icon

♥Augustové miláčiky 2010♥

rosienka
23. nov 2009

ahojte nove tehulky!

vcera som po dllllhom snazeni dostala najkrajsiu spravicku na svete 😵 😵 😵
dufam, ze sa pekne rozrastieme a dotehulime pekne do konca, uz sa tesim 😉

katulkaaaaaa
12. aug 2010

@kahlan1 ja neviem ja som tu zatku krvavu nemala,skor mliecnu taku....jeto nanic ze kazda to mame ine,ved keby si si nebola ista pre istotu volaj dr

lucia20
12. aug 2010

@katulkaaaaaa no vies co, ja som mala dost. neskutocne som bola na nich nasrata. stale mi vravia ako zle vychovavam deti, no som zvedava kolko deti v troch rokoch by zvladlo byt tolko hodin doma samych bez ujmy na zdravy a na majetku. :D a ten moj pokladik sa aj napapal. sice sa natlacila iba chipsami a jogurtom ale aj tak.... v takych chvilach je super, ze su take samostatne.

katulkaaaaaa
12. aug 2010

@lucia20 babulka 😵 😵 😵 mna hned napada co sa vsetko mohlo stat este ze je to rozumne dievcatko,ja mam des keby tak ostala viki a to ma uz 6 rokov...och...ale verim ze aj vasi boli dobre vyplaseni,myslim ze ste pouceny vsetci a uz sa to nestane 😉

kahlan1
12. aug 2010

@katulkaaaaaa ked mi to neprejde tak pojdem k lekarovi lebo aj o tej zatke citam ze moze byt taka a taka - a pritom som si bola ista ze v nedelu odisla cela tak uvidim. Presne skoda ze to nie je rovnake clovek by hned vedel. 🙂

ked som bola v stvrtom mesiaci tak som sla na pohotovost lebo som mala velke bolesti a nic len som pocuvala ze s kazdym picnutim sa k lekarovi nebeha a oni maju vaznejsie priipady a podobne :( takze preto teraz nechcem hned utekat k lekarovi

katulkaaaaaa
12. aug 2010

@kahlan1 na to sa vykasli,ide o tvoje dieta radsej sto krat zbytocne ako raz neskoro...a hlavne teraz na konci 😵 nedaj sa odbyt oni su tam od toho aby sa nas starali,drzim palce 🙂

akika722
12. aug 2010

@jankasramka ahojte...no nie a nie vas dočitať.ináč ten čaj pijem aj ja je vyborny a ešte si občas urobim aj feniklovy.odkedy ich pijem maleho prestalo bolieť bruško.dovtedy stale po papani bol nervozny.ozaj baby kde najdem čo sa smie a čo nie jesť pri kojeni???už som s toho hotová ☹

kvietok121
12. aug 2010

@lucia20 ach moja tak to je naozaj velmi ale velmi blby den

akika722
12. aug 2010

@lucia20 😀 no moja dobry deň si dnes mala 😀
nestresuj dnes je 12teho ešte musiš vydržať 😀

kvietok121
12. aug 2010

@lucia20 dakujem este som ju videla len fotke ako ty ale myslim ze ju pekne spravili, groka - preco mu menili krv???
@vladka84 tak dobre tak mozno bude lev, mozno panna

katulkaaaaaa
12. aug 2010

@akika722 ahoj moja ja co si pametam pri malej tak som nejedla certve pecivo-chlieb,len taky dvoj troj dnovy,ziadne strukoviny,kapustu,citrusy,malej napr. robila zle aj paradajka cela sa po nej vyhadzala....treba skusat,v malom mnostve a naco zareaguje tak to nejaky cas nejedz....a zevraj ryza a cestoviny zapekaju...ale to by sme asi nic nemohli...urcite teraz nie koreniny

akika722
12. aug 2010

@lucia20 moja ja by som nenašla doma ani maleho a ani byt po kope...to si ani predstaviť neviem.

sladkasue
12. aug 2010

babulky... nahodou niekto z Trnavy, alebo ktsa tam chysta rodit??? 😀

kuko7
12. aug 2010

baby asi sem k vam chodila aj "momo" teda pipi 🙂 tak sa jej narodil o 19:11 maly J.J. 😀 s mierami 3540g a 50cm,,,, 😵 😵 😵 takze dalsie augustovciatko je na svete 🙂

akika722
12. aug 2010

@katulkaaaaaa dakujem...no koreniť nekorenim velmi ani chuť do jedla nemam ledva sa niečo prinutim zjesť.a nektarinky?dnes som jednu zjedla 😒
strukoviny kapusta viem že nie...vraj ani paprika...ja mam pocit že nesmiem nič 😒

kvietok121
12. aug 2010

@akika722 tohto sa aj ja bojim ze vlastne nic nemozes

kvietok121
12. aug 2010

@kuko7 gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeem

kvietok121
12. aug 2010

idem hodit sprchu a buvat som unavena papa

katulkaaaaaa
12. aug 2010

@akika722 este som nasla toto:
Vylúčila som tzv. alergény a nevhodné ovocie – citrusy, jahody, paradajky, kyslú kapustu, orechy, mak (obsahuje veľa vápnika), med, bylinkové čaje, sóju (veľmi ma prekvapilo, keď som sa dočítala, že aj sója je aj alergén), vaječný bielok a všetko, kde sa nachádza, huby, slané, korenisté a pikantné jedlá, čokoládu, lesné plody a hrozno(sú síce bohaté na železo, ale v pôrodnici nám ich neodporúčali), ocot
Vylúčila som cibuľu, v surovom stave cesnak úplne
Vylúčila som všetko zdúvavé – kel, kapusta, kareláb, karfiol, hrášok, reďkovky, šupky z ovocia (to nám radili v pôrodnici), zeler, marhuľový kompót (tiež rada z pôrodnice), čerstvý chlieb a pečivo (skúste jesť päť mesiacov len 1-2 dňový chlieb, bŕ), všetky strukoviny
Vylúčila som všetko fritované, vyprážané, tukové
Po pár prebdených nociach z dôvodu usedavého plaču môjho čerstvého bábätka mi pediatrička odporučila nepiť mlieko, vraj zdúva detičky, pomohlo!
Keďže sa synček ukázal ako alergik veľmi skoro, absolvovali sme testy a museli sme vylúčiť z jedla jablko, zeler, pre istotu aj hrušku (krížená alergia s brezou)
Alergiologička mi odporučila vynechať morské ryby
Nevhodné je aj všetko konzervované, polotovary, sáčkové polievky, vegety a pod.
Z tekutín som pila iba vodu bez bubliniek, občas slabý čierny čaj, hlavne čaj pre kojace matky, z ktorého sme obaja mali riadne vetry. Dávala som si pozor na bublinky, harmanček, citrusové šťavy, kávu, colu, silný čaj, osladené nápoje
Z mäsa som vylúčila údeniny, zo mliečnych výrobkov údené syry a ochucované jogurty (je to len chémia), bryndzu (nie je termizovaná)
Čoskoro nastala jar a pediatrička ma upozornila, aby som sa nepustila s chuťou do jarnej zeleniny, lebo väčšina je dobre hnojená (chemicky) a rýchlená, no a skoré čerešne zas striekané

Keď to zhrniem, jedla som starý chlieb, biele jogurty, tvrdé syry, varené a dusené mäso, zemiaky, ryžu cestoviny, polievky z mrkvy a petržlenu. To som dodržiavala celých 5 mesiacov. Okrem čokolády, bez tej som žiť nemohla a bábätku našťastie naškodila.

--------------------------------------------------------------------------------

akika722
12. aug 2010

@katulkaaaaaa dakujem moja...asi zdochnem ☹
mlieko som vypila asi pred hodkou... 😲
inač zlaty je spinka...niekedy prespi 2 hodky niekedy 4...do teraz sa po papani krutil bol nespokojny ale tie čajiky zaberaju...no dobre že sa zobudi už na mne visi...

katulkaaaaaa
12. aug 2010

@akika722 pipi tes sa,co ja by som za to dala...si spomen na to obrovske brucho a dakuj ze uz ho nemaaaaas 😝

memory97
12. aug 2010

@kvietok121 presne tak, som zvedava aj ja, lebo zatial nebolo na ucte nic☹ Postielka vyzera super, to sa bude dobre spinkat🙂

@lucia20 esteze je malinka rozumna, ale verim ti, ze si sa nesmierne bala, ale hlavne, ze to dobre dopadlo. Mala je sikulka🙂

akika722
12. aug 2010

@katulkaaaaaa tak to som rada ver mi 😀 ešte dať dole tie kilaaaa a je to fajn 😀
len maly niekedy dobre že sa napapa nevie zaspať tak zas sa dožaduje papania že pri tom zaspi a z toho papa grcka a dookola...a dr.mi hovorila že ma papať 5-6 krat za deň viac nie 😖 no chapeš?utiram si tyždnove babo hladom?neriadim sa podla toho vôbec ale podla jeho potrieb tak podla nej nie som normalna

katulkaaaaaa
12. aug 2010

@akika722 jasne ti vies,kolko je maly hladny atd....ja mam kamosku co kojila snad kazdu hodinu aby si rozbehla mlieko....v noci jej maly vydrzal aj 5 hodin,kazde babetko je ine...netreba sa riadit tabulkami,ja som malu kojila den noc kazde 2,5hod....4 mesiace....figuru som mala ako modelka 😵 hlavne ze mala bola spokojna aj ked ja na dne...

memory97
12. aug 2010

@akika722 neboj bude to v pohode, mne lekarka odporucila, ze mozem jest ovocie ako jablka, ale supku ostruhat. hrusku, papriku, citrusy, jahody mi vylucila ako alergeny, ale neskor ich mozem skusit. A tiez kyslu kapustu, ale to iba preto, aby maly neodmietal pit mliecko. Ked si das aj troska zakazaneho, tak je to v pohode, len to netreba s davkou prehanat🙂

akika722
12. aug 2010

@memory97 ohladom toho jedla moc nestresujem...odkedy sa narodil totalne ma prešla chuť na jedlo.ledva sa prinutim niečo zjesť
@katulkaaaaaa no som zvedava či sa mi kojenim podari zhodiť...on je taky zlaty ked chce papať jak male šteniatko 😀 😀 😀 stale ho bozkam stiskam...nakoniec som aj rada že mam synov 😀 😀 😀

katulkaaaaaa
12. aug 2010

@akika722 zlate ze male steniatko,jasne hlavne ze je zdravy ruzove saticky predas,ja sa tesim na toho mojho chrustika 🙂 este nepredavaj...keby nahodou moj simon bol dievcatko 😀 😀 😀

akika722
12. aug 2010

@katulkaaaaaa no tak to by som sa zasmiala 😀 😀 😀 mm si myslel že vymenili deti že chlapec...no podoba velka... 😀 😀 😀

akika722
12. aug 2010

@katulkaaaaaa ale už by si mohlA moja....2 dni po termine...určite maš dosť.juuuuj dalši chlapček 😀 😀 😀

akika722
12. aug 2010

a ty luci čo kde si?????????????????????????????

katulkaaaaaa
12. aug 2010

@akika722 ani mi nehovor...sak ja rodim uz tri tyzdne...hovorim si ze ten najhorsi pripad bude pondelok,alebo utorok vyvolavacka...ak nedostane maly rozum 😉 no lucka asi rozdychava dnesni narocny den...