Apríloví drobci - 2007 - II.
takže týmto zahajujem novú tému (na odporúčanie admina).. 😉
zuzka, to poznám, aj simča pri atb zatla tak pusinku že to bol boj...ale vždy sme to nakoniec zvládli, tak držíme palce a Kubíkovi skoré uzdravenie...
Na stretku nesmiete chýbať 🙂
nas kubko je prvykrat chory a moje prve dieta, tak to dost prezivam. Musimeist na stretko, lebo ma porazi. Dnes sme uz aj na pohotovosti boli
mame 3 sirupy, kvapky do nosa, do oci, mast do oci. a pritom okrem ociek na nom nic nevidiet aj vesely je. len nepapa a ma teplotu a cervene oci
zuzulik so zábalmi ti neporadím, no myslím, že asi na celé telo, len na nohách a rukách, by mohli u detí spôsobiť febril. krče.
zuzulik,ja som davala zabali pri teplote na cele telo, tak ýchlo, a potom rychlo obliest... a pomahalo, ale po pol hodine som ešte opakovala,2-3 x...lebo moja mala máva vysoke teploty, a dlho a častejšie..:(
zuzka pevne nervy a vela sil...kasli na byt a poriadok...pre mna to bolo vzdy vycerpavajuce.
dvakrat sme dali teraz na cele telo, uvidime, snad to klesne, ani cipky nezaberaju ☹
zuzulik a nurofen?? mne malej dlho trva teplota, ked dam nurofen zaberie tak na pol.hod.co zrazi teplotu, tak potom musim 3 hod.sledovat a davat tie zabaly...je to vyčerpavajuce, tak sa držkajte...
neboj, klesnú, teraz na večer sa teploty zvyknu zvyšovať pri chorobe
a tie 3 sirupy máte načo?
jeden sirup su atb, jeden na uvolnenie hlienov a jeden vykasliavanie a kasel
mel ja som tak trosku sibnuta co sa tyka poriadku, varenia a pecenia. Niekedy este aj o pol noci umyvam dlazku. ja umyvam kazdy den a tak si to ospravedlnujem, ze to kvoli spine z vozika, co si nosim z vonka.
malemu aj krv zobrali a zistovali sme ci to nemoze byt alergia, lebo muz je silny alergik, ale dr povedala, ze sa to este u takeho maleho neda zistit? ze az v sept si mame dat urobit testy
určite sa dá zistiť, keď aj ročným deťom zistia alergiu napr. na kravské mlieko...
a to mu urobia takemu malinkemu už testy??? moju malu 4r!! doteraz nenapichovali..-netestovali bližšie, čo sa boja...iba z krvy, a to jenič,nepresne ap...
mojho huga zacali vysetrovat pol rocneho a rocnemu bola zistena alergia na krav.mlieko. je to tak, ze sme mali nestastie v stasti a dokyna nas poslala do blavy na kramare, tak nas prijal lekar odbornik a uz to slo rychlo.
no alergia na kravske.-to su asi zaživacie problemy...?? ja som mala na mysli skor tie kožne prejavy ap...moja opucha a ma tu agresivnu formu, a sa ju boja testovat koli šoku...ap
dost neskoro...hugovi to zacalo horuckami, zapalom oci, nosa, hrtana, criev a usi.
ak je ale teraz prvýkrát chorý, tak to asi nebude alergia, ale nikdy neviem, ak by sa ti to nezdalo, trvaj na testoch skôr
ale zas oni asi vedia čo sa može a čo nie testovat, a prejavy približne ap... fakt som netušila že alergia na kravske sa prejavuje tak ako pišeš mel... 😲 😕 že horučkami a zapalmi oci... ja by som sa fakt moooc bala, a muselo to byť hrozne.... 😔
do pol roka sme boli tri krat v nemocnici, potom uz to bolo dobre...uz si to ani nepamatam, len viem, ze este sme kvoli tomu v nemocke, ked v skolke zjedol segedin.
no jedine co ma utesuje je, ze maly este nic s kravskym mliekom nejedol okrem jogurtov, ale tie je od pol roka a nic. ja som mala na mysli, ci maly nema alergiu /sennu nadchu akko moj manzel, lebo tie ocka tak najprv vyerali

ahojte, tak nasmu kubkovi sa zo zapalenych oci vyklula chripka, chuda je cely zahlieneny, teplota 40, ocka krvave a uz 2 dni nepapal. Sme mu davali zabaly, boze ako plakal, az som si s nim poplakala. Dostali sme antibiotika a este dva sirupy, ale dat mu ich je o zivot, zatne zuby a nepovoli.