Detičky septembrových snažiliek 2009. Pridajte sa
Ahojte septembrovky povecsine uz maminky otvaram nasu novu temu aby sme mohli diskutovat o tych nasich pokladikoch 🙂
ahoj kocky,
@klaudika81 - dakujemeee, aj ked som si ich velmi neuzila, lebo som bola skoro stale s matuskom, to sme sa striedali s maminkou, teraz vecer od 19.00 tam uz ostala ona s nim spat. Inak matuskovi davali dnes klizmu asi 3x a aj prehanadlo, ale potom sa vobec nevykakal, takze este rano mu daju jednu klizmu a o pol 8 ma to vysetrenie. Bude tam s nim aj mamina a mi povedali, ze mu cez konecnik zavedu hadicku do crievok a vstreknu kontrastnu latku, takze nebude musiet nic vypit.. a potom sa bude cakat a budu sa robit snimky.. no a aj som si pre neho vypytala, ze ci by mu mohli dat nejake oblbovaky, tak mi povedali, ze mu daju dorsicum a kamoskin manzel je zubar a povedal, ze potom si to nebude pamatat, takze dufam, ze to bude v pohode. No len maminka, chuda, si to odskace, ale potom dufam, ze tam zase s nim cez den budem aj ja, lebo dnes mal aj ocko dovolenku a to on vonku kocikoval marinku, my s maminou sme sa vymenili, ja som zbehla ku kamoske, co byva oproti nemocnici, nakojila som ju a dala opat ockovi a vymenili sme sa s maminou.
no a teraz som prisla po celom dni domov. Inak to zvladal celkom v pohode, dobrucky bol, skoro stale len pozeral a raz chcel ist domov, ale inak ok.. no tak zajtra na nas myslite, dakujeme
ahoj kocky,
dakujem velmi pekne za podporu, ze ste na nas mysleli. doma sme od stvrtka poobedia, ale nedostala som sa skor k pc. zvladli sme to celkom dobre, som straaasne rada, ze to mame uz za sebou a sme konecne doma v pohode. vo stvrtok maminka uz o pol 9 volala, ze uz je po tom, ze matusko bol v pohode a ze dokonca ani velmi neplakal, ze ho pan doktor velmi chvalil, ako to statocne znasa a tak 🙂 no a nastastie sa bali, ze tam najdu nieco, ale ze to tam nenasli, lebo to by ho museli operovat, ale ze ma dlhe a hrubsie crievko. no a viac nam povedia na gastre ako dalej, co by mal jest a nejest. matuska som si rozmaznavala po tom vsetkom a este do toho marina nejako viac place, zase ju z niecoho viac trapi brusko, dnes sa cely den nosila... a v stredu som bola s marinou na krvi, lebo doktorke sa zda viac zlta a aj sa to potvrdilo, nema uplne v poriadku pecenove testy, tak jej predpisala flavobion a ma pit vodicku s hroznovym cukrom, ze treba zdriedit bilirubin. a o 2 tyzdne sa mame prist ukazat, ze kolko marina pribrala 🙂
tak tolko o nas, prajem vam pekny vecer este, papa
@ivic26 Ivka no super som rada, ze to dobre dopadlo,Matusko je fakt statocny 😵 snad ta dietka nebude velmi drastickaa nezakazu mu oblubene jedla. ALe to s Marinkou ma mrzi, do frasa ked sa lepi, tak sa lepi ☹ a co povedala dr.. bude to v poriadku, snad to nie je nieco vazne, drzim palce nech ste uz vsetci zdravi 😵
Baby, neviete mi poradit nieco ucinne na kakanie pre mojho maleho? Prdka, ale ma problem sa vykakat-tlaci a nejde mu to, potom sa hneva a place. Je kojeny. Stolicu ma normalnu, vobec nie tuhu.....
Mame dalsi prirastok do rodiny septembrovych snaziliek...jupiii.....viac info ma @damiana
Stastny rok 2011 prajem kazdej mamicke a jej babetku 🙂
ako sa mate??? davno som tu nebola a ako tak kukam nie som sama, deticky davaju zabrat? 🙂
my sme uz zacali s prikrmami, ale nie bohvie ako stastne...chutit malickej chuti, len sa mi dost vyhadzala
mozno to ani nie je z jedla, pretoze je vyhadzana uz dlhsiu dobu...ale uz sa jej to zlepsovalo a zasa sa vyhadzala 😒
ako ste na tom vy s prikrmami? v akom poradi davate zeleninku a v aky cas? kedy budete davat masko a ovocie?
a my si uz papame nozicku uz asi tyzden a sa pretacame do jednej stranyyyyyy 😵 jaj a este robi sklapacky ako sa chce posadit 😵
@janusa127 dakujeme za prianie k vianociam 🙂 ako malinka??? co vsetko uz vie? uz prikrmujes?
@klaudika81 ahoooj 🙂 aj tebe všetko dobré do noveho roka,aj všetkým maminkám aj detičkám, hlavne veľa zdravíčka 😵 😵
tak už papáte príkrmy? to je dobre že jej chutí 😉 my príkrmy až od 6.mesiaca, dr povedala že skorej určite nie 😀 som presne vedela že ona bude zástancom že až od pol roka príkrmy,už ju poznám 😝 že keď je malá plne dojčená a matka má vyváženú stravu tak netreba skorej nič .. potom začneme zeleninkou, tri dni len mrkvička(-to aby sa počkalo zakaždým ked pridáš zeleninku alebo ovocie na stolicu..), potom budem pridávať ďalšie zeleninky a už ani poriadne neviem aké, tak si musím preštudovať zošit kde som si to písala že ako som postupovala 😅 vy zatial len mrkvičku papate? a z čoho sa to vyhádzala? nezmenila si kozmetiku? čo na to dr, neposlala vás na kožné?
emička je šikulka 😵 nedáš nejaké foto,aspoň do súkromného albumu? 😎 janka sa tiež pretáča do jednej strany aj z bruška aj z chrbátika, nohy naťahuje vkuse 😀 sklápačky nám idú tiež, ale s ručičkami sa nevie zachytiť tak ked sa mi minule pokúšala v lehátku sadnuť tak skoro vypadla lebo ju prevalilo na jednu stranu 😅 najradšej je ked je holá to vtedy cestuje neskutočne ,to je jej jedno či do prava či do ľava 😀 a vtedy sa aj plazíííí a pokúša sa dať na štyri 😀 je to sranda sledovať ako sa "besní" stačí ju len vyzliecť 😀 😀 😀 a zo zubkami ste na tom ako? tiež tak slintáte? my vkuse prsty v puse a najlepšie ked sa tam zmestí aj dudka aj pršteky, cmúlame o dušu 😀
dodatočne všetko naj k výmesačníkom, hlavne polročníkom 😵
@janusa127 tyzden sme papali len mrkvicku, potom som dala zemiacik ale len roztlaceny a ten my vygrckala asi koli tomu ze nebol rozmixovany uplne na jemnucko...no a potom v ten den som jej dala v sklenenej flasticke mrkvu so zemiakom...ten jej chutil ale potom sa mi max. vyhadzala 😒 takze sme presli zasa len na mrkvu (kupovanu lebo sak take male mnozstvo rozmixovat sa neda)
no ale dnes som jej rozmixovala zemiak a mi ho spapkala, tak sa vytesujem...a uz budem davat len varenu zeleninku a nie kupovanu. ale stale je vyhadzana...ani neviem z coho...uz to trva aj 3 tyzdne...ma taku suchu pokozku na tvary a uz sa jej to rozsirilo aj pod krkom, takze zajtra ideme zasa k dr...a nas urcite posle aj ku koznej.
pred 3 tyzdnami mi dala nasa dr na to jeden krem, ale z toho sa jej to zhorsilo...tak som jej davala na to cistu vazelinu, aj sa to zlepsovalo ale potom sa jej to zhorsilo po tej mrkve s tym zemiakom kupovanym 😠
aj tvoja malinka je uz sikulka, je to uzasne sa kukat na ne, ked tak lezu a kopu nozickami...mala riadne vyska, normalne s nami krici 😀 a slintame tiez riadne..dava si do ust celu past....cumel jej nestaci...no najradsej ma moju ruku alebo draheho...no musim povedat, ma riadnu saciu silu 😀
tak teda idem dat nejake nove fotky 🙂
ahoj dievcata,
no ja sa uz hlasim z kolina, v utorok vecer sme prisli, cesta nam trvala 14 hodin autom, deti boli zlate, akurat marinku bolelo po ceste brusko, takze sme museli kvoli nej aj parkrat stat. a ako sa mate vy ostatne? ja momentalne nic nestiham, este stale nie som poriadne vybalena, nemali sme kam dat marinkine veci, tak mm bol v ikei a kupil komody, ktore sme montovali a teraz ma caka este zehlenie a potom mozem konecne ulozit marinkine veci do komody a budem mat poriadok.
Inak marinka je zlata, strasne krasne sa usmieva, stale si dviha hlavicku nad podlozku, ked lezi na chrbte a najradsej by uz sedela, a uz krasne chyta hracky do ruky a potom si ich nasledne da do pusy- teda tie z hrazdicky 🙂
S Matuskom som chcela ist dnes uz do skolky, ale kamoska mi spominala, ze je tu nejaky hnusny virus s grcackami a hnackami, takze som si povedala, ze urcite este pockam, a najneskor buduci pondelok ideme na to 🙂 ozvite sa, ze ako sa mate a prajem vam pekny dnik, papa

@ivic26 ahoj jaj je mi luto Matuška 😒 snad vam uz pomožu,nam to prešlo Zuzka už kaka v pohode sama ide na wc len zakrici uz sooom 🙂 vo štvrtok budem mysliet na drobca...
po dnesnej poradni s Martinkom mame 6940g a 70cm 😨) a od nedele ideme na mrkvičku 🙂