotna vanicka. A malej sa tam paci, lebo tam ma dost miesta. Mame k tomu dve saby kolies. Velke pevne a male otacave. Takze aj do terenu, aj do mesta. Velmi dobre sa ovlada. To ocenujem hlavne ked mam malu na rukach a tlacim ho len jednou rukou 🙂 Tak ak vam nevadi, ze je to kolos, tak mozem odporucit 🙂
my sme dostali taku kocku - ale ta tam nie je,ale mala je z nej hotovo. . .len je tazka, tak si ju este nevie udrzat.
nasla som ju. 😀
tuto kocku mame.
http://www.babytrend.sk/lamaze-zrkadlova-kocka-...
otecko sa z nej tesi viac ako mala 😀 😀
baby budem trosku provokovat🙂 mala uz davno spinka, okupsana, napapana a my sme s manzom prave vyliezli z bazena🙂 voda ma 32 stupnov, uplna parada take vecerne kupanie🙂))))
http://www.babytrend.sk/fisherprice-hovoriaci-p...
aj tohto psika sme dostali. 😀 inak to je jedina zachrana, ked mala zacne strasne revat, pustim jej psika a v momente je ticho.
a nam uz sibe - hlava, ruky, brucho, kolena - si spievame od rana do vecera 😀 😀 😀 😀 😀
luci ty mas preslov dne🙂)))
no mozes ale akurat tam dal muz chlor, takze by som neradila🙂 a pocujem ho ako nadava ze ho zeru komare🙂
ty mne by ani ten chlor nevadil. 😀 som normalne nasrata, ze sme tento rok neurobili bazen.
sak ja si pokecam aj sama. 😀 😀 😀
vykecam sa sama sebe a pojdem spokojne spat, ze ma niekto vypocul. 😀 😀 😀 😀
fuuuuj , ale mi je horko . . . a ten moj "princ na bielom koni" sa este rozhodol, ze on si musi urobit rezne, hlavne, ze sa v celkom dome, nehybe zvduch 😠 😠 😠 😠 😠 😠 zabit

sandori dakujem, uz som sa zlakla, ze ju casto prikladam